reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Wow Happy gratuluję zdrowej tròjeczki. Na pewno wszystko pójdzie dobrze, najważniejsze żebyś była pozytywnie nastawiona ;)

reklama
matko le ciezko Was nadrobic a nie bylo mnie tylko jeden dzien :) gratuluje wczorajszych wizyt :)

Anula trzymam kciuki za pozytywne wiescie trzymaj sie bedzie dobrze.

Julia sliczna dzidzia :)

co do gaci to ja w pierwszej ciazy chodzilam w zwyklych majtkach nie wiem jak teraz bedzie ;) nie lubie wielkich majtasów bo jest mi jakos w nich niewygodnie.

Fasolka witam ja mam słabe wyniki i mam brac żelazo , 12.08 mam kolejna wizyte na ktora mam zbadac poziom żelaza. w poprzedniej ciazy tez mialam anemie ale duo pozniej kolo 20 tyg teraz jest 15 i juz wyszlo chyba przez wieksze mdlosci. szczerze powiem boje sie na maksa tego zelaza i kibelkowych problemow po nim. w pierwszej ciazy tak sie balam ze nie bralam go mimo to na kazdej wizycie mialam co raz lepsze wyniki wiec chyba nadrobilam zelazem w jedzeniu. ps u mnie chlopak stwierdzony w 15 tyg , mysle ze juz tak pozostanie po siurek dosc pokazny byl , oczywiscie tata dumny jak paw ;)

Marcje w pierwszej ciazy mialam starszna zgage ale dopiero po 20 tyg moze byla wczesniej ale nie kapnęłam sie bo nigdy wczesniej zgagi nie mialam i sama nie bylam pewna co mi jest ;) teraz zgage mam juz od 12 tyg jak nie wczesniej ale nie caly czas.

Natalijka
co do wozka to dla mnie jest za jasny tzn sama kupowalam wózek uzywany dla mojego synka i z tych wszystkich ktore ogladalam lepiej sprawdzaja sie ciemne kolory , te jasne mimo prania maja takie jakby zacieki ktore nie schodzą , zreszta znajomi ktorzy kupili takie wozki nowe po kilku miesiacach uzywania to potwierdzaja ze szybko sie niszcza.

shariotka u mnie wlasnie tez bedzie taka mala roznica wieku i zastanawiam sie jak dam rade, w sumie sie ciesze zwlaszcza ze dwoch chlopcow to beda sie fajnie bawic ale boje sie czy ja podolam psychicznie zwlaszcza ze moj synek to straszny łobuz ;)

Happy ale fajnie trojaczki super ze wszystko ok :)

Lindia u mnie pierwsza ciaza niby byla planowana ale tak szybko sie udalo ze zdazylismy juz zrezygnowac ze staran i dac sobie jeszcze czas a tu bach udalo sie za pierwszym razem ale radosc byla wielka, ciaza z mega komplikacjami wczesniak i pierwszy rok mojego synka byl dla mnie bardzo ciezki przynajmniej raz w tygodniu rozstawalam sie z partnerem i juz mialam wrocic do pracy do ludzi i wkoncu skupic sie tez troche na sobie a tu niespodzianka drugie w drodze ;) no ale tez byla radosc :) powiem tylko ze ja sobie nie zdawalam sprawy jak to jest byc mama ze sa czasem takie chwile ze masz ochote uciec i szczerze boje sie tego co bedzie teraz ale jestem szczesliwa ze mam takiego wspalnialego syna łobuza ;) co do zmian w wygladzie mi tez ciezko to bylo je zaakcpetowac ale wszyscy mi mowia ze po ciazy wygladałam lepiej niz przed a moj partner wrecz mowi ze ma nadzieje ze wkoncu przytyje bo za chuda bylam po ciazy i liczy ze mi cycki beda zwisac do pasa bo takie lubi najbardziej ;) poza tym tak jak mowi kiki ciaza wcale nie musi oznaczac ze pozniej bedziesz mniej atrakcyjna :)

Cześć dziewczyny. Ja (trojaczkowa) jestem już po usg genetycznym. Cała trojka wyglada na zdrową. Niesamowicie te dzieciaki tam podskakiwały i machały. Dziwnie tak patrzeć na usg, jak one szaleją, kiedy się jeszcze tego zupełnie nie czuje. Ciąża to dla mnie surrealizm. [emoji6]
Tylko Pani doktor mnie nastraszyla, żeby sie cieszyć wczesna ciąża, bo od 20go tygodnia zaczną sie komplikacje... A poród to może nastąpić w 28 tygodniu... Ech...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ciesz sie bardzo. To lepiej szykuj juz wyprawke. Trzeba byc przygotowanym na wszystko :) a duzy masz juz brzuch? Wrzuc jakas foteczke z usg. A jak samopoczucie?

Happy3
Nie martw sie na zapas. Moja kolezanka ma trojaczki (chlopaki) urodzone w 32 tyg. rocznik 2002.Takie male pchelki byly a teraz zdrowe silne chlopaki. Ciesze sie bardzo, ze u Ciebie wszystko super.

Kiki
Moze polecisz nam jakis domowy nie za trudny trening?(W sensie abysmy byky w stanie wykonac) Taki bez podskakiwania , zeby mlecznych cyckow niepourywalo?

Shaer na forum "Aktywne mamuśki" podpiętym pod styczniowe mamy 2017 wrzucałyśmy z dziewczynami filmiki z you tube właśnie takie spokojne, a'la pilates właśnie dla kobiet w ciąży. Ja na razie póki co nie mam mocy do ćwiczeń cały czas, ale liczę na to że już niedługo będę mogła się trochę poruszać ;)

Tu link do naszego wątku: Link do: Aktywne mamuśki :)

Happy3 juz sie martwiłyśmy o Ciebie, badz dobrej mysli :) i
Cieszę sie m, ze wszystko ok u całej trójki ;)

Ja was dzis podczytuje ale jakos nie mam nastroju i nawet nie wiem co napisać. Od rana mam jakiegos dola. Nie wiem skad mi sie to wzięło ale wywaliłam do męża wiadomośc, ze czuje sie sama i ze żyjemy obok siebie [emoji57][emoji15]

Kiki
To wiem bo sama wrzucalam. Na mysli mialam poporodowe. Mi sie nic nie chce. Przez tesciow nie pojedziemy na wakacje. A jeszcze chca mi sie na weekend spieprzyc, jeszcze jak mojego meza nie bedzie.

Jestem w połowie 13 go tygodnia. Data porodu wyliczona z OM to 30 stycznia. Ale oczywiście w moim przypadku grudzień jest szczytem marzeń. Pewnie urodzę jako pierwsza z Was. W sumie nie mam żadnych większych dolegliwości od początku ciazy. Musze powiedzieć, ze znoszę rewelacyjnie stan odmienny. Może jestem trochę bardziej zmęczona i ucinam sobie drzemki. A tak to nie czuje, ze jestem w ciazy na razie. Jeśli chodzi o brzuch, to chyba już cos tam rośnie powoli. Wyglada to jakbym sie trochę bardziej najadła. [emoji38] Sama sie dziwie, ze jeszcze za bardzo nie widać. W końcu dzieci maja już po 6cm, a jest ich troje. Jak one sie tam mieszczą?
Mam fajne zdjęcie jak na usg widać 3 główki. Po południu Wam wrzucę, jak będę w domu. [emoji4]

Aaaa ok ;) To po porodzie będziemy myśleć :) Wydaje mi się, że wszystkie pilatesy wskazane na pierwszy rzut, oczywiście po połogu ;)

Ja dziś jakoś w miarę za to, na razie nawet bardzo dobrze :) Dziś w Szczecinie piękna pogoda, 26 st. Zdążyłam przygotować dla synka basen, żeby się mógł pluskać po południu :) Dziś pewnie pochillujemy, może grilla rozpalimy i posiedzimy sobie spokojnie.

reklama
My już w domu, właśnie zabrałam się za pielenie w ogródku a w przerwie podczytuję.

Utyłam w obydwu ciążach po 10 kg, po wyjściu ze szpitala miałam jakieś 3 kg na plusie. Szybko zrzuciłam, również ćwiczyłam z płytą Cindy Crowford ( stara, ale mi odpowiada). Zaczęłam od " powrotu do formy"- fajny zestaw ćwiczeń dla mam po porodzie, właśnie bez zbędnego skakania itp. Pamiętajmy dziewczyny, że to czy jesteśmy atrakcyjne czy nie siedzi w naszych głowach i nie świadczy o tym rozmiar spodni jaki aktualnie nosimy, tylko to jak o sobie myślimy.

Mój brzuszek też zaczyna być widoczny, chociaż wagowo narazie 1kg na plusie. Wczoraj dzwoniłam do gabinetu gdzie robiłam test Pappa i powiedziano mi, że nie mają jeszcze wglądu do moich badań, ginekolog na wakacjach i jedynie on może mieć do nich dostęp wcześniej. Mam czekać na telefon. Czas oczywiście dłuży się niemiłosiernie a nerwy na postronkach. Oby było ok.

Strasznie jestem ciekawa jak wygląda usg ciąży trojaczej:)

Do góry