reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Kiki
To wiem bo sama wrzucalam. Na mysli mialam poporodowe. Mi sie nic nie chce. Przez tesciow nie pojedziemy na wakacje. A jeszcze chca mi sie na weekend spieprzyc, jeszcze jak mojego meza nie bedzie.
A nie mozesz im powiedziec,ze masz inne plany? A czemu przez nich nie pojedziecie?

reklama
bylam dziś na pobraniu krwi w przychodni gdzie robia prenatalne i chciałam aby mi usg zrobili bo jestem ciekawa kogo nosze pod serduchem. Ale panie mi powiedziały ze najwcześniej w 18tygodniu. To ja im mówie że moje koleżanki w 12 tygodniu się dowiedziały a one na to że nieprawda hehehehe. Także wychodzi na to ze wszystkie kłamiecie :D

Happy3 gratuluje zdrowych bobasków. No u ciebie to dopiero musi usg kapitalnie wyglądać takie potrójne - wrzuć jak masz jakies. A płeć znasz? Jak sie czujesz? Naprawde kapitalnie masz z tymi trojaczkami a na zapas sie nie przejmuj co ma byc to bedzie tylko kompletuj wyprawkę :) gratulacje raz jeszcze

bylam dziś na pobraniu krwi w przychodni gdzie robia prenatalne i chciałam aby mi usg zrobili bo jestem ciekawa kogo nosze pod serduchem. Ale panie mi powiedziały ze najwcześniej w 18tygodniu. To ja im mówie że moje koleżanki w 12 tygodniu się dowiedziały a one na to że nieprawda hehehehe. Także wychodzi na to ze wszystkie kłamiecie :D
To tak jak na internecie pisze ze serduszko dopiero w 8 tc sie sprawdza i tylko dopochwowo. U mnie w 6 przez brzuch pulsowało cała kulka! W sensie dziecko:) także zależy od kobiety pewnie u jednej widać u innej nie. Z czuciem kopniaków piszą ze od 20 czuć a nasze ciążówki piszą ze wczesniej czuły. Także nie ma co sie słuchać ale widocznie musisz czekać - bedIesz miała większa niespodziankę :)

Pani doktor powiedziała ze w 13 tygodniu to takie trochę zgadywanie płci, ale jakby już miała zgadywać, to jedno dziewczynka, drugie chłopiec, a trzecie nie wiadomo. [emoji4] Swietnie by było, jakby faktycznie towarzystwo było mieszane. Ale w sumie każda z nas wie, ze najlepsza wiadomość, to ze dzieci zdrowe. [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Happy 3 super ze wszystko ok .odzywaj się częściej a zdjęcia usg z 3 babelkami nigdy nie widziałam.
KolorowaMama głową do góry. Ja z mężem ostatnio też mam nie po drodze. ..ja nie wiem czy on mnie do stycznia nie pocwiartuje i nie zamrozić w zamrażarce za te moje akcje
Kiki wow wow wow ale z ciebie zgrabna sztuka
Ja w ciąży przytylam 20 kg zarzuciła wszystko bardzo szybko.dzieki genom nie mam ani jednego rozstepu ani cellulitu. Cycki i brzuch na miejscu zobaczymy co będzie teraz. Ale co by miało nie być biorę to na miękko ważne żeby moje dzieci były zdrowe i radosne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez sie dowiem pozniej.
Może u ciebie tez maja słabszy sprzet ze pozniej tak jak u mnie..
A mi tez wlasnie lekarz powiedzial ze duzo sie mozna jeszcze pomylic i najlepeiej czekac

Dziewczyny ja też mam kiepskie włosy i cerę, nie to co w pierwszej ciąży - wtedy błyszczałam ;P

Shariotka, dzięki, to budujące co piszesz :D Będę do Ciebie pisać po porady :) miałaś podwójny wózek, czy dałaś radę ze zwykłym i dostawką?

KiKi, ja czułam raz ;) a figura, łaaaaał <3

Olivka, cudne ciuszki :)

Lindia, wcale nie musi tak być! Dużo to kwestia genów, na które nie mamy wpływu, ale możemy o siebie dbać zarówno teraz jak i po porodzie. Moje ciało po porodzie wróciło CAŁKOWICIE do tego sprzed porodu. Trochę lepiej się odżywiałam i trochę ćwiczyłam i mogę nawet powiedzieć, że wyglądałam lepiej niż przed porodem. Żadnych rozstępów ani rozciągniętego brzucha, celulit z tyłka i zniknął, ślad po ciąży nie został. No.. jedyne co to piersi się zmieniły po karmieniu, ale wydaje mi się że też dużo można zdziałać żeby polepszyć ich stan (choć i tak nie jest źle). Także nie bój się kochana :) W dowód i ja dołączam zdjęcie, pół roku po porodzie :)

DSC00947.jpg

Załączniki

• DSC00947.jpg
    DSC00947.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 364
reklama
Kamisia no ja mam podobnie, czepiam sie o wszystko, plakac mi sie chce i jestem tak wredna, ze gdyby on do mnie taki był to juz bym dawno spakowała walizki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry