reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Hej,

Gratulację wczorajszych i dzisiejszych wizyt. Kciuki za wizytujące poźniej. Samych dobrych wieści :-)
Widzę, że rozpoznawanie płci maluszków się rozpędza :-)

Shaer, ta Twoja znajoma to chyba chora jest.... Nie przejmuj się.

Zmykam dalej pracować.

A, i moje usg genetyczne trwało może z 30 minut. Posprawdzał, pomierzył, pokazał na ekranie co gdzie jest. Na końcu dostałam raport z wykresami i ryzykiem.

Ankamaz może synek z innym temperamentem albo jednak coreczka :)
HappyBabyMama owocnej reszty dnia Zycze
No mógłby być trochę spokojniejszy od pierworodnego , bo ten to dzikusek mały, z jednej strony się cieszę, że taki odważny, kontaktowy, mamy za rękę nie ciąga, ale z drugiej .. fajnie by było wychodzić z nim na spacery a nie biegi ;p teraz w ogóle mam jakiś kryzys ,nie wiem czy to przez ciążę moja cierpliwość jest na wyczerpaniu, czy ta pogoda, czy syn ma teraz taką 'fazę' ,a i jeszcze pod nami 2 tygodnie dzień w dzień wiercenie itd. (nie wiem co można remontować tyle czasu w 45 m mieszkaniu ..)... dzisiaj płakałam - lekko mówiąc- mężowi, że mam dość,przyjechał do domu i wyszedł z synem po deszczu polatać- bezcenne pół godziny

Dziewczyny chciałam poinformować że będę miała drugiego syna. Dr zrobiła mi szybkie usg i widać siura jak nic [emoji3]
No to piona ! :) ja się śmieje, że trzy siusiaki w domu ;p będą nas nosić na rękach :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

o a który u Was to już tydzień dziewczyny? to pewne? ja też nastawiam się na drugiego syna ;)

u mnie 13t4d , maż sam się dopytywał na co lekarz,że w formie zabawy żeby potraktować, że chłopczyk, bo to może być pępowina, a później już,że prawdopodobnie chłopczyk, kilka razy powtórzył, że chłopczyk, myślę, że się nie zmieni bo to taki lekarz co nie strzela ot tak sobie płci,moja koleżanka u niego na prenatalnych nie dowiedziała się jeszcze, podobno chłopcy szybciej się 'pokazują' ;)

tak też słyszałam że jak podejrzewają chłopca to mówią szybciej bo jak dziewczynka to traktują że się mogło cos schować. u mnie lekarz nie mówi tak wczesnie ale mi się wydaje że na usg było coś pokaznego między nóżkami zresztą wstawialam zdjęcie tutaj :) i lekarz tak trochę gadał jakby chlopiec był no ale to może mój paranoje bo jestem pewna ze mieszka we mnie Gustaw ;)

tak też słyszałam że jak podejrzewają chłopca to mówią szybciej bo jak dziewczynka to traktują że się mogło cos schować. u mnie lekarz nie mówi tak wczesnie ale mi się wydaje że na usg było coś pokaznego między nóżkami zresztą wstawialam zdjęcie tutaj :) i lekarz tak trochę gadał jakby chlopiec był no ale to może mój paranoje bo jestem pewna ze mieszka we mnie Gustaw ;)

Gustaw bardzo ładnie :)

Kochane śpicie w dzien ? Bo ja śpię w nocy normalnie z wstawaniem na siku ale po tym zasypiam normalnie, zaprowadzam młoda do szkoły na 9 a o 10 padam z nóg musze sie położyć i budzę sie ok 13 i to juz któryś dzien z rzędu [emoji15][emoji15][emoji15][emoji15]

Nie moge uwierzyć, ze jutro zaczynam juz 15 tydzien [emoji7] jak to zleciało szooook!
Wczoraj miałam takie wrażenie jakby cos mi sie poruszało w brzuchu w dolnej części takie wlasnie jakby przelewanie i łaskotanie ale tylko jak leżałam na plecach, jak tylko zmieniłam pozycje na bok jeden bądź drugi spokoj. Myślicie, ze to mogło byc takie pierwsze smyranko? [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też już czuję coś w brzuszku ale tylko po lewej stronie nie wiem czy to może być dzidzia czy tylko mi się wydaje.
Jeśli chodzi o spanie to mi się zdarza jak są takie leniwe dni gdzie nigdzie nie łaze bo pogoda do bani

Do góry