reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Hej,

Gratulację wczorajszych i dzisiejszych wizyt. Kciuki za wizytujące poźniej. Samych dobrych wieści :-)
Widzę, że rozpoznawanie płci maluszków się rozpędza :-)

Shaer, ta Twoja znajoma to chyba chora jest.... Nie przejmuj się.

Zmykam dalej pracować.

A, i moje usg genetyczne trwało może z 30 minut. Posprawdzał, pomierzył, pokazał na ekranie co gdzie jest. Na końcu dostałam raport z wykresami i ryzykiem.

Ankamaz może synek z innym temperamentem albo jednak coreczka :)
HappyBabyMama owocnej reszty dnia Zycze
No mógłby być trochę spokojniejszy od pierworodnego , bo ten to dzikusek mały, z jednej strony się cieszę, że taki odważny, kontaktowy, mamy za rękę nie ciąga, ale z drugiej .. fajnie by było wychodzić z nim na spacery a nie biegi ;p teraz w ogóle mam jakiś kryzys ,nie wiem czy to przez ciążę moja cierpliwość jest na wyczerpaniu, czy ta pogoda, czy syn ma teraz taką 'fazę' ,a i jeszcze pod nami 2 tygodnie dzień w dzień wiercenie itd. (nie wiem co można remontować tyle czasu w 45 m mieszkaniu ..)... dzisiaj płakałam - lekko mówiąc- mężowi, że mam dość,przyjechał do domu i wyszedł z synem po deszczu polatać- bezcenne pół godziny

Dziewczyny chciałam poinformować że będę miała drugiego syna. Dr zrobiła mi szybkie usg i widać siura jak nic [emoji3]
No to piona ! :) ja się śmieje, że trzy siusiaki w domu ;p będą nas nosić na rękach :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

o a który u Was to już tydzień dziewczyny? to pewne? ja też nastawiam się na drugiego syna ;)

u mnie 13t4d , maż sam się dopytywał na co lekarz,że w formie zabawy żeby potraktować, że chłopczyk, bo to może być pępowina, a później już,że prawdopodobnie chłopczyk, kilka razy powtórzył, że chłopczyk, myślę, że się nie zmieni bo to taki lekarz co nie strzela ot tak sobie płci,moja koleżanka u niego na prenatalnych nie dowiedziała się jeszcze, podobno chłopcy szybciej się 'pokazują' ;)

tak też słyszałam że jak podejrzewają chłopca to mówią szybciej bo jak dziewczynka to traktują że się mogło cos schować. u mnie lekarz nie mówi tak wczesnie ale mi się wydaje że na usg było coś pokaznego między nóżkami zresztą wstawialam zdjęcie tutaj :) i lekarz tak trochę gadał jakby chlopiec był no ale to może mój paranoje bo jestem pewna ze mieszka we mnie Gustaw ;)

tak też słyszałam że jak podejrzewają chłopca to mówią szybciej bo jak dziewczynka to traktują że się mogło cos schować. u mnie lekarz nie mówi tak wczesnie ale mi się wydaje że na usg było coś pokaznego między nóżkami zresztą wstawialam zdjęcie tutaj :) i lekarz tak trochę gadał jakby chlopiec był no ale to może mój paranoje bo jestem pewna ze mieszka we mnie Gustaw ;)

Gustaw bardzo ładnie :)

Kochane śpicie w dzien ? Bo ja śpię w nocy normalnie z wstawaniem na siku ale po tym zasypiam normalnie, zaprowadzam młoda do szkoły na 9 a o 10 padam z nóg musze sie położyć i budzę sie ok 13 i to juz któryś dzien z rzędu [emoji15][emoji15][emoji15][emoji15]

Nie moge uwierzyć, ze jutro zaczynam juz 15 tydzien [emoji7] jak to zleciało szooook!
Wczoraj miałam takie wrażenie jakby cos mi sie poruszało w brzuchu w dolnej części takie wlasnie jakby przelewanie i łaskotanie ale tylko jak leżałam na plecach, jak tylko zmieniłam pozycje na bok jeden bądź drugi spokoj. Myślicie, ze to mogło byc takie pierwsze smyranko? [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też już czuję coś w brzuszku ale tylko po lewej stronie nie wiem czy to może być dzidzia czy tylko mi się wydaje.
Jeśli chodzi o spanie to mi się zdarza jak są takie leniwe dni gdzie nigdzie nie łaze bo pogoda do bani

Do góry