reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny, mam znowu dzis silne bóle w podbrzuszu glownie po prawej stronie ale po calosci też. Czasem takie klujace czasem az skurczowe ze mam wrażenie ze mi sie macica spina. Wczoraj byly lzejsze, I polozenie sie w domu pomoglo.
Jakieś sugestie?
Duzo lezec, a jak masz obawy idz na IP. Mnie w pierwszej ciazy bardzo dlugo brzuch bolal jak na okres myslalam,ze umre. Od razu dostalam luteine i nospe,ale teraz nospa ma kiepskie opinie w ciazy.
Czy choroba genetyczna moze byc wskazaniem do bezplatnych badan? Bo moze to byl powod?
Choroba genetyczna jest jak najbardziej wskazaniem do darmowych badan, nawet jak sie nie ma 35lat

reklama
Nutka dobrze ze juz w domu. Nad morzem dalej leje
Aniay uważaj na siebie oby bóle przeszły.
Kolorowa śliczna córka jak mama i taka zdolna pozazdrościć.
Ciężko was nadrobić a już odpisać graniczy z cudem.
Pogoda pod zdechł azorem już mi z nudów odbija [emoji48].a na dodatek mój zajebisty cyfrowy Polsat jak pada to nie odbiera. Szlag by to trafił.
Odebrałam dziś wyniki morfologii i moczu i trochę poszły w dół jutro wizyta ale bez usg.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Nutka z tymi rybami wędzonymi też tak słyszałam i się wystrzegam. Chodzi o ryby wędzone na zimno, gdyż brak obróbki termicznej może spowodować zarażenie się toksoplazmozą lub złapanie jakiś bakterii, które te ryby noszą w sobie.
Jeśli bardzo Ci się chce, możesz jeść ryby, ale wędzone na gorąco (np w lidlu łosoś w kawałku w lodówkach jest właśnie wędzony na gorąco).

Ja tez słyszałam żeby nie jeść ryb wędzonych bo wlasnie są bez obróbki i mogą mieć w sobie bakterie. Zreszta rożne opinie są, ja słyszałam, żeby owoców morza w ogóle nie jeść ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam,ledwo Was nadrobilam... ;-)
My dziś po prenatalnych, wszystko ok, ryzyko niskie,dzidziuś rośnie :-D mamy 8 cm. Niestety płeć pozostała dla nas tajemnicą, nie chciało się odwrócić :-)
Potem wizyta u gina, bakterii w moczu nie ma,anemii nie ma. Na rewolucje jelitowe mam brać Dicoflor.
Dziś już trochę spokojniej,bo zobaczymy.
Także mój dzień był bardzo udany. No i weszłam w drugi trymestr :-)

1468523801-1d1mld.jpeg

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

My też po wizycie!! Jestem prze szczęśliwa ! Wszystko w jak najlepszym porządku, wszyskie pomiary dobre, ma aż 75 mm :) idealnie z miesiączką idzie :) no i siusiak prawdopodobnie ! :) Marzyłam o dziewczynce, ale jak zobaczyłam te nóżki i rączki to takie obojętne mi się to zrobiło :) na poczatku leżał sobie noga na nogę , a później machał nóżkami :) lekarz pochwalił, że taki grzeczny hehe
Ogólnie mam wpisaną ciążę jako wysokiego ryzyka ze względu na bezwodzie i wczesną cesarkę w pierwszej ciąży i będe teraz też mieć cesarkę, co mnie cieszy :) no i później częstsze wizyty
Mąż był ze mną, sam chciał iść- taki szczęśliwy był , że nie wiem co mnie bardziej wzruszało dzidziuś czy on:) w pierwszej ciąży ani razu nie byl ze mną, a teraz wie jaki cud noszę i inaczej podchodzi do tej ciąży :)

A jeszcze na biurku u tego doktora leżało zdjęcie usg, dziecka z zespolem downa, lekarz pokazal nam i powiedzial, że dziewczyna przyjechała popatrzec na swojego dziudziusia szczęśliwa tak jak my teraz a tu takie wieści ..

reklama
Dziewczyny super wieści cieszę sie bardzo waszym szczęściem:) Widze że jak na razie przewaga chłopców:)
A ja od jakiś trzech tygodni mam wysypke na brzuchu. Moze od tej ogromnej ilości owoców?

Do góry