reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

To moze ich blad. Cholerka nie wiem. Mam wyraznie wpisane test nifty. Ale ja mam chorobe genetyczna, dziedziczna moze to dlatego? Nie mam pojecia.
Jestem pod stala opieka hematologiczna. Pierwszy syn jest zdrowy. Bylam przekonana, ze skoro nie placilam i mam to inni tez...
Wiec przepraszam, ze wprowadzilam w blad.

reklama
To moze ich blad. Cholerka nie wiem. Mam wyraznie wpisane test nifty. Ale ja mam chorobe genetyczna, dziedziczna moze to dlatego? Nie mam pojecia. Bylam przekonana, ze skoro nie placilam i mam to inni tez...
Wiec przepraszam, ze wprowadzilam w blad.
nie masz za co przepraszać przecież! fajnie że masz ten test bez dodatkowych kosztów... Bo jednak kasa jest niemała, stąd te rozważania czy robić, czy też nie... ja nie mam wskazań poza wiekiem i swoją obawą. Żeby było weselej, sama muszę zadecydować czy go robić czy nie. Mąż mówi, że kasa jest- odkładał już od jakiegoś czasu, ale ja mam cały czas obiekcje .... Głowę mam pełną myśli

Aniay, nie pomogę z bólami.

Shaer, mogłam tylko usg prenatalne zrobić na NFZ. Ale poszłam do zaufanego lekarza. I jak tak Was czytam, to się cieszę. Bo on wszystko tez dokładnie opisywał i opowiadał. A nie wiem na kogo bym trafiła.
Ale jak dostałaś Nifty za darmo to dobrze. Współczuje choroby.

Maryqska, po usg przezierność wyszła w górnych granicach normy. Prawdopodobieństwo wyższe niż w przypadku mojej pierwszej ciąży. Trochę się przestraszyłam jednak, choć wierzę, ze to tylko formalność i potwierdzi, ze wszystko ok. Po kilku dniach emocje opadły, i byłam bliska zrezygnowania, wydatek uderzył po kieszeni, ale moj m popierał badanie. I mimo wszystko zrobiliśmy je.

Anula, też mam ten wózek i podpisuję się pod tym co napisały dziewczyny. Wózek super, lekko się prowadzi, daje radę na wertepach, ma duży kosz na zakupy. Minusy to waga i wymiary po złożeniu, ale coś za coś :) przy dużych pompowanych kołach i sporej gondoli tego nie unikniesz. Cena bardzo w porządku, tylko obejrzyj czy faktycznie stan dobry, czy hamulec działa, czy nic nie skrzypi :) fotelik lepiej kupić Maxi Cosi + adapter do wózka
HappyBabyMama, o widzisz, Tobie też smakuje :) spróbuj burak-jabłko, jest bardziej kwaskowaty :)
Mika, przykro mi...

Witam my już w domku spakowaliśmy sie jak jeszcze nie padało a jak byliśmy w porcie to zaczeło lac i całe 400kil padało a momentami lało,wiec ciesze się że już w domku bezpieczni i cali jesteśmy.
Dziewczyny ja mam 32 lata i tez darmowe prenatalne dostałam skierowanie(córa młodsza ma niedoczynność tarczycy urodziła się bez )A ja już w poniedziałek ide na badanie ale sie boje kurcze....
Staram się myśleć pozytywnia ale czarne myśli przychodzą same.Doczytam was jutro bo padam.
A jeszcze słyszałam że ryb wędzonych w ciąży się nie je a ja troszke pojadłam i do domku sobie kupiłam Słyszałyscie coś o tym ?

MiMeMi
Mam skaze krwotoczna - zespol Willebranda. Da sie zyc. Tylko ja jestem chora. Nie wiem, po kim odziedziczylam, najprawdopodobniej po babci ze strony mamy. Poza tym, ze musze na siebie bardziej uwazac to na codzien tego nie odczuwam. Ot jak sie zatne nozem to bardzo spektakularne jest.Albo jak mi krew leci z nosa. Jak potargam wlosy i wywroce oczami to moge w horrorze grac.
Ot ryzykiem np jest ciaza i porod, kontuzje, operacje, zabiegi, wypadki.

reklama
Do góry