reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Czoperka
Juz zadnego, dostalam od przyjaciolki.Nosilam synka i za kilka miesiecy okazalo sie ze jest w ciazy wiec oddalam jej wszystko to, co dala mi po swoim synku plus ciuszki ciazowe. A ze to bylo piec lat temu to nosidlo poszlo w swiat dalej.T o bylo ErgoBaby w odcieniach ciemnego niebieskiego z turkusowym czyms tam.
Ale bylo meeeega fajniutkie.

Ja wozilam synka w gondoli przez jesien i zime. Blisko pol roku. A potem spacerowa na lato, ale czesciej nosidlo. Wozek typu parasolka jak dla mnie byl niewygodny

reklama
Kolorowamama sliczny synus, gratulacje. A nazwisko panienskie czy po mezu?
Ja jestem bezrobotna mama i chyba dobrze bo by mnie chyba zwolnili tak zle znosze ta ciaze.
Gratuluje zdolnych dzieci. ja tez moge sie pochwalic takim talentem, ktory od od rozpoczecia szkoly jest jednym z najlepszych w szkole. ostatnio na spotkaniu z nauczycielami rozplakalam sie ze wzruszenia jak mi pani z matematyki powiedziala ze nie miala jeszcze tak zdolnego ucznia w swojej 20-letniej karierze jak moja corka.

Melduje sie po wizycie :) wszystko okej z dzidziusiem ! 13+3, nie widać żadnego ryzyka wad, a wyniki testu z krwi bedą za około tydzien. Widziałam nawet malusie paluszki u rączek [emoji7]
No i tatuś super happy bo na 70% synuś
1468316589-izq3o5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje:)

Martyna
U nas Jedo sie sprawdzil, hitem mody juz nie jest, ale doszlismy do wniosku, ze nie ma sensu kupowac nowego za niemala kase, gdy ten sie sprawdzil. Nie wiem jeszcze gdzie bedziemy mieszkac (oby nie IV pietro bez windy) jak sie maluch urodzi, ale uprzednio znosilam stelaz na dol i biegiem po dzieciaka w gondoli, wiec i teraz chyba dam rade.

Moj synus smacznie spi a mnie az pod powiekami piecze z niewyspania. Zaraz sie powoli szykuje do gina.A nie chce mi sie bardzo.
Przy okazji czy sa tu niepracujace mamusie?
Jak to mowi moj maz, ja sie tez obijam w domu. Bo przeciez dziecko samo sie wychowuje, obiad sam sie gotuje, pranie samo pierze itd.. a tak powaznie moj syn tyle choruje , ze ja po tygodniu pracy musialabym isc na L4 wiec darowalismy sobie. Jeszcze Astma czesto poteguje przeziebienie. A teraz zaszlam w ciaze wiec dalej siedze w domu. W zeszlym roku w sierpniu skonczyl mi sie wychowawczy. Teraz rok przebimbalam bez okresu skladkowego. Szkoda.
Happybabymama tez trzymam mocno... Mam nadzieje, ze jak wrocisz to pokazesz nam dzieciatko.
Wiecie co, denerwuje sie tez dlatego, bo wczoraj poczytalam o tej p. Doktor, do ktorej ide dzisiaj na genetycznew necie i sa bardzo skrajne opinie o niej. Nazywa sie Aneta Krasoń i niby jest dobrym specjalista, ale podobno w ogole nie ma pidejscia do pacjetow. Moze ktoras z Was cos o niej slyszala? Moj M powiedzial, ze jak bedzie niemila to powie jej do sluchu, bo on to sie nie cacka z takimi...ech...Nie wiem co o tym myslec...
Najczęściej w necie mozna spotkac wiecej negatywnych opinii niz pozytywnych. Moze dla Ciebie bedzie mila?glowa do gory nie ma co isc uprzedzonym.
Melduje sie po wizycie :) wszystko okej z dzidziusiem ! 13+3, nie widać żadnego ryzyka wad, a wyniki testu z krwi bedą za około tydzien. Widziałam nawet malusie paluszki u rączek [emoji7]
No i tatuś super happy bo na 70% synuś
1468316589-izq3o5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cudnie :happy:
Kolorowa, Shear super, że wszystko w porządku. ;)
Anula, happy baby mama trzymam kciuki.
Cześć Marcje, fajnie, że już znasz płeć.

Ja siedziałam w domu przy obydwojgu dzieci, na rodzicielskim z pierwszym zaszłam w ciąże z drugim. Wróciłam do pracy rok temu, a tu wpadka:). Teraz jeszcze pracuję, myślę ze w listopadzie przejdę na l4.
Nie opowiadałam wam jeszcze jak o ciąży poinformowałam moją panią dyrektor. Poszłam bardzo skruszona, nerwy sięgały zenitu- no wiecie dopiero był powrót a tu znowu...mówię do niej, że nie bardzo chcę ale muszę jej coś powiedzieć- jestem wciąży. Ona na to, że super i gratuluje, a w którym tygodniu jestem, ja mówię, że w 11, a ona, ze to jeszcze nieoficjalne i ogonie tajemnica ale, że ona też... Ha ha kamień mi spadł z serca. Mamy 4 dni różnicy, 4 pierwsze cyfry w peselu takie same i do tego dla obydwu to 3 ciąża. Także czuję, że mam sojuszniczkę w pracy i jakoś tak raźniej...

Dziewczyny gratuluje wyników córeczkom, mój synek -absolwent 1 a niestety jest tak zaparty, że codziennie przechodzę gehennę namawiając go do napisania 3 zdań - zalecenie wychowawczyni. No cóż, może mimo to doczekam się takich pochwał i ja...
Moze sie jeszcze przekona do nauki, a probowalas przez zabawe jakos go zachecic? Z drugiej strony tylu moich kolegow z klasy nie bylo mistrzami w szkole a jakos wyszli na ludzi:happy: Nie ma co sie zalamywac:happy:

Ciesze sie z u danych wizyt. Fajnie, ze mamy same zdrowe dzieciaczki w naszych styczniowkach:happy:

Mi dzisiaj duchota doskwiera.
Nie mam ochoty na jedzenoe pakuje w siebie maliny:happy:

Zastanawiam sie jak to mozliwe, ze w srode 6.07 na usg zadnego krwiaka nie bylo widac, potem moj gin jak mnie badal w piatek 8.07 moze cos naruszyl, ze w niedziele on pekl i wtedy go bylo widac na usg na IP, jakos totalnie z glowy mi wylecialo zapytac o to lekarzy z IP.

Olivka
Jesli nie pracujesz i jestes zarejestrowana w PUP,masz status studentki i NIE JESTES zarejestrowana w KRUS bedzie Ci przyslugiwalo tzw. "kosiniakowe"
To rodzaj swiadczenia macierzynskiego dla kobiet nie pracujacych. Wniosek sklada sie w MOPS do 3mcy po porodzie i przysluguje zasilek przez 52tyg zycia dziecka (rok). Kwota to 1000 zl/mc. Kosiniakowe wlicza sie do dochodu oraz programu 500plus

Dziewczynki moje kochane i ja sie melduje po usg genetycznym. Wszystko dobrze w idealnym porzadku. Dzidzia 76,5 mm, NT 1,5, PI 1,0. Wiek ciazy wychodzi mi na 13 t 5 dni, czyli termin na 12.01, a wg miesiaczki na 22 01, ciekawostka... A co to jest dokladnie to ductus venosus Pi i jakie sa normy? Wyniki pappa beda za tydzien. Co do plci to balam sie zapytac, bo p. Doktor byla dosc grozna...

reklama
Do góry