reklama
ankamaz
Fanka BB :)
Gratuluję wizyt! Ale super wieści
Ja odliczam godziny do czwartku !
Ja też bezrobotna matka polka, już ponad 3 lata,powiem wam ,żemi mega ciężko .. ale ciężko też znaleźćpracę w miarę normalnych godz. Mąż ma nienormowane godziny pracy, ogółem do 17 wraca, czasem nocki, więc postanowiliśmy że praca zmianowa odpada, w galerii do 21 i weekendy, mając dziecko byłoby cięęęężko,więcej pracy w moim miasteczku nie ma. Był okres, że popadłam w taką deprechę .. zapisałam się na aerobik, mimo, że 2 razy w tygodniu godzina, to bardzo mi pomogło i zaraz zaszłam w ciążę (wcześniej prawie rok starań i nic) i kolejne ponad rok w domu , nie przeraża mnie drugie dziecko, tylko te siedzenie w domu .. i powrót do pracy po 5-6 latach ? wiem, że będzie bardzo ciężko , ale śmieję się, że wtedy będę miała 30 lat i drugie życie zacznę ;p
Ja odliczam godziny do czwartku !
Ja też bezrobotna matka polka, już ponad 3 lata,powiem wam ,żemi mega ciężko .. ale ciężko też znaleźćpracę w miarę normalnych godz. Mąż ma nienormowane godziny pracy, ogółem do 17 wraca, czasem nocki, więc postanowiliśmy że praca zmianowa odpada, w galerii do 21 i weekendy, mając dziecko byłoby cięęęężko,więcej pracy w moim miasteczku nie ma. Był okres, że popadłam w taką deprechę .. zapisałam się na aerobik, mimo, że 2 razy w tygodniu godzina, to bardzo mi pomogło i zaraz zaszłam w ciążę (wcześniej prawie rok starań i nic) i kolejne ponad rok w domu , nie przeraża mnie drugie dziecko, tylko te siedzenie w domu .. i powrót do pracy po 5-6 latach ? wiem, że będzie bardzo ciężko , ale śmieję się, że wtedy będę miała 30 lat i drugie życie zacznę ;p
olivka85
Tak wiem o tym chociaz tyle dobrze, ze teraz daja takie swiadczenie.Olivka
Jesli nie pracujesz i jestes zarejestrowana w PUP,masz status studentki i NIE JESTES zarejestrowana w KRUS bedzie Ci przyslugiwalo tzw. "kosiniakowe"
To rodzaj swiadczenia macierzynskiego dla kobiet nie pracujacych. Wniosek sklada sie w MOPS do 3mcy po porodzie i przysluguje zasilek przez 52tyg zycia dziecka (rok). Kwota to 1000 zl/mc. Kosiniakowe wlicza sie do dochodu oraz programu 500plus
Anula gratuluje
kolorowaMama
Monika nazwisko jeszcze panieńskie bo nie mam nowego dowodu jesteśmy mc po ślubie po mężu jestem pani Brylant [emoji6]
Anula gratuluje :*
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Anula gratuluje :*
kolorowaMama
ja jestem taka w skowronkach od rana, ze robie milion rzeczy na raz
zastanawiam sie tylko nad jednym, podczas usg zapytano mnie czy nie krwawie bo mam cos w srodku co wyglada na krawiace ?! nie kazali sie martwic ale jakby jakies krwawienie to do szpitala podjechac na dokladniejsze badanie, ktoras z was spotkala sie z czyms takim ???
zastanawiam sie tylko nad jednym, podczas usg zapytano mnie czy nie krwawie bo mam cos w srodku co wyglada na krawiace ?! nie kazali sie martwic ale jakby jakies krwawienie to do szpitala podjechac na dokladniejsze badanie, ktoras z was spotkala sie z czyms takim ???
KIKI83
No rozumiem Cie doskonale, bo ja tez po wczorajszym usg jestem rozanielona [emoji16] ale energii jak nie było tak nie ma
Co do tego czegoś co niby miałoby krwawić to nie mam pojęcia. Ale nie mówili ze to krwiak? Albo ze masz się oszczędzać czy cos?
Co do tego czegoś co niby miałoby krwawić to nie mam pojęcia. Ale nie mówili ze to krwiak? Albo ze masz się oszczędzać czy cos?
Danutka24
Hmmm... Niestety nie. Musisz się pilnować.
Ja z kolei mam codziennie krwotoki z nosa, samoistnie. Jak się schyle, jak się myje, jak czytam... A dziś to już lekkie przegięcie, bo w czasie zabaw z mężem zakrwawilabym mu klatę... zapał nam musiał na chwilę się ostudzić. No mówię Wam...
Mam wilgotno w domu,a w nosie non stop czuje sucho. Już posmarowalam mascią nagietkową, tranowej niestety nie mam, a jest dla mnie najlepsza. Ehhh... Zawsze miałam coś z naczyniami w nosie,jestem po zabiegu,ale widze, że ciąża nie współgra z nosem ;-)
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z kolei mam codziennie krwotoki z nosa, samoistnie. Jak się schyle, jak się myje, jak czytam... A dziś to już lekkie przegięcie, bo w czasie zabaw z mężem zakrwawilabym mu klatę... zapał nam musiał na chwilę się ostudzić. No mówię Wam...
Mam wilgotno w domu,a w nosie non stop czuje sucho. Już posmarowalam mascią nagietkową, tranowej niestety nie mam, a jest dla mnie najlepsza. Ehhh... Zawsze miałam coś z naczyniami w nosie,jestem po zabiegu,ale widze, że ciąża nie współgra z nosem ;-)
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
weronika87
Ja mam wizytę jutro odebrałam wyniki krwi i moczu wszystko ok toxo nie ma więc super. Jedyny problem to w moczu mam dużo erytrocytów norma jest do 30 a ja mam 74.... a reszta w moczu ok nie ma bakterii ani nic.. nie wiem co to znaczy..
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Marcje
Anula gratulacje! Super,ze wszystko dobrze mi tez wyszło według usg,ze dzidziuś starszy o tydzień l. Termin mam na 13 a według miesiączki na 20[emoji5]