reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny!

wczoraj koleżanka dała mi namiary na forum, więc postanowiłam dołączyć do grupy :) Jestem właśnie w połowie 13 tygodnia ciąży - pierwszej ciąży :) Wczoraj odbyłam badanie genetyczne, po 6 próbach i 4 godzinach spędzonych u lekarza udało się zbadać mojego Kubusia, wszystko dobrze, więc bardzo się cieszę, że mogę dzielić się z całym światem tą wesołą nowiną!:)
Chętnie dołączam do grupy, by dzielić się wrażeniami i przeżyciami wspólnie z Wami oraz czytać doświadczenia wszystkich styczniówek.

Pozdrawiam Was ciepło!:)
A wlasnie Marcje, piszesz Kubusia, czyli rozumiem, ze udalo sie podpatrzec plec?

reklama
Melduje sie po wizycie :) wszystko okej z dzidziusiem ! 13+3, nie widać żadnego ryzyka wad, a wyniki testu z krwi bedą za około tydzien. Widziałam nawet malusie paluszki u rączek [emoji7]
No i tatuś super happy bo na 70% synuś
1468316589-izq3o5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Marcje

Ja juz po wizycie. Wszystko ok, plci nie widac poki co, w sensie nie widac siusiaka (ale moze sie pojawic).
Wyniki tez sa ok. A ja kolejny kilogram w dol.

KolorowaMama
Fajniutkie zdjecie USG.

Jesli chodzi o wozek, to procz Jedo miekismy jeszcze dwa. Jeden sprzedalam bo go nie lubilam. A spacerowka lezy u tesciow w piwnicy. My ze spacerowki w sumie korzystalismy malo. Mlody szybko chodzil i nie dawal sie wsadzic do wozka ani prosba ani grozba. Wiec wpierw gondola, krotko spacerowka i potem juz nosidlo i na wlasnych nogach.

Antygen wyszedl mi poki co negatywny. Siusie i krew tez w porzadku. Nic tylko sie cieszyc.
Starszy zostal w rejestracji i po wyjsciu z gabinetu opowiadal mi ze przyszla kobietka co juz miala 28 tydzien i duzy brzuch. Taki ze od razu bylo widac ze jest "zaciazona"

Kolorowa, Shear super, że wszystko w porządku. ;)
Anula, happy baby mama trzymam kciuki.
Cześć Marcje, fajnie, że już znasz płeć.

Ja siedziałam w domu przy obydwojgu dzieci, na rodzicielskim z pierwszym zaszłam w ciąże z drugim. Wróciłam do pracy rok temu, a tu wpadka:). Teraz jeszcze pracuję, myślę ze w listopadzie przejdę na l4.
Nie opowiadałam wam jeszcze jak o ciąży poinformowałam moją panią dyrektor. Poszłam bardzo skruszona, nerwy sięgały zenitu- no wiecie dopiero był powrót a tu znowu...mówię do niej, że nie bardzo chcę ale muszę jej coś powiedzieć- jestem wciąży. Ona na to, że super i gratuluje, a w którym tygodniu jestem, ja mówię, że w 11, a ona, ze to jeszcze nieoficjalne i ogonie tajemnica ale, że ona też... Ha ha kamień mi spadł z serca. Mamy 4 dni różnicy, 4 pierwsze cyfry w peselu takie same i do tego dla obydwu to 3 ciąża. Także czuję, że mam sojuszniczkę w pracy i jakoś tak raźniej...

Dziewczyny gratuluje wyników córeczkom, mój synek -absolwent 1 a niestety jest tak zaparty, że codziennie przechodzę gehennę namawiając go do napisania 3 zdań - zalecenie wychowawczyni. No cóż, może mimo to doczekam się takich pochwał i ja...

Dzień dobry :)

MiMeMi
, z tymi wózkami to zależy. Faktycznie po pół roku dziecko zazwyczaj przesiada się do spacerówki, ale jeśli rodzi się w lecie to te 4-6 miesięcy wypada akurat na zimę, a zimą lepiej jeździć w gondoli ile się da, bo chroni od wiatru i zimna. Dzieci są wtedy już dość spore, dochodzą do tego śpiwory/kombinezony i gondola może się robić za mała. Także ja w 1 ciązy (rodziłam w maju) brałam pod uwagę wielkość gondoli. Zresztą my bardzo intensywnie jej używaliśmy przez pół roku, więc uważam że akurat na gondolę trzeba zwracać uwagę. Co do spacerówki (mamy Jedo) to Adaś ma ponad 13 miesięcy i jeszcze nie mamy parasolki, bo tak wygodnie jeździ się naszą spacerówką. Choć za parasolką się rozglądam ze względu na mikroskopijny bagażnik w samochodzie, a wózek zawala go w większości. Mimo to na spacery stacjonarne pewnie zostanie Jedo. Także każdy robi po swojemu :)

Marcje, witamy :)
Kolorowa, super, gratulacje!
Shaer, jakie macie nosidło?
Malina, to fajną masz dyrektorkę :)

Malina4444 tylko pozazdrościć takiej sytuacji. Ja w przyszłym tygodniu planuje powiedzieć pracodawcy i mam mega stres, bo kompletnie nie wiem jak zareaguje...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kolorowa, shaer gratuluje I Ciesze sie razem z wami. Od razu sie fajniej robibz takimi dobrymi wiadomosciami.
Trzymam kciuki za pozostale wizytujace

reklama
Do góry