Danutka a który to tydzień? Ja czuję takie ocieranie, jakby mały walec był w środku, taśmę jakby dotknięcie. Dokładnie to samo czułam w poprzednich ciążach, więc wiem, że to Dzidziuch. Jestem teraz w 13 tygodniu i 4 dniu.
Lolaaa wielkie gratulacje, tez chciałabym być już po stresie oczekiwania.
Rodziłam w szpitalu bielańskim. Lekarze, położne, pielęgniarki ok. Cały oddział położniczy nowy, sale poporodowe w miarę komfortowe. Za pierwszym razem miałam wykupioną położną, za drugim nie. Czułam się w podobny sposób zaopiekowana. Dodatkowo to szpital kliniczny więc mają super medyczne zaplecze i prężnie działającą neonatologię (na wszelki wypadek).
Mam po dzieciakach dwa wózki firmy quinny- speedy i zapp. Speedy na pompowanych kołach 3 w 1 z gondolą przydawał mi się bardzo krótko, głównie po to żeby wystawić dzieci na drzemkę na dwór. Za to zapp to miłość od pierwszego wejrzenia- składa się do wymiarów parasolki, jest leciutki, można na nim montować fotelik- ja miałam maxi cosi pebble. Dokupiłem do niego dla drugiego dziecka siedzisko od quinny zapp extra, które można regulować jeżeli chodzi o stopień pochyłu. Zastanawiam się teraz czy nie sprzedać obydwu wózków i dla trzeciego maleństwa nie kupić po prostu quinny zapp extra - ma siedzisko, którego nie trzeba zdejmować, tylko po prostu składa się ze stelażem.
JA TEŻ UWIELBIAM LUMPY, czego notorycznie czepia się mój M. Na wiatracznej jest jeden olbrzymi, z dostawą co 3,5 tygodnia. Ciuszki dla dzieci są śliczne no i prawie same Next, GAP, córeczce zakupiłam niedawno sukienkę Burrbery. Polecam też Allegro a teraz szaleństwo na przecenach.
U nas dzisiaj pochmurno, jakieś 23 stopnie. Korzystam z chwili samotności po wypchnięciu moich facetów na kolejną dziką wyprawę i usypaniu córeczki. Boże jak dobrze...