reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

moja koleżanka ma ten wózek podpytam ja czy poleca.ja mam jedo fyn i u mnie się sprawdził tylko ze do auta jest dość duży ale nie mam porównania w sumie.ma duży koszt na zakupy co dla mnie akurat ważne też i największa gondole na rynku jeśli ktoś chce długo wozic dziecko w gondoli to śmiało w nim można zwłaszcza że można podnosić ja do pozycji pół leżącej. spacerówka też jest spora.my tylko szybko kupiliśmy spacerówke druga taka do swobodnego wkładane a do auta.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
To super by bylo jak bys podpytala, bo to byla milosc od pierwszego wejrzenia... Kurcze, jska sie kochliwa zrobilam

reklama
Anula0000 co prawda nie miałam akurat dokładnie tego modelu, ale miałam dwie spacerówki tej firmy i mogę z czystym sumieniem polecać. Wózki bardzo dobrze wykonane, wytrzymałe i bardzo ładnie się prezentowały. Także ja polecam.

Truskaweczka ja też jestem "do tylu " bo dopiero 11 tydzień. Badania prenatalne mam dopiero 20, ale staram się o tym narazie nie myśleć, bo mnie to stresuje ;)

Martyna my tez mamy Jedo Vedi plus fotelik do tego, parasolke i spiworek. Nie jest lekki ale jesy wygodny, a gondola najwieksza chyba z wozkow -synka ktory urodzil sie w polowie wrzesnia wozilam w niej do lutego ze spokojem. Byly sniegi i wiatr wiec bylo mu cieplo i wygodnie.
Wozek mamy bezowy z pomaranczowymi wstawkami wiec i dla chlopaczka i dla dziewusi bedzie idealny :)
Duze pompowane kola i duzy kosz wiec dla mnie byl idealny i nie ma sensu go raczej wymieniac.
Nakupilam sobie czeresni!

A my mamy właśnie pożegnanie z wózkiem, spacerowką, wyrośliśmy ;-) i chodzimy pieszo. Czasem synek marudzi, że nóżki bolą, ale więcej w tym przesady niż prawdy.

Co do ciucholandow,to nie wiem ile pieniędzy musiałabym wydawać,gdybym chciała wszystko nowe... Mam bardzo dobrze zaopatrzony lumpek, ciuszki kupowałam jeszcze przed pierwszą ciążą, mam do teraz śpiochy, pajace.,kocyki,śpiworek, normalnie cały asortyment ;-)
Mój się wiecznie buntuje,że za dużo tego kupuje,ale teraz od września idziemy do przedszkola i dopiero zacznie się cyrk.

Dziewczyny, czyje jakieś delikatne smyranie od trzech dni :-D jestem pewna,że to nie jelita,tylko to co czułam przy pierwszym [emoji5] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi jak się liczy miesiące w ciąży ?
Mozesz liczyc miesiace kalendarzowe (9+kilka dni)
Albo miesiace ksiezycowe których wtedy jest 10 bo kazdy ma 4 tygodnie.
Ja licze ze nowy miesiac zaczyna sie 9tego kazdego miesiaca. Mam skonczone trzy miesiace ciazy. Jak pytaja to mowieze czwarty miesiac.

Danutka a który to tydzień? Ja czuję takie ocieranie, jakby mały walec był w środku, taśmę jakby dotknięcie. Dokładnie to samo czułam w poprzednich ciążach, więc wiem, że to Dzidziuch. Jestem teraz w 13 tygodniu i 4 dniu.

Lolaaa wielkie gratulacje, tez chciałabym być już po stresie oczekiwania.

Rodziłam w szpitalu bielańskim. Lekarze, położne, pielęgniarki ok. Cały oddział położniczy nowy, sale poporodowe w miarę komfortowe. Za pierwszym razem miałam wykupioną położną, za drugim nie. Czułam się w podobny sposób zaopiekowana. Dodatkowo to szpital kliniczny więc mają super medyczne zaplecze i prężnie działającą neonatologię (na wszelki wypadek).

Mam po dzieciakach dwa wózki firmy quinny- speedy i zapp. Speedy na pompowanych kołach 3 w 1 z gondolą przydawał mi się bardzo krótko, głównie po to żeby wystawić dzieci na drzemkę na dwór. Za to zapp to miłość od pierwszego wejrzenia- składa się do wymiarów parasolki, jest leciutki, można na nim montować fotelik- ja miałam maxi cosi pebble. Dokupiłem do niego dla drugiego dziecka siedzisko od quinny zapp extra, które można regulować jeżeli chodzi o stopień pochyłu. Zastanawiam się teraz czy nie sprzedać obydwu wózków i dla trzeciego maleństwa nie kupić po prostu quinny zapp extra - ma siedzisko, którego nie trzeba zdejmować, tylko po prostu składa się ze stelażem.

JA TEŻ UWIELBIAM LUMPY, czego notorycznie czepia się mój M. Na wiatracznej jest jeden olbrzymi, z dostawą co 3,5 tygodnia. Ciuszki dla dzieci są śliczne no i prawie same Next, GAP, córeczce zakupiłam niedawno sukienkę Burrbery. Polecam też Allegro a teraz szaleństwo na przecenach.

U nas dzisiaj pochmurno, jakieś 23 stopnie. Korzystam z chwili samotności po wypchnięciu moich facetów na kolejną dziką wyprawę i usypaniu córeczki. Boże jak dobrze...:biggrin2:

reklama
U mnie jest też 13 tydzień i 4 dzień :-) ale takiego uczucia nie zapomniałam :) w pierwszej czułam później,jakoś 14/15 tydzień,ale były silniejsze, bo dzidziuś większy.
Cieszę się :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry