reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
u mnie w rodzinie są sami chłopcy tzn mój brat ma chłopca i M siostra też.no i znajomi prawie wszyscy mają chłopaków. i teraz wszyscy dopytuja czy znam już plec.wszystkie babcie prababcie marzą o wnuczce i ta presja mnie trochę denerwuje tak jak takie mówienie że skoro mam już chłopca to teraz powinna być dziewczynka bo przecież trzeba mieć parke ech ci ludzie

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Martyna u mnie to samo. Teście się śmieją że nawet jest wyznaczona nagroda za pierwszą dziewczynkę w rodzinie ;)

A my się wciąąąąż pakujemy. Mam dość. Jeszcze taki upał dzisiaj...

Mi też teście powiedzieli że chcieli by mieć wnuczkę :) Z mojego M strony to prawie sami chłopcy :) Zaś odemnie prawie same dziewczyny :) Więc jest pół na pół :D

Dziewczyny. Powiedzcie mi, gdzie warto rodzic w Warszawie, jakie macie doswiadczenia? A moze jest jakas stronka na ktorej mozna poczytac w szczegolach o konkretnych warszawskich szpitalach, co oferuja itd...?
Ja rodzilam w Orłowskim na czerniakowskiej 321. Bardzo dobrze wspomina lekarzy i polozne, neonatologow i pielegniarki. Nikogo nie mialam wykupionego, a przychodzily i pytaly czy wszystko ok. Na IP wczoraj tez bylam wlasnie tam.
Kiki trzymam kciuki za wizytę ;)
Olivka ale się najadłaś strachu. Dobrze, że te krwawienie okazało się niegroźne. Uważaj na siebie ;)
Ja też muszę wybrać się najpierw do lumpeksu na polowanie ;) ciuchlandy uwielbiam, mam z tamtąd dużo ubrań dla siebie i synka. Mój mąż też niedawno sie do nich przekonał. Nie mogę doczekać się kiedy poznam płeć i wybiorę się na szukanie perełek dla malucha ;)
Mój M też był przy porodzie. Na początku nie chciał ale pod koniec ciąży sam wyszedł z inicjatywą że będziemy rodzić razem ;) nie wyobrażam sobie rodzić sama. Nawet sama świadomość, że ktoś bliski jest obok dużo daje albo że ktoś poda wodę. Gdyby nie wsparcie męża to byłoby bardzo ciężko.
W ogóle to Wam zazdroszczę bo większość z Was jest już tak daleko, zaczynacie czuć ruchy a ja obstawiam tyły :/ nawet usg prenatalnego jeszcze nie miałam i starasznie się stresuję :/
Ja tez lubie ciuchlandy, musze sie wybrac do szmizjerki w alejach i na dworkowa do lumpa, ponoc maja super ciuchy.
@Truskaweczka2017 właśnie dziś mam prenatalne, czyli równo w 11 tc. Szybko. W poprzedniej ciąży miałam w 13 tc i od razu dowiedziałam się jaka płeć. Na dzień dzisiejszy raczej mi nic nie powie lekarz o płci.
Zalezy na jakim sprzecie bedzie usg i czy bobas bedzie chcial współpracować:happy:
u mnie w rodzinie są sami chłopcy tzn mój brat ma chłopca i M siostra też.no i znajomi prawie wszyscy mają chłopaków. i teraz wszyscy dopytuja czy znam już plec.wszystkie babcie prababcie marzą o wnuczce i ta presja mnie trochę denerwuje tak jak takie mówienie że skoro mam już chłopca to teraz powinna być dziewczynka bo przecież trzeba mieć parke ech ci ludzie

Daj spokoj niech sobie gadaja, co ma byc to będzie.

Dzieki dziewczyny za dobre slowa. Dzisiaj leze, rano syna tylko zaprowadzilam do przedszkola i do 16 mam wolne nawet obiadu dzis nie gotuje. Od tego upalu glowa mnie boli. Zreszta caly tydzien mnie tak pobolewa. Przeszedl mi wstret do kawy wiec sobie pozwalam na jedna mala z kofeina.
Kciuki za dzisiejsze wizytki :happy:

Kiki ja poznałam plec w 11tyg w poprzedniej ciąży co prawda na 70%ale się sprawdziło podobno jak chłopca widzą to mówią od razu ;) teraz czekam na wizytę równo za tydzień o tej porze :)

Marlena a co to za strona z ciuchami bo ja śledzę vinted ;)

Własnie o ta stronkę mi chodzi :) O vinted :) ja kupuje przewaznie tam ciuchy :)

Kurcze, nie bylo mnie dwie godziny, a Wy trzy strony naprodukowalyscie. Pijechalam odebrac paszporty i oczywiscie nakupilam sobie zapas czeresni i nektarynek oraz zolta fasolke szparagowa... Weszlam do sklepu z wozkami i strasznie spodobal mi sie wozek polskiej firmy baby design...model husky... Uzywala go ktoras z Was moze? Wyglada calkiem fajnie i pieniadze za niego tez dosc przyzwoite... Ja mam jutro o 12.15 prenatalne usg genetyczne i test pappa... Troche sie denerwuje ze wzgledu na moj wiek. Ja tez bym chciala dziewuszke i czuje, ze bedzie dziewczynka. Tesciowa ma 3 synow i tez by chciala wnusie, moja mama zreszta tez. Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe

Kurcze, nie bylo mnie dwie godziny, a Wy trzy strony naprodukowalyscie. Pijechalam odebrac paszporty i oczywiscie nakupilam sobie zapas czeresni i nektarynek oraz zolta fasolke szparagowa... Weszlam do sklepu z wozkami i strasznie spodobal mi sie wozek polskiej firmy baby design...model husky... Uzywala go ktoras z Was moze? Wyglada calkiem fajnie i pieniadze za niego tez dosc przyzwoite... Ja mam jutro o 12.15 prenatalne usg genetyczne i test pappa... Troche sie denerwuje ze wzgledu na moj wiek. Ja tez bym chciala dziewuszke i czuje, ze bedzie dziewczynka. Tesciowa ma 3 synow i tez by chciala wnusie, moja mama zreszta tez. Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe
moja koleżanka ma ten wózek podpytam ja czy poleca.ja mam jedo fyn i u mnie się sprawdził tylko ze do auta jest dość duży ale nie mam porównania w sumie.ma duży koszt na zakupy co dla mnie akurat ważne też i największa gondole na rynku jeśli ktoś chce długo wozic dziecko w gondoli to śmiało w nim można zwłaszcza że można podnosić ja do pozycji pół leżącej. spacerówka też jest spora.my tylko szybko kupiliśmy spacerówke druga taka do swobodnego wkładane a do auta.

reklama
Do góry