reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Mój m po porodzie powiedział, że absolutnie nie pozwoli mi więcej rodzić ;-)
Siedział biedny w sali do porodów rodzinnych, ja nie mogłam nawet glaskania po ręce znieść (chyba za dużo bodźców ;-)). Ale miałam przynajmniej osobę, która się przejmowała i dopytywała się lekarzy co dalej.

Ja na m nie narzekam. Sprzatac nie lubi i za duzo jakos nie pomaga w sensie porzadkowym, ale z drugiej strony jak przyjezdza w pt wieczorem i w niedz. wieczorem wyjezdza to sie za duzo nie czepiam.
Dzis wypilam sobie lekka kawke i zezarlam kilogram czeresni. A na obiadek upieklam lososia z koperkiem i cytrynka i mlode ziemniaczki. I nawet mdlosci dzis spaly...
Poprzedniego synka rodzilisny razem, a z tym nie wiem jak sie uda. Jak nie mam przyjaciolke na zastepstwo :)

Kochane czy któraś z was na takie jakby zdrętwiałe łydki ? Ja zauważyłam od kilku dni taki niby ból, niby zdrętwiałe od poniżej kolan do połowy łydki z tylu nogi

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jezu, a ja dziś zeżarłam śledzie w śmietanie[emoji7] tak mnie wzięło, że nie wiem. Popołudniu w ramach poobiedniej kawy ;-)
Z M się poprztykałam bo synkowi wpadło coś do oka, przy zabawie. I nie wiedziałam,czy żwir, czy piasek... Po akcji płukania oka każe mu się uspokoić, dziecko jeszcze bardziej w ryk,a ja chciałam do wziąć na kolana i potulić. Wydarł się na mnie,że nie mam tego robić. A ja wyskoczyłam,że chce go uspokoić i nie zabroni mi go tulic, do cholery. Dziecku przeszło dopiero po godzinie... Boże, przecież on ma dopiero 3 latka. Co on chce z niego, Beara Grylsa zrobić? Się wkurzylam. Ale jak dziecku przeszło, to mnie też i cichych dni nie zrobiłam ;-) ten ma teraz urażoną dumę i focha ma :p

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
U nas sobota była pod znakiem pakowania gratów w mieszkaniu i wynoszenia większych rzeczy. Niedziela za to leniwie. Byliśmy u rodziców i nad rzeką, przyjechali znajomi. Ogólnie miło.

Malina, "12 godzin w siodle"? czyli? jakoś mi umknęło.. jeździsz konno? :> mmm mule z frytkami <3
Nutka, Łeba jest piękna :)
Kolorwa, ja nie mam, ale czytałam że drętwiejące nogi w ciąży mogą być oznaką niedoboru magnezu. Walnij sobie gorzką czekoladę :)
Danutka, my też się czasem o to spieramy. Jak się młody wywróci i płacze a ja chcę go przytulić to P mówi żebym tego nie robiła, bo się z niego taki mazgaj zrobi. Ma rację, ale insynkt macierzyński mi czasem nie pozwala się opanować :D

reklama
Hmm to wodorosty albo melasa z trzciny cukrowej :D a suplementujesz się magnezem?
Magnez jest też w takich produktach jak migdały, pestki z dyni, orzechy laskowe i włoskie, płatki owsiane, groch, ciecierzyca czy biała fasola.

Do góry