reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

O 18 mam samolot z usg dzis 11+3, gorączka spadła do normy 36,7 wiec moze jednak było to spowodowane kilkudniowymi zaparciami ? Sama nie wiem, pęcherz mam bardzo czuły wiec gdyby to drogi moczowe to juz bym umierała z bólu, no nic pojadę dzis z tymi wynikami niech powtórzą jak bedzie konieczność to wezmę ten antybiotyk ale nie czuje, ze jest mi potrzebny, wiem ze lekarz to lekarza wie najlepiej ale ten robił mi te badania po wielkiej kłótni i z wielkiej łaski i miałam wrażenie, ze dał mi ta receptę o tak na odpieprz sie babo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dostałam Amotaks 500mg 3x na dobę, gorączka spadła sama z siebie bóle pleców odeszły jedyne co mnie trzyma to zaparcia i wzięty brzuch nie wiem jak zrobic

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Amoksycylina jest uważana za bezpieczną w ciąży. W 7 tygodniu brałam 2 x po gramie.. Też się bałam. Ale jest dobrze [emoji106]
Tylko,że ja miałam potwierdzone antybiogramem...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas ciężka noc. Młody się wybudził o północy i nie spał do 3! Nie wiem co mu odbiło. Mam nadzieję że to jednorazowy wybryk.

Kolorowa miałaś dzisiaj wizytę u gina? Bo ja bym jego zapytala co sądzi o antybiotyku. Spróbuj czegoś naturalnego na zaparcia, jak radzą dziewczyny.

Trzymam kciuki za wizyty, moja za tydzień, nie mogę się doczekać :)

Kciuki za wizytujące ! :&&&

@kolorowaMama zdrówka!

Ja też wczoraj wieczorem pojechałam na izbę przyjęć z synkiem,bo zauważyłam,że ma kleszcza na szyi, koleżanka kilka dni wcześniej też była,pielegniarka wyjęła i tyle, a nam kazała czekać do pediatry , po 1,5 godz. w końcu nasza kolej, starsza kobietka, wzięła nożyczkami wyjęła i zostawiła nóżkę kleszcza,mówiąc że to nie szkodzi i tyle. Dzisiaj z rana pojechałam do rodzinnej i już tam pielęgniarki mówiły, że nic nie może zostać, rodzinna do chirurga wysłała a ten sprawnie jednym ruchem igły wyjął
i też powiedział,że nie można zostawiać , masakra, wkurzona byłam bo po to jechałam do szpitala,żeby mieć pewność,że dobrze będzie wyjęty a tu takie cyrki

Kciuki za wizytujące ! :&&&

@kolorowaMama zdrówka!

Ja też wczoraj wieczorem pojechałam na izbę przyjęć z synkiem,bo zauważyłam,że ma kleszcza na szyi, koleżanka kilka dni wcześniej też była,pielegniarka wyjęła i tyle, a nam kazała czekać do pediatry , po 1,5 godz. w końcu nasza kolej, starsza kobietka, wzięła nożyczkami wyjęła i zostawiła nóżkę kleszcza,mówiąc że to nie szkodzi i tyle. Dzisiaj z rana pojechałam do rodzinnej i już tam pielęgniarki mówiły, że nic nie może zostać, rodzinna do chirurga wysłała a ten sprawnie jednym ruchem igły wyjął
i też powiedział,że nie można zostawiać , masakra, wkurzona byłam bo po to jechałam do szpitala,żeby mieć pewność,że dobrze będzie wyjęty a tu takie cyrki

No chyba udusiłabym tą babę! Przecież wszędzie teraz się trąbi, że nic nie może zostać po kleszczu! Dobrze, że nie dałaś za wygraną i pojechałaś w inne miejsce skonsultować. I jak tu ufać lekarzom w 100% ehhh :(

Ja dziś już lepiej ze wzdęciami i zaparciami. Wczoraj i dziś piłam herbatę miętową i zjadłam trochę owoców…I wiecie co? Sięgnęłam po ogórka kiszonego hehheh Bo stwierdziłam, że skoro u dziewczyn wywołuje biegunkę to u mnie może pomóc w zaparciach hahha Chyba podziałało :)

Ankamaz W aptece można kupić taki specjalny ale prosty w obsłudze sprzęt do wyciągania kleszcza.
Strach z tymi kleszczami tyle się słyszy o tych chorobach.dobrze że zauważyliście i szybko został wyjęty.obserwuj to miejsce żeby się rumień nie robił

Ankamaz W aptece można kupić taki specjalny ale prosty w obsłudze sprzęt do wyciągania kleszcza.
Strach z tymi kleszczami tyle się słyszy o tych chorobach.dobrze że zauważyliście i szybko został wyjęty.obserwuj to miejsce żeby się rumień nie robił
Można też oddać kleszcza do badań. Wtedy sprawdzają czy kleszcz był zarażony. 40 zł za badanie kleszcza a masz od razu po strachu jak sie okaże ze kleszcz zdrowy. Jak chory to wcale nie znaczy ze zaraził ale wtedy od razu dają antybiotyk dziecku na wszelki wypadek.
Obserwuj miejsce po ugryzieniu.

Ankamaz ja pier... takiej lekarce bym narobiła kłopotów,bo jak można dziecku kawałek kleszcza zostawić.Równie dobrze mogłaś sama w domu taki sam efekt osiągnąć,wyrwać każdy umie.jak ufać lekarzom skoro takie akcje robią.
Kiki nigdy wcześniej ogorki kiszone nie powodowały u mnie biegunek ale wczoraj po zjedzeniu miałam masakrę także jeden zjedz ale więcej nie bo będziesz płakać jak ja;)

Macie racje z tymi kleszczami. Jakoś dawniej często łapałam i się tym nie przejmowałam. A teraz jak człowiek jest w ciąży, ma dzieci i naczytał się o boreliozie jakie to dziadostwo to strach... Najgorsze ze ciężko to wykryć. Nawet brak rumienia nie oznacza że człowiek się nie zaraził :/

reklama
Do góry