reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

KolorowaMama, brzusio wracajcie do zdrówka. Na pewno wszystko bedzie ok.
Ja tez mam dylemat bo z powodu wczesniejszego poronienia biorę utrogestan a pani ginekolog kazala mi odstawic w 10tc a wszedzie zalecane jest brac do 12tc gdyz wtedy wykształci się łozysko. Tez nie wiem co robic

reklama
Dziewczyny mi każecie sue nie denerwowac w szpitalu a Wy co robicie?:)nie można tak sie nakręcać bez powodu:)bedzie na pewno wszystko ok:)

Brzisio tylko Ty jesteś w szpitalu pod opieka, A my mamy dziś wizyty i nie wiemy co nas czeka. Pierwszy raz zobaczę maleństwo, pierwszy raz usłyszę serduszko i dowiem się czy jest wszystko ok

Dostałam Amotaks 500mg 3x na dobę, gorączka spadła sama z siebie bóle pleców odeszły jedyne co mnie trzyma to zaparcia i wzięty brzuch nie wiem jak zrobic

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O ile mi wiadomo to amoxycyclina jest czesto w polsce stosowana w ciazy I jest traktowana jako bezpieczna.
Bardzo pilnuj swoich boli brzucha, jesli poczujesz skurcze to natychmiadt dzwon na 111, ból może odejść a stan zapalny zostac mimo wszystko.
Nie jestem zwolenniczka antybiotykow, biore jak już nie mam innego wyboru ale wiem ze zapalenia drog moczowych moga skonczyc sie w najgorszym przypadku poronieniem.

Mimo wszystko skonsultowalabym to z drugim lekarzem jak najszybciej.

Na zaparcia jak już nic nie pomaga to, lyzka gliceryny z rana, oliwy z oliwek albo np oleju lnianego na poslizg. Paskudne ale czasem jedyne wyjscie.

U mnie w domu ciekawie, moj A obudzil sie z goraczka, Oliwia z bolem brzucha I lamaniem w kosciach, kolega w pracy ma angine wiec jestem otoczona zarazkami.

Ja tez mam dylemat bo z powodu wczesniejszego poronienia biorę utrogestan a pani ginekolog kazala mi odstawic w 10tc a wszedzie zalecane jest brac do 12tc gdyz wtedy wykształci się łozysko. Tez nie wiem co robic
Ja miałam ten sam problem tylko z duphastonem mi kazała odstawić w 9 tc a jak napisałam jej smsa zeby mi potwierdziła to napisała ze zaleca brać do 12 tc.

Ci lekarze:)każdy co innego mówi a my bidulki nie wiemy co robic i sie zamarwiamy:(

Dostałam Amotaks 500mg 3x na dobę, gorączka spadła sama z siebie bóle pleców odeszły jedyne co mnie trzyma to zaparcia i wzięty brzuch nie wiem jak zrobic

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Amotaks to z grupy amoksycylin bezpieczny dla kobiet w ciąży ja bym wzięła bo czasami infekcja potrafi narobić więcej szkody niż leki.a który masz tydzień?

Ela moze zadzwon do swojej ginekolog, powiedz o swoich watpliwosciach z braniem leku, niech Cie upewni co masz robic, zebys sie nie stresowala.

Truskaweczka powodzenia, na pewno bedzie wszystko ok:)

Aniay zdrowia dla was, obys nic nie zlapala.

No to teraz mysle, ze moge sie u was zadomowic(bo wczesniej balam sie, ze to wczesna ciaza i jeszcze moze cos nie wyjsc, wiec nie chcialam sie za duzo udzielac), ja juz po wizycie, z Babelkiem wszystko ok, ma juz 2,8 cm CRL, ladnie machal do mamusi i sie wiercil, takze nastawiam sie, ze bedzie juz wszystko dobrze:-)

Powodzenia na pozostalych wizytach dzisiejszych!

Kolorowa dobrze ze dałaś znać bo juz się zaczęłysmy martwić. A ty juz jesteś w UK?Ja myślę że jak masz gorączkę i crp podwyższone to ja bym wzięła antybiotyk.Nie wiem czy od zaparć trwających mimo wszystko dość krótko miałabyś aż gorączkę.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytki dzisiaj,nie dziwię się dziewczyny ze się stresujecie bo ja idę jutro i juz wariuje.Piszcie jak było.

reklama
ela ja bym dopytala lekarza dlaczego uwaza ze w 10 tc mozna przestac, I jak da Ci rozsadna odpowiedz to jednak sluchala bym lekarza..jsli potrafi swoja decyzje dobrze uzasadnic : )
bubblegirl super ze u malenstwa wszytsko ok! teraz sie juz rozluzniamy : )

Do góry