reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ankamaz kochana a teraz kiedy masz wizyte? Moze jak masz sie tak martwic warto odwiedzic lekarza?
Mnie piersi juz tez prawie nie bola...ZRobily sie pelniejsze i nic poza tym...

Dziewczyny,martwię się ogromnie :((( ogółem dobrze znoszę tą ciążę, ale teraz teraz to już w ogóle, nawet piersi które trochę się powiększyy są flakami,,mogę tarmosić ile wlezie i nic a nic nie bolli, wcześniej bolały, wiem że to już prawie 2 tryestr, ale w 1. ciąży piersi mialam już do końca wiekszę, nawet zamiast zmaleć powiększay się z brzuchem, a teraz nie wiem :(((( nawet taka niebieska 'żyłka' zniknęła :((( martwię się strasznie ...

Nie martw się. Moją koleżankę, która w październiku rodzi cały czas piersi bolały aż pewnego dnia nagle przestały i też strasznie panikowała. Poszła do lekarza i się okazało, że jest wszystko w jak najlepszym porządku, a dzidziuś ładnie rośnie. Mnie na szczęście ani w pierwszej ciąży, ani teraz nie bolały piersi. Są jedynie pełniejsze i troszkę większe. Też mi nic nie jest. Nawet senność pomału przechodzi.. W sobotę mam wizytę i mam nadzieję, że jest wszystko okej. A Ty kiedy masz następna wizytę?

witam wszystkie styczniowki! Czytam was regularnie ale ciężko było doczytać was do końca. ..ale dałam rade☺. Mam nadzieje ze znajdzie się jeszcze miejsce dla mnie? ! mam 2 córeczki, 6 i 2 lata obie pn.Mieszkamy w UK i to będzie mój 3 poród tu. Termin mam na 23 stycznia.Jestem rocznik 83.Usg mam na 14tego lipca i juz się nie mogę doczekać. ..

Dziewczyny,martwię się ogromnie :((( ogółem dobrze znoszę tą ciążę, ale teraz teraz to już w ogóle, nawet piersi które trochę się powiększyy są flakami,,mogę tarmosić ile wlezie i nic a nic nie bolli, wcześniej bolały, wiem że to już prawie 2 tryestr, ale w 1. ciąży piersi mialam już do końca wiekszę, nawet zamiast zmaleć powiększay się z brzuchem, a teraz nie wiem :(((( nawet taka niebieska 'żyłka' zniknęła :((( martwię się strasznie ...

Mnie też już nie bolą, i też sflaczały, tylko sutki troche inne zostały. W pierwszej ciąży też miałam je bolesne całą ciąże, teraz nie.

witam wszystkie styczniowki! Czytam was regularnie ale ciężko było doczytać was do końca. ..ale dałam rade☺. Mam nadzieje ze znajdzie się jeszcze miejsce dla mnie? ! mam 2 córeczki, 6 i 2 lata obie pn.Mieszkamy w UK i to będzie mój 3 poród tu. Termin mam na 23 stycznia.Jestem rocznik 83.Usg mam na 14tego lipca i juz się nie mogę doczekać. ..

Witam kolejną mamę z UK :D i do tego mój rocznik. Gdzie w UK mieszkasz?

Myślę że nie ma się co martwić bo to nie jest tak ze przez całą ciążę dokuczaja nam te same dolegliwosci. Moje piersi wciąż wielkie i tkliwe ale zwalam to na progesteron bo nawet podczas starań ja k co miesiąc go brałam po owulacji to piersi się tak samo zachowywały.

Dzięki za rady odnosnie bólu głowy. Maz wziął młodego na rower wiec w ciszy i spokoju mogłam się trochę przespać i juz jest trochę lepiej.

reklama
Brzusio i Maryqska dzieki za kciukasy:) dałam rade ale tylko dlatego ze w sali była klimatyzacja a jak wyszłam z uczelni to przeszła burza i troszke lepiej na dworze:)
Witam nową mamę.
Ja mam tak samo jak nie mam objawów to strasznie sie martwie czy wszystko ok. Mógłby chociaż brzuch juz urosnąć :)
Marlenka a jak u ciebie? nawodniłaś sie? Odpoczęłaś?

Do góry