reklama
askl25
Fanka BB :)
danutka, wszystko zależy jaki kto ma próg bólu. ja miałam 2 cesarki i bardzo dobrze je zniosłam. do domu wyszłam tak jak po porodzie naturalnym. gdzie po cesarce się lezy 1-2 dni dluzej. mam bardzo dobre wspomienia -poród bez bólu. w sali ze mna lezala pacjentka która podczas naturalnego porodu nabawila się strasznych hemoroidów. okropnie to znosila. tak wiec nie ma co generalizować bo powikłania mogą być zarówno po porodzie naturalnym jaki i po cieciu. teraz będę miała 3 cesarkę, trochę się boje bo to jednak będzie duże obciążenie dla organizmu. ale wole mieć ciecie niż kolejny 20godzinny porod z nie wiadomym zakończeniem.
HappyBabyMama
W Warszawie jest raki upał ze ja sie rozpływam. Jak pomyśle ze mam sie pomalować na ten upał to mi słabo jeszcze ten egzamin! Dobrze ze to juz koniec tych studiów bo nie dalabym rady dłużej chodzic w te upały. Trzymajcie kciuki za egzamin i żebym tam nie padła
Jesli chodzi o poród to omijam te wasze posty bo wole nie wiedzieć co mnie czeka i isc na żywioł bedzie co ma byc. Od czytania rożnych historii to mozna ze strachu ze szpitala uciec
Jesli chodzi o poród to omijam te wasze posty bo wole nie wiedzieć co mnie czeka i isc na żywioł bedzie co ma byc. Od czytania rożnych historii to mozna ze strachu ze szpitala uciec
olivka85
Ja tez dobrze swoje cc wspominam, ale ja w ogole nie mialam bóli ani przepowiadajacych ani porodowych. Po 12h od operacji musialam wstac isc siku i zaczac chodzic najgorsze bylo wstawanie z lozka, ale pozniej nie bylo tak zle. Ogolnie szybko doszlam do siebie. Jakby mi teraz proponowali cc to chyba bym sie zgodzila, jedyne czego bym sie bala to obslugi pierworodnego, bo ok 6 tyg po cc trzeba sie oszczedzac nie mozna nosic ciezkich rzeczy itpA ja cc wsponimam super już po tygodniu smigałam jak łania czułam sie ok.
betina79
niestety ja z porodem sc-cc mam ciezkie wspomnienia i najchetniej ten etap bym przeskoczyla, no ale niestety sie nie da, jeszcze nie wymyslili nic innego zeby nasze bable pokzaly sie na swiecie
mnie dzis glowa boli strasznie, to juz ktorys raz z rzedu.. nie wiem czy to tez nie wina tego progesteronu ktory lykam..
mnie dzis glowa boli strasznie, to juz ktorys raz z rzedu.. nie wiem czy to tez nie wina tego progesteronu ktory lykam..
kolorowaMama
Ja miałam cc po 16h porodu SN i wspominam tragicznie, pocięta jak prosiak po 6h operacja bo zrobił sie krwiak w wielkości brzucha ciążowego bo lekarz nie zamknął naczyń krwionośnych, po operacji wszyste dreny, ból okropny po ponad tyg otworzyła sie rana i zaczęły sie ciagnąć szwy którymi szyta była macica, leżałam na wyciaganiu tego szwu, strasznie nieprzyjemne i 6 mcy dochodziłam do siebie bo jak jajko z uwagi na brak dobrego szycia w środku. Mimo ryzyka jak lekarza mi pozwoli chyba bede chciał spróbować SN
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
niestety ja z porodem sc-cc mam ciezkie wspomnienia i najchetniej ten etap bym przeskoczyla, no ale niestety sie nie da, jeszcze nie wymyslili nic innego zeby nasze bable pokzaly sie na swiecie
Powody bólów głowy mogą być różne, zacznij od napicia się wody (ból spowodowany odwodnieniem) zjedzenia czegoś (ból z głodu).
U mnie np bóle głowy są napięciowe często pół godzinki snu pomaga, a jeśli nie to paracetamol.
Ostatnia edycja:
Bridget Jones
Jejku temat porodów się zaczął i jakoś zaczyna do mnie docierać ze będzie trzeba przeżyć to jeszcze raz.
Kolorowa Twój poród to koszmar,ale myśle że tym razem będzie lepiej bo z uwagi na historię pierwszego lekarze podejda do sprawy wyjątkowo ostrożnie.A pierwszy raz rodziłas w Polsce w w UK?
W krakowie po mega upale przyszła ulewa i burza i w końcu jest czym oddychać.
Kolorowa Twój poród to koszmar,ale myśle że tym razem będzie lepiej bo z uwagi na historię pierwszego lekarze podejda do sprawy wyjątkowo ostrożnie.A pierwszy raz rodziłas w Polsce w w UK?
kolorowaMama
Jejku temat porodów się zaczął i jakoś zaczyna do mnie docierać ze będzie trzeba przeżyć to jeszcze raz.
Pierwszy porod był w pl.
No położna powiedziała, ze z uwagi na ciekawa historie bede miała dodatkowa wizytę z lekarzem w 25tyg ktory oceni stan blizny na macicy i podejmie decyzje jaki porod bedzie lepszy. Takze jesteśmy szoku bo tu w Uk lekarza sie nie widzi tylko położna.
reklama
Powodzonka!W Warszawie jest raki upał ze ja sie rozpływam. Jak pomyśle ze mam sie pomalować na ten upał to mi słabo jeszcze ten egzamin! Dobrze ze to juz koniec tych studiów bo nie dalabym rady dłużej chodzic w te upały. Trzymajcie kciuki za egzamin i żebym tam nie padła