reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Oo znalazłam moje stare konto wiec będę pisała z tego loginu ;) Truskaweczka2017 wiec widzę ze nie jestem osamotniony w takiej sytuacji ;)

reklama
Aniay najlepiej żebyś poszła do sklepu i zobaczyła na żywo albo chociaż na jakims filmiku do jakich rozmiarów się składa ten wózek. Dość konkretny się wydaje rozmiarowo. Ja mam kółka piankowe w wózku po synku i jak dla mnie są ok ale dużo mam woli pompowane bo niby lepsza amortyzacja,w każdym razie o tym zawsze są dyskusje wiec warto na żywo zobaczyć jakie koła Ci odpowiadają.
Widziałam go na żywo, koła pompowane, składa się pięknie ale nie mam doświadczenia z takimi uniwersalnymi wózkami.

Aniay co do tego wózka to tylko bym się zastanowiła jeśli chodzi o siedzenie. Z tego co widać na zdjęciu to nawet jak odchylisz to wciąż maluch jest w tej samej pozycji. To może być niewygodne i trochę obciążające dla kręgosłupa dziecka. A tak to wózek ładny :)
Tyle że ja szukalam jak najmniejszego żeby się wszędzie zmieścił i był lekki żebym mogła się z nim wszędzie wladowac
Ważne gdzie i jak głównie będziesz używała wózka, no każdy potrzebuje czegoś innego

Dziewczyny, zazdroszczę Wam takich szybkich porodów. Ja rodziłam 20 godzin, a i tak skończyło się u mnie cesarką, bo mojemu maluchowi niebezpiecznie spadło tętno i lekarze bali się o dziecku. Bez chwili zastanowienia zgodziliśmy się z mężem na cesarke i 30 minut później był maluszek na świecie. A urodził się w dzień w którym beatyfikowali Jana Pawła II :) Teraz po cichu liczę na poród naturalny.

KolorowaMama jak sie czujesz? Przeszly bole?
Powiem Tobie ze mnie dzis tez podbrzusze meczylo...juz zastawialam sie w ktorym momencie jechac na IP...

Aniay ja mam bzika na quinny mood[emoji4] bardzo chcialabym.byc posiadaczka tego modelu[emoji4]

Co do porodu, to byl brak postepu przy cieknacych wodach plodowych i po 24 h postanowili zrobic cesarke...zadnych powaznych skurczy nie doswiadczylam bo oksy na mnie wogole nie dzialalo...po CC dochodzenie do siebie to byl koszmar! Niewiem jak w tej ciazy bedzie ....

Aniay co do tego wózka to tylko bym się zastanowiła jeśli chodzi o siedzenie. Z tego co widać na zdjęciu to nawet jak odchylisz to wciąż maluch jest w tej samej pozycji. To może być niewygodne i trochę obciążające dla kręgosłupa dziecka. A tak to wózek ładny :)
Tyle że ja szukalam jak najmniejszego żeby się wszędzie zmieścił i był lekki żebym mogła się z nim wszędzie wladowac
Ważne gdzie i jak głównie będziesz używała wózka, no każdy potrzebuje czegoś innego
Do wózka jest składana gondolka którą na początku można używać. Wózek jest ciężki, fakt ale w większość miejsc będe targała go samochodem.

Co do porodów to ja miałam 4:58 minut od pierwszego skurczu. z czego cztery godziny to 2cm do 4cm rozwarcia a potem w 58 minut 4-10 i urodziłam. Jak ja bym chciała taki szybki poród znowu.

jeeeej mam tak plecy spalone! nie wiem jak zasnę ! Siedzialam z koleżanką nad stawem, chłodniej bylo i nawet nie czulam kiedy tak mnie zjarało! Byłam w sukience z szerokimi ramiączkami i tak kiczowato na dodatek się opaliłam

A słyszałyście coś po jakim czasie po cc można rodzić naturalnie? Czy w ogóle coś takiego jest. Bo mi koleżanka coś mówi, że żeby po cc móc rodzić naturalnie to musi minąć 2 -3 lata, wcześniej koniecznie druga cesarka

jeeeej mam tak plecy spalone! nie wiem jak zasnę ! Siedzialam z koleżanką nad stawem, chłodniej bylo i nawet nie czulam kiedy tak mnie zjarało! Byłam w sukience z szerokimi ramiączkami i tak kiczowato na dodatek się opaliłam

A słyszałyście coś po jakim czasie po cc można rodzić naturalnie? Czy w ogóle coś takiego jest. Bo mi koleżanka coś mówi, że żeby po cc móc rodzić naturalnie to musi minąć 2 -3 lata, wcześniej koniecznie druga cesarka

Ja jestem dwa lata od cesarki i mi lekarz powiedział, że po takim czasie nie mam przeciwwskazań do rodzenia naturalnie pod warunkiem że blizna na macicy ładnie się zagoiła.

reklama
Do góry