reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny wiem że wcześnie... ale dzisiaj się napatoczył temat wózka.
Mamy mały samochodzik Fiat 500 i myślimy o Link do: Buzz Xtra | Najnowszy model
takim cudzie :D Któraś z was się zastanawiała nad tym?
Na pewno w necie sa testy tego wozka. Kiedys pani gadzet w ddtvn prezentowala rozne smieszne wozki na ich stronie na pewno jest ten fragment programu:happy:
Aniay co do tego wózka to tylko bym się zastanowiła jeśli chodzi o siedzenie. Z tego co widać na zdjęciu to nawet jak odchylisz to wciąż maluch jest w tej samej pozycji. To może być niewygodne i trochę obciążające dla kręgosłupa dziecka. A tak to wózek ładny :)
Tyle że ja szukalam jak najmniejszego żeby się wszędzie zmieścił i był lekki żebym mogła się z nim wszędzie wladowac
Ważne gdzie i jak głównie będziesz używała wózka, no każdy potrzebuje czegoś innego
O tym samym pomyslalam, dzieciak jest caly czas w tej samej pozycji a jak zasnie? Jednak taka bardziej standardowa spacerowka ma odchylane plecy i dzieciak lezy prosto.
A osobiscie wole pompowane kolka, bo wtedy wozek jest miekszy i dzieciak nie czuje wszystkiego jak lezy, a z piankowymi, czuje kazda nierówność.
jeeeej mam tak plecy spalone! nie wiem jak zasnę ! Siedzialam z koleżanką nad stawem, chłodniej bylo i nawet nie czulam kiedy tak mnie zjarało! Byłam w sukience z szerokimi ramiączkami i tak kiczowato na dodatek się opaliłam

A słyszałyście coś po jakim czasie po cc można rodzić naturalnie? Czy w ogóle coś takiego jest. Bo mi koleżanka coś mówi, że żeby po cc móc rodzić naturalnie to musi minąć 2 -3 lata, wcześniej koniecznie druga cesarka
Mi kiedys lekarz powiedzial ze 3 lata trzeba czekac po cc, ale jak zajdzie sie szybcie to robia druga cc od razu, zeby tragedii jakiejs nie bylo.

Ja myslalam nad adamex pajero alu. Wozek ok 12kg kola pompowane. Ogolnie jest duzy. Przy synu pozniej mialam parasolke i to byl moj najgorszy zakup. A pierwszy wozek byl wlasnie taki 3w1 przynajmniej wytrzymaly i na kazde warunki. Dlatego teraz nie chce zadnego grata z malymi koleczkami.
Ja glownie chodze pieszo i tramwajami, wiec musze miec wygodny pojazd. Samochod mamy kombi, takze jakos tam sie go zmiesci, choc moj maz mowi, ze trzeba auto na wieksze zmienic:happy:

reklama
My mamy po synku Adamex York gondola + spacerówka. Jesteśmy bardzo zadowoleni :) zwłaszcza z długiej gondoli. Nasz synek urodził się w październiku, w dodatku był długi a wiadomo w zimę to i kombinezon i kocyk trzeba brać pod uwagę. Mam udało się przejeździć w gondoli cała zimę. W tych krótkich gondolach byłoby to niemożliwe bo synek wyrósłby z nich już po 2-3 miesiącach. Mamy pompowame koła i nie zamieniłabym ich na żadne inne, super aportyzacja, dziecko nie odczuwa wstrząsów. Dla mmie duży plus to także przednie skrętne koła, manewrowanie wózkiem w ciasnych alejkach sklepowych nie stanowiło problemu. Dla mnie majgorszą rzeczą jest niedostosowanie wózka do dziecka. I tu Wam podam przykład (autentyczny) gdzie matka wsadziła niespełna półroczne dziecko do najzwyklejszej parasolki ma tych maleńkich kółkach, szła po nierównościach a te biedne dziecko latało we wszystkie strony :/
Mniej upalnej niedzieli Wam życzę :*

U nas pogoda super bo w końcu pochmurno może będzie padać i nie ma 30 stopni tylko 20. Co do wózka ja dla moich dziewczynek miałam mutsy 4 rider super był aczkolwiek teraz już takiego nie kupie bo jest drogi. Dla pierwszego dziecka to jeszcze ale jak już 3 z kolei to liczę sianko żeby nie potrzebnie wydawać

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Agusia, truskaweczka, to ekspresowe miałyście porody. Każdej z Was takiego życzę.
Rzeczywiście dużo tu cesarek było. I też takie kombo- sn+cc.
Aniay, wózeczek fajny. Sprawdź podbijanie i amortyzację. Ja mam Joolz Day i nie zamierzam go zmieniać. Jestem bardzo zadowolona. Widzę, że ten Quinny ma kubełkową spacerowkę. Sprawdź czy na poziomo łopatek i ramion dziecka jest w miarę płaska. Rehabilitantka mojego dziecka zwróciła nam uwagę w naszym wózku, że ma dobre profilowanie, bo jest tam w miarę płasko.
Fiat 500 to rzeczywiście wyzwanie z wózkiem. Niektóre torebki mogą mieć problem żeby się zmieścić w bagażniku ;-)

Betina, ja się naczytałam o spacerowkach kubełkowych jak kupowaliśmy naszego Joolza i najbardziej krytyczne uwagi były rodziców, którzy stwierdzili, że dziecku będzie niewygodnie. Takie siedziska są wyprofilowane i ładnie podtrzymują dziecko. Pokazaliśmy spacerowkę naszej rehabilitantce i powiedziała, że mamy bardzo dobrą spacerówkę kubełkową (jedną z lepszych, które ostatnio widziała). A w tradycyjnych wózkach dziecko jakoś inaczej biodra układa (nie pamiętam dokładnie szczegółów). Ja tam nie widzę, żeby moje dziecko miało problem z siedzeniem czy spaniem.

Dziekuje za opinie na temat wozka. Bez dodatkowej gondolki nie wyobrazam sobie wozka w pierwszych miesiacach zycia ( ten ma dluga skladana gondolke)

Mam nadzieje ze wam noc dobrze minela bo ja wczoraj musialam wziasc tabletke na wymioty, tak mnie nagle zaczely meczyc ze zasnac nie moglam I nic w zoladku nie zostawalo.
Kolejne kilo w dol.
Dobrego I chlodniejszego dnia Zycze.

Lui, dobra blizna, niezbyt duże dziecko i nie mogą oksytocyny podłączyć w czasie porodu. Trochę czytałam bo po mojej indukcji i cc bardzo to przeżywałam.
Chociaż jak moja gin w pierwszej ciąży mówiła tylko sn, to ostatnio jak się jej zapytałam to powiedziała że czeka mnie cc (wiek, pierwsze duże dziecko). No i ja będę miała prawie 2 lata od pierwszego cc.
Polecam lekturę Link do: Poród - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku

MiMemi wlasnie najlepiej jak ktos kto sie zna (rehabilitantka) sie wypowie. pewnie tak jak mowisz wozek z siedziskiem kubelkowym tez moze sie roznic jeden od drugiego.
my spacerowke mamy fajna i zostawie ja na pewno (PegPereggo Si)
a wozek gleboki musimy kupic bo ten co mielismy przy synku od razu sprzedalismy jak z niego wyrosl. a to byl Xlander i tez bylam bardzo zadowolona, bo wygodny, dobry wozek, tyle ze duzy wiec do malych sklepow, wsadzania do samochodu czy do metra to troche niewygodny

reklama
Ja będę prawie 4 lata po cesarce. Niestety już od początku pierwszej ciąży pojawiła mi się przepuklina brzuszna... I rok po Cc miałam operacje wszycia siatki chirurgicznej. Brzucho mam pociety. Bałam się zajść
w drugą ciążę. Chirurg zapewniał,że spokojnie ciążę donoszę. Ale chyba w związku z tym poród naturalny odpada u mnie.
Poza tym mam wąską miednice, poniżej normy... :-(
Powiem szczerze,długo dochodzilam do siebie po cc, bardzo mnie bolało i wolałabym naturalnie... Nie rozumiem dziewczyn,które wybierają z własnej woli taki ból. No ale każdy jest dorosły.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry