reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ale naskrobałyscie super sie czyta uwielbiam to forum.Moja Wiki ma 13 lat waga 3350,a Amelka 8 lat 3300 wiec prawie tak samo.Ja genetyczne tez bym chciała miec za sobą ale dopiero mam skierowanie a zadzwonic i umówic musze sie pod koniec tego tygodnia.
Musze sie wam Kochane pochwalic Wiktorka kończy 6 klase z srednią 5,55 dzis telefon ze szkoły dostałam ze nas osobiście mnie i męża zapraszają na zakończenie roku szkolnego my jako rodzice listy gratulacyjne i kwiaty od derektora dostaniemy.Druga w szkole najlepsza jest DUMA MNIE ROZPIERA
WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE
no i wcale się nie dziwię, że jesteś dumna :-D BRAWO dla córki!!! :yes:

reklama
Czesc dziewczyny :-) jaa juz po usg prenatalnym, wszystko ok :-) byly lzy szczescia podczas usg I machanie raczkami , fikolki I obroty, niesamowity widok..... dziecko ma 5,8 cm ma kosc nosowa., wzorowa przeziernisc karkowa, trojdzielna pepowine , prawiidlowe serce, plci nie bylo widac . Chcialam pokazac zdjecie ale nie umien :/ dziekuje Wam za wsparcie ! I czekam na Wasze szczesliwe wizyty, tak lubie czytac dobre wiesci :-)
Madziulka wielkie gratki!!! super, że masz to ważne badanie już za sobą :happy:

Co do przesądów, ciuszek wcześniej, czerwonych wstążek na wózkach i takim tam podobnych
Nie wierze i tak mam pełno innych stresów
Problemow

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja powiem Wam, ze pierwsza ciąże był jakis stres, wiadomo, ale teraz to juz jest mega
Bardziej człowiek sie martwi
Uważa na wszystko
;(
A z Julka dźwigalam, cuda nie widy robiłam i wszystko dobrze do końca

J
Mam pytanko do mamusiek i przyszłych mamusiek, czy miałyście jakieś doświadczenia z opryszczką wargową w ciąży? Chciałabym usłyszeć jakieś pozytywnie zakończone historie, żeby trochę ulżyć swojemu zmartwieniu..

Ja wlasnie miałam, smarowałam maścią uważałam przy myciu, osoby ręcznik do buzi
Itd.,

Widzę że Lupilu rządzi :D

Betina, Bridget, tylko że informacja o źle rozwijających się narządach na obecnym etapie ciąży chyba nic nie zmienia? Dopiero później można robić operacje itp? A może się mylę? Tak czy siak, macie rację - to indywidualna sprawa każdego :)
Aha i chyba to po prostu zależy od lekarza czy robi takie badanie od kopa czy nie. W 1 ciąży przez pierwszą połowę ciąży miałam gina który na każdym spotkaniu robił usg, ale np nie zlecił badań na tokso ani na tarczycę. Potem zmieniłam lekarza i już nie robił tak chętnie usg, ale kazał mi nadrobić wszystkie badania. Więc co lekarz to inna bajka.

Maryqska, ja w pierwszej ciąży byłam na 3-miesięcznej podróży Dubaj-Filipiny-Australia-Chiny, chodziłam z 15-kilowym plecakiem, pływałam kajakiem, jeździłam rowerem i wszystko było dobrze. Jak ma być dobrze to będzie dobrze - trzeba w to wierzyć :)

U nas sprawdził sie bujaczek i smoczek ;/ dzięki temu mogłam choc sie wyspać
Niestety musiałam wybudzać córkę co 3h na karmienie
Spadła z wagi, obniżony cukier, koszmar bo za nim ja wybudzilam, nakarmiłam uspilam, to juz pora kolejnego karmienia

Z genetycznym to jest Indywidualna sprawa i decyzja. Myślę że bez sensu jest przekonywanie kogoś do swoich poglądów. Nie chcesz nie rób chcesz to rób. Ja na pewno zrobię. Cieszę się z każdych udanych usg. Bez sensu jest udowadniać czy takie badanie powinno być czy nie powinno, czy coś daje czy nie czy, Zmienia czy nie. Niech każda sobie decyduje sama.
Wiadomo co ma być to będzie, ale myśle ze nie ma co testować siebie i ciąży. Jedna dziewczyna ma tak ze moze szaleć inna powinna sie wyciszyć i odpoczywać. Tak jak mówi moja gin : jak cos się odrywa to większe prawdopodobieństwo ze sie zrośnie spowrotem jest wtedy kiedy ma do tego warunki. Podskoki, dźwiganie cZy przemęczenie na pewno wtedy nie pomogą. Także zgodzę sie ze jeśli wszystko jest dobrZe to można robić wszystko i nie uważać. Nigdy jednak nie wiadomo do końca co się dzieje w brzuchu wiec lepiej uważać. Moim zdaniem przesada w jedną i drugą stronę nie jest dobra. I oczywicie każda osoba jest inna i każda może robić co innego. Odpoczynku nigdy za wiele tym bardziej Ze kilka z nas straciło wcześniejsze ciąże, albo długo sie starały o tę wymarzoną.
:)

reklama
Dziewczyny ja w pierwszej ciazy to naprawde po 3 mcach leżenia, zmęczenia, wymiotów dostałam powera na maxa
Pózniej starania o kolejne, dwa lata, poronienie, i teraz sie udało.....
Wiem, ze co ma być to bedzie, ale chce wiedzieć, ze nie zaniedbałam, ze dopytalam, itd.,

Do góry