reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja w sumie 3 usg. Pierwsze miałam w 4 tyg. Kolejne w 6 tyg (biło serduszko) i jutro trzecie w 10 tyg. I pewnie za 2 tyg będzie następne już genetyczne. Musimy być dziewczyny dobrej myśli :wink: ja dam znać na końcu bo wizyta dopiero o 19.50.

Hej,

W temacie wyprawki my też większość mamy po pierwszym dziecku. Na początek do spania będzie hamaczek Link do: AMAZONAS Hamak KOALA + drewniany stelaż :: Dziecięcy Świat - jeśli któraś z Was rozważa jakąś alternatywę dla łóżeczka, szczególnie na początek, to polecam. Jest mały, łatwo się składa i zajmuje minimum miejsca. No i nasz pierworodny uwielbiał spać w hamaku. Do tego wózek gondola, fotelik samochodowy i chusta do noszenia. A dopiero na 2-3 miesiąc leżaczek i mata z pałąkiem. No i przyczepka rowerowa bo my nie możemy na tyłku usiedzieć ;) A ciuszki kupuję głównie w lumpeksach bo są dużo lepsze jakościowo (np Next) no i przeprane już parę razy z tych chemicznych barwników itp. Z tanich sklepowych lubię Lidlowskie - Lupilu, mają fajny krój i dobrą jakość jak na taką cenę.
Monitor oddechu uważam za zbędny. My jako niani używamy apki w telefonie, działa super i na większą odległość niż niania elektorniczna (jeśli jest zasięg oczywiście :D)

Kamisa, to urocze zachowanie synka. Mój jest jeszcze za mały żeby to zakumać ;)

Idealka, a ja nawet nie wiedziałam że opryszczka to coś niebezpiecznego. W pierwszej ciąży miałam przynajmniej raz. W tej też miałam ale teraz mam niezawodny patent - olejek herbaciany. Nic tak nie działa jak on. Na pewno na ulotce jest napisane że w ciąży nie wolno, ale ja tam działam po swojemu ;)

Ankamaz - ale okruszek! :)

Truskaweczka, ja w pierwszej ciąży miałam super cerę i włosy, a teraz jakoś tak nie bardzo...

Ostatnia edycja:
Super
Czesc dziewczyny :-) jaa juz po usg prenatalnym, wszystko ok :-) byly lzy szczescia podczas usg I machanie raczkami , fikolki I obroty, niesamowity widok..... dziecko ma 5,8 cm ma kosc nosowa., wzorowa przeziernisc karkowa, trojdzielna pepowine , prawiidlowe serce, plci nie bylo widac . Chcialam pokazac zdjecie ale nie umien :/ dziekuje Wam za wsparcie ! I czekam na Wasze szczesliwe wizyty, tak lubie czytac dobre wiesci :-)
Super że wszystko dobrze tez bym chciała jyz być po...stresuje sie:(

Nutka gratuluję sukcesów córki,takie masz zdolne dzieci ze trzecie to może noblista będzie także dbaj o brzuszek;)
Czoperka na takim usg sprawdza się też czy narządy prawidłowo się tworzą.

Madziulka ciesze się ze wizyta udana! :)
Truskaweczka niestety moja cera i dekolt wola o pomstę do nieba.. nie wiem co się dzieje. T as k strasznie nie wyglądałam nawet jak miałam 15 lat i trądzik młodzieńczy;) a w pierwszej ciąży od początku piękna gładka cera..
Czoperka usg genetyczne pierwszego trymestru sprawdza prawidłowy rozwój wszystkich narządów, kości, konczyn, mozgu, serca itd jeśli robione jest przez dobrego specjalistę i na dobrym sprzęcie to jest to bardzo dokładne badanie które może wykryć wiele nieprawidłowości

Bridget, Betina dzięki za info :) ale mimo wszystko raczej daruję sobie to badanie. Istnienie wady wrodzonej nic nie zmieni, a szczegółowe badanie narządów robi się też później z tego co pamiętam. Słyszałam też o wielu przypadkach gdzie kobieta dowiedziała się że jest wysokie ryzyko Downa, stresowała się przez całą ciąże i myślała o usunięciu, po czym urodziła zdrowe dziecko.

reklama
Hej,

W temacie wyprawki my też większość mamy po pierwszym dziecku. Na początek do spania będzie hamaczek Link do: AMAZONAS Hamak KOALA + drewniany stelaż :: Dziecięcy Świat - jeśli któraś z Was rozważa jakąś alternatywę dla łóżeczka, szczególnie na początek, to polecam. Jest mały, łatwo się składa i zajmuje minimum miejsca. No i nasz pierworodny uwielbiał spać w hamaku. Do tego wózek gondola, fotelik samochodowy i chusta do noszenia. A dopiero na 2-3 miesiąc leżaczek i mata z pałąkiem. No i przyczepka rowerowa bo my nie możemy na tyłku usiedzieć ;) A ciuszki kupuję głównie w lumpeksach bo są dużo lepsze jakościowo (np Next) no i przeprane już parę razy z tych chemicznych barwników itp. Z tanich sklepowych lubię Lidlowskie - Lupilu, mają fajny krój i dobrą jakość jak na taką cenę.
Monitor oddechu uważam za zbędny. My jako niani używamy apki w telefonie, działa super i na większą odległość niż niania elektorniczna (jeśli jest zasięg oczywiście :D)

Kamisa, to urocze zachowanie synka. Mój jest jeszcze za mały żeby to zakumać ;)

Idealka, a ja nawet nie wiedziałam że opryszczka to coś niebezpiecznego. W pierwszej ciąży miałam przynajmniej raz. W tej też miałam ale teraz mam niezawodny patent - olejek herbaciany. Nic tak nie działa jak on. Na pewno na ulotce jest napisane że w ciąży nie wolno, ale ja tam działam po swojemu ;)

Ankamaz - ale okruszek! :)

Truskaweczka, ja w pierwszej ciąży miałam super cerę i włosy, a teraz jakoś tak nie bardzo...

Dziewczyny to badanie genetyczne między 11 a 13 tc jest tylko w celu rozpoznania zespołu Downa?
Fajny ten hamak.
Genetyczne nie jest tylko na ZD. Mozna wykluczyc, wady serca i innych organow (choc pozniej tez moga wystapic) lub braki w budowie anatomicznej.
Moj syn jak jest zly na mnie to mowi, ze nie bedzie chcial spac z dzidziusiem w pokoju :-D
Rowniez lubie ciuchy z lidla Lupilu, dobra jakosc, z F&F z Tesco tez sa super. Lumpy polecam jak najbardziej mozna na prawde fajne rzeczy kupic za nie duza kase. Dzisiaj kolezanka zachwalala mi Szmizjerke, nie wiem czy w innych miastach jest czy tylko w Wawie, maja tam troche drozej, w pon 120zl/kg i 79zl a w czwartek 69zl. Podobno ciuchy czesto sa nowe. Jutro sie przejde i sama sie przekonam.

Do góry