Hej,
W temacie wyprawki my też większość mamy po pierwszym dziecku. Na początek do spania będzie hamaczek
Link do: AMAZONAS Hamak KOALA + drewniany stelaż :: Dziecięcy Świat - jeśli któraś z Was rozważa jakąś alternatywę dla łóżeczka, szczególnie na początek, to polecam. Jest mały, łatwo się składa i zajmuje minimum miejsca. No i nasz pierworodny uwielbiał spać w hamaku. Do tego wózek gondola, fotelik samochodowy i chusta do noszenia. A dopiero na 2-3 miesiąc leżaczek i mata z pałąkiem. No i przyczepka rowerowa bo my nie możemy na tyłku usiedzieć
A ciuszki kupuję głównie w lumpeksach bo są dużo lepsze jakościowo (np Next) no i przeprane już parę razy z tych chemicznych barwników itp. Z tanich sklepowych lubię Lidlowskie - Lupilu, mają fajny krój i dobrą jakość jak na taką cenę.
Monitor oddechu uważam za zbędny. My jako niani używamy apki w telefonie, działa super i na większą odległość niż niania elektorniczna (jeśli jest zasięg oczywiście
)
Kamisa, to urocze zachowanie synka. Mój jest jeszcze za mały żeby to zakumać
Idealka, a ja nawet nie wiedziałam że opryszczka to coś niebezpiecznego. W pierwszej ciąży miałam przynajmniej raz. W tej też miałam ale teraz mam niezawodny patent - olejek herbaciany. Nic tak nie działa jak on. Na pewno na ulotce jest napisane że w ciąży nie wolno, ale ja tam działam po swojemu
Ankamaz - ale okruszek!
Truskaweczka, ja w pierwszej ciąży miałam super cerę i włosy, a teraz jakoś tak nie bardzo...
Dziewczyny to badanie genetyczne między 11 a 13 tc jest tylko w celu rozpoznania zespołu Downa?