reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Alescie natlukly postow.
Witam nowe mamy, ja tylko powiem ze 10 lat temu tu bylam I wrocilam bo najlepsze forum pod sloncem.
Kolorowa, tutaj wierza na słowo w wiele rzeczy, zakladaja ze pacjent lekarza nie oklamie.
Co do ciuszkow to moja kruszynka 2,8kg calkiem dlugo nosila rozmiar 50, ale to dlatego ze na wadze nie przybywala.

Nie wierze w przesady co do kupowania ciuszkow I mowieniu innym zbyt wcześnie, ale po tym jak pierwsza ciaze stracilam po wlasnym weselu, to na wesele w ciazy nie pojde chocby mi placili
Mój Antek miał 4.050 kg i 52 cm.niezły paczek był z niego a teraz ledwo 18 kg waży mając 6 lat.
Moja córka ma lat 9,5 I wazy 20 kilo od dwoch lat. 18 przy szesciolatku nie jest zle.

Ja jestem na siebie zla Bo bylam na kursie pierwszej pomocy dzis I wrocilam do domu z ciagniecem w biodrach I pachwinach przy ruszaniu sie. Jak siedze jest ok ale cholera chyba sie przeforsowalam.

reklama
Omg szalejecie
No nie nadrobię Was
Ja dzis jednak jadę do rodzinnego
Zapytać czy mam leżeć z krwiakiem
Czy mogę pracowac
I poproszę o skierowanie do ginekologa
Chce usłyszeć inna opinie
Nadrobię /podpisuje nocą znów

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

witam nowe kolezanki
jak już się chwalimy , to ja tez napisze o moich córuniach :)
Starsza, niedługo 17latka urodzila się z waga 3,9 i 60cm
Mlodsza w tym roku skończy 12lat urodzila się z waga 4,250 i 59cm
Trzecie pewnie nie będzie gorsze i z 4,500 można się spodziewać :):):)

Idealka no to nie masz się czego bać. Niebezpieczne jest pierwotne zakażenie opryszczką i wtedy stanowi zagrożenie dla rozwijającego się malucha. A tak masz już wytworzone przeciwciała i dziecku nic nie grozi :) mam nadzieję, że uspokoiłam Cię :)
A ja strasznie boję się, że mój drugi maluch będzie miał powyżej 4 kg, przeraża mnie poród takiego kolosa :/ nasz Dawid urodził się z wagą 3880g i 58 cm, teraz ma prawie 21 miesiecy, waży 13 kg i ma 93 cm.

Omg szalejecie
No nie nadrobię Was
Ja dzis jednak jadę do rodzinnego
Zapytać czy mam leżeć z krwiakiem
Czy mogę pracowac
I poproszę o skierowanie do ginekologa
Chce usłyszeć inna opinie
Nadrobię /podpisuje nocą znów

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z krwiakiem powinnaś leżeć żeby mógł się wchłonąć

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie nowe mamy,ale super ze forum się rozkręca i wchodzę a tu od rana tyle do przeczytania,suuuuper:)
Co do zakupów to ja ostrożnie podchodziłam w pierwszej ciąży i teraz tez.nie przez zabobony tylko żeby w razie co,nie zostać z ubrankami który by mnie jeszcze bardziej dobijały.Zakupy zaczęłam kolo 6 miesiąca i elegancko zdążyliśmy ze wszystkim.
Dwa produkty cuda jakie polecam na przyszłość to bujaczek,a drugi to rożek w którym maluch czuje się bezpiecznie i nasz syn chyba do roku spał zawinety jak naleśnik nawet jak juz rożek był za mały.

reklama
Czesc dziewczyny :-) jaa juz po usg prenatalnym, wszystko ok :-) byly lzy szczescia podczas usg I machanie raczkami , fikolki I obroty, niesamowity widok..... dziecko ma 5,8 cm ma kosc nosowa., wzorowa przeziernisc karkowa, trojdzielna pepowine , prawiidlowe serce, plci nie bylo widac . Chcialam pokazac zdjecie ale nie umien :/ dziekuje Wam za wsparcie ! I czekam na Wasze szczesliwe wizyty, tak lubie czytac dobre wiesci :-)

Do góry