reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Alescie natlukly postow.
Witam nowe mamy, ja tylko powiem ze 10 lat temu tu bylam I wrocilam bo najlepsze forum pod sloncem.
Kolorowa, tutaj wierza na słowo w wiele rzeczy, zakladaja ze pacjent lekarza nie oklamie.
Co do ciuszkow to moja kruszynka 2,8kg calkiem dlugo nosila rozmiar 50, ale to dlatego ze na wadze nie przybywala.

Nie wierze w przesady co do kupowania ciuszkow I mowieniu innym zbyt wcześnie, ale po tym jak pierwsza ciaze stracilam po wlasnym weselu, to na wesele w ciazy nie pojde chocby mi placili
Mój Antek miał 4.050 kg i 52 cm.niezły paczek był z niego a teraz ledwo 18 kg waży mając 6 lat.
Moja córka ma lat 9,5 I wazy 20 kilo od dwoch lat. 18 przy szesciolatku nie jest zle.

Ja jestem na siebie zla Bo bylam na kursie pierwszej pomocy dzis I wrocilam do domu z ciagniecem w biodrach I pachwinach przy ruszaniu sie. Jak siedze jest ok ale cholera chyba sie przeforsowalam.

reklama
Omg szalejecie
No nie nadrobię Was
Ja dzis jednak jadę do rodzinnego
Zapytać czy mam leżeć z krwiakiem
Czy mogę pracowac
I poproszę o skierowanie do ginekologa
Chce usłyszeć inna opinie
Nadrobię /podpisuje nocą znów

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

witam nowe kolezanki
jak już się chwalimy , to ja tez napisze o moich córuniach :)
Starsza, niedługo 17latka urodzila się z waga 3,9 i 60cm
Mlodsza w tym roku skończy 12lat urodzila się z waga 4,250 i 59cm
Trzecie pewnie nie będzie gorsze i z 4,500 można się spodziewać :):):)

Idealka no to nie masz się czego bać. Niebezpieczne jest pierwotne zakażenie opryszczką i wtedy stanowi zagrożenie dla rozwijającego się malucha. A tak masz już wytworzone przeciwciała i dziecku nic nie grozi :) mam nadzieję, że uspokoiłam Cię :)
A ja strasznie boję się, że mój drugi maluch będzie miał powyżej 4 kg, przeraża mnie poród takiego kolosa :/ nasz Dawid urodził się z wagą 3880g i 58 cm, teraz ma prawie 21 miesiecy, waży 13 kg i ma 93 cm.

Omg szalejecie
No nie nadrobię Was
Ja dzis jednak jadę do rodzinnego
Zapytać czy mam leżeć z krwiakiem
Czy mogę pracowac
I poproszę o skierowanie do ginekologa
Chce usłyszeć inna opinie
Nadrobię /podpisuje nocą znów

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z krwiakiem powinnaś leżeć żeby mógł się wchłonąć

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie nowe mamy,ale super ze forum się rozkręca i wchodzę a tu od rana tyle do przeczytania,suuuuper:)
Co do zakupów to ja ostrożnie podchodziłam w pierwszej ciąży i teraz tez.nie przez zabobony tylko żeby w razie co,nie zostać z ubrankami który by mnie jeszcze bardziej dobijały.Zakupy zaczęłam kolo 6 miesiąca i elegancko zdążyliśmy ze wszystkim.
Dwa produkty cuda jakie polecam na przyszłość to bujaczek,a drugi to rożek w którym maluch czuje się bezpiecznie i nasz syn chyba do roku spał zawinety jak naleśnik nawet jak juz rożek był za mały.

reklama
Czesc dziewczyny :-) jaa juz po usg prenatalnym, wszystko ok :-) byly lzy szczescia podczas usg I machanie raczkami , fikolki I obroty, niesamowity widok..... dziecko ma 5,8 cm ma kosc nosowa., wzorowa przeziernisc karkowa, trojdzielna pepowine , prawiidlowe serce, plci nie bylo widac . Chcialam pokazac zdjecie ale nie umien :/ dziekuje Wam za wsparcie ! I czekam na Wasze szczesliwe wizyty, tak lubie czytac dobre wiesci :-)

Do góry