reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny zazdroszcze wam apetytu, ja dzis od rana mdlosci przestalam miec ale ledwo jogurt zjadlam bo wszystko w buzi rośnie.
Zwolnilam sie z pracy i leze bo reki nie mam sily podniesc. Do tego cisnienie I brzuch zaczal bolec ( mam nadzieje ze to od rozwolnienia)
I sie boje ze mnie lekarz zleje I powie ze to normalne. Tylko jak ja mam funkjonowac? Powietrzem sie odzywiac?

reklama
Maryqska witaj w klubie mi doszla dzis druga opryszczka! Dobrze ze chociaz na tej samej wardze obok...bo tragedia by byla:/

Ja jutro w koncu ide na te badania, przeraza mnie ta glukoza 3 punktowa ehhhh.

Wizyte mam za tydzien i sie zastanawiam co sie dzieje tam w srodku czy moja dzidzia jest ze mna...

A bierzecie jakieś leki na podtrzymanie ciąży? Mi się nic niepokojącego nie dzieje, a mimo wszystko lekarz kazał brać luteine. W pierwszej ciąży brałam dupka.

Ale zazdroszczę Wam apetytu. Ja nie mam chęci na nic :/ ostatnio żyję tylko na kanapkach z serkiem rzodkiewkowym, w dodatku wciskanych na siłę żeby tylko coś zjeść.
Ja biorę dupka bo mam odwarstwiającą się kosmówkę :(

Ja tam normalnie Maca z daleka omijam, ale w ciągu ostatniego 1,5 tygodnia 3 razy odwiedziłam plus dwa razy qurito w KFC. Ale generalnie w zeszłym tygodniu coś nie czułam się za bardzo z żołądkiem i wtedy ciągnęło mnie strasznie do takiego ciężkostrawnego jedzenia. I nic mi po nim nie było. Ja w domu rzadko gotuję, bo w pracy mogę jeść. Może nic rewelacyjnego, ale zawsze jakieś ziemniaki, warzywa i mięso można podjeść za niedużą kasę.

Moje piersi ok. Ale ja dopiero 3 tyg temu skończyłam karmić starszaka.

Mi jakoś udaje się normalnie jeść. Oprócz przebojów w zeszłym tygodniu, to jem normalnie. W poprzedniej ciąży też nie miałam mdłości, nie miałam tez napadów obżarstwa. A poźniej to nawet miejsca na żołądek nie było, to już w ogóle małe porcyjki jedzenia były. Choć na końcówce to az trzęsłam się na myśl o słodkim. I nie wiem czy tak podtuczylam synka (ważył grubo ponad 4 kg), czy on tak energię ze mnie wysysał, że potrzebowałam cukru.
Zresztą ja uważam, ze natura podpowiada nam czego potrzeba i może stąd zachcianki na konkretne smaki. Ja ostatnio mam ochotę na nektarynki.

Julia, czy Ty masz problemy z cukrzycą, że już masz badanie pod obciążeniem? Normalnie robi się takie badanie jakoś po 24 tyg o ile dobrze pamiętam.

Lui ja biore leki na podtrzymanie dupghaston 2x1
Do tego acard; Clexan 0.4

NiMeMi niemam problemow z cukrzyca przynajmniej do tej pory! Ale ze wzgledu na 3 nieudane ciaze mam zrobic ...
Bedzie ciezko, boje sie jak dziecko!!

Lui ja biore leki na podtrzymanie dupghaston 2x1
Do tego acard; Clexan 0.4

NiMeMi niemam problemow z cukrzyca przynajmniej do tej pory! Ale ze wzgledu na 3 nieudane ciaze mam zrobic ...
Bedzie ciezko, boje sie jak dziecko!!
Ja w pierwszej ciąży bardzo zle znioslam ta probe. Po wypiciu tego lezalam na lezance przez godzine az do pobrania krwi, bo nie moglam na nogach ustac. A pozniej ledwo do domu wrocilam i spalam do wieczora, bo jeszcze migrena mi doszla. A teraz pielegniarka powiedziala, zebym wkropila sobie cytryne, albo kupila cytrynowa glukoze. Mowila, ze inne zycie i lepiej sie znosi ta próbę. Ja mam dopiero za ponad 10 tyg na szczęście.

Mnie cycki juz troche mniej bola, ale sa rozmiar wieksze i takie ladne:rolleyes: Maz jest zachwycony :wink:

Mi od dwoch dni cos sie przypaletalo miedzy nogami, jakies swedzenie, pieczenie itp. Zadzwonilam do poloznych akurat lekarz odebral i kazal wziac Medivag i smarowac sie Clotrimazolum-krem.

Ja w pierwszej ciąży bardzo zle znioslam ta probe. Po wypiciu tego lezalam na lezance przez godzine az do pobrania krwi, bo nie moglam na nogach ustac. A pozniej ledwo do domu wrocilam i spalam do wieczora, bo jeszcze migrena mi doszla. A teraz pielegniarka powiedziala, zebym wkropila sobie cytryne, albo kupila cytrynowa glukoze. Mowila, ze inne zycie i lepiej sie znosi ta próbę. Ja mam dopiero za ponad 10 tyg na szczęście.

Mnie cycki juz troche mniej bola, ale sa rozmiar wieksze i takie ladne:rolleyes: Maz jest zachwycony :wink:

Mi od dwoch dni cos sie przypaletalo miedzy nogami, jakies swedzenie, pieczenie itp. Zadzwonilam do poloznych akurat lekarz odebral i kazal wziac Medivag i smarowac sie Clotrimazolum-krem.

Ja miałam kiedyś ten krem i akurat mi nie pomógł nie jest dobry ale to pewnie zależy na kogo działa.
A co to jest ta próba z glukoza ? bo tak piszecie a ja nawet nie wiem o co chodzi ?.

reklama
Do góry