reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Kurcze to rzeczywiście błąd lekarza w sumie,bo to wada która właśnie na usg można wykryć.nie wiem co taka wiedza daje ale napewno tak jak pisałaś przynajmniej jest się przygotowanym.

reklama
Ja idę na te jakies podstawowe badanie,nie płacę za nie więcej,nawet w sumie lekarz nie pytał czy chcę czy nie.
@weronika87 masz rację, ja też wolałabym wiedzieć szybciej i próbować oswoić się z tym,przygotować na to jak najlepiej,chodź ja pierwszą ciążę zakończoną miałam nagle, w 33 tyg;. i dziękiBogu nie miałam internetu! Bo gdybym ja wyczytała i była bardziej świadoma, a ja po prostu w drodze ( przewieziono mniezmojej miejscowości do większej,bo niewiadomoco miało być z dzieckiem) karetką spałam i myślalam, że będę miala po prostu małe dziecko. Na szczęście wszystko wyszlo dbrze, syn zdrowy,ale przez pierwszy rok to są sami specjaliści do których my jeździiśmy 150 km, a nawet jak z agresywnym naczyniakiem- 400 km

W pracy mnie mdli ilekroc ktoś zrobi sobie kawę:/nie wiem czemu ale ten zapach który zawsze uwielbiałam teraz mnie odrzuca.Poza tym mam na coś ochotę ale jak ugryze to mi nie smakuje.niestety dalej smakuje mi McDonald:errr:Nie wiem co oni dodają do tego jedzenia ze kobiety w ciąży tak wabi:-D:biggrin2:

w pierwszej ciazy na zapach kawy juz biegłam do wc
A jestem fanka kawy, mogę nie jeść czekolady a kawa musi być

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez chciala robic wszystkie mozliwe badania ale.moj gin powiedzial, ze on nie lubi testu pappa bo jak udowodniono wyniki wychodza bardzo czesto fałszywie dodatnie, i umówiliśmy sie tak ze teraz wizyte mam 21 czerwca to bedzie 12w2d o zrobi usg dokladne, sprawdzajace przeziernosc karkowa, kosc nosowa, przeplywy krwi itp i jesli cos go zaniepokoi to zleci dalesze badania ale pow ze bardziej miarodajne kest badanie genetyczne z krwi . Generalnie tak jak dziewczyny uwazam ze w dzisiejszej dobie rozwoju medycyny gdzie czasem operacje ratujace zycie dzieckaa wykonuje sie jeszcze w brzuchu matki , warto wiedziec.

Kochane czytam was dzis cały czas ale za duże zabieganie, jutro nie bede miała jak ale w sobotę na pewno sie odezwę :) trzymajcie kciuki zebym jutro nie zeszła na zawał [emoji16]

Klocia w brzuchu miewam dosc często zazwyczaj jak zerwe sie z łóżka albo gwałtownie zmienię pozycje, co do prenatalnych to bez konieczności po usg sama nic robic nie bede.

Tule was mocno i spokojnej nocy życzę [emoji8]

Kochane czytam was dzis cały czas ale za duże zabieganie, jutro nie bede miała jak ale w sobotę na pewno sie odezwę :) trzymajcie kciuki zebym jutro nie zeszła na zawał [emoji16]

Klocia w brzuchu miewam dosc często zazwyczaj jak zerwe sie z łóżka albo gwałtownie zmienię pozycje, co do prenatalnych to bez konieczności po usg sama nic robic nie bede.

Powodzenia, życzę Ci aby to był piękny dzień :)

reklama

Powodzonka!trzymaj sie:)

Do góry