reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

p

Jak sie nazywa substancja czynna?
Jesli to faktycznie talidomid jak pisze babywow, to bron boze nawet jednej tabletki I powiedz innemu lekarzowi ze to dostalas.

wiesz nie pamietam, ja to mialam przepisane w pierwszej ciay i wzilam tylko raz tabletke, pozniej nie mialam odwagi

reklama
Styczniówki jest !!!' Widziałam serduszko!!! Bobas ma 4,8 mm. Boże jaka jestem szczęśliwa ! Hip hip huraaaaaa. Tak sie bałam ze taki mały był na ostatnim usg i ze serduszka nie widać a tu trzy dni pozniej i juz wszystkie sie okazało dobrze i tak jak ma byc :)
AgWil gratki i witamy
:)
ale cudne wiadomosci :)))) Gratuluje

Witaj Ag Will i Witaj Kamisia :))

co do piersi to mnie zaczely boleci ja jestem fanka spania na brzuchu, ale pozniej zobaczycie do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic :)

Moje piersi dużo przeszły przez karmienie mojego synka cycoholika. Dopiero raptem 2 tygodnie jak przestałam karmić, więc nic a nic piersi nie czuję.
Ale nadal bez energii :-(
No po wczorajszym bólu żołądka dzisiaj poszłam do McDonalda. Ja się śmieję, że jak pies czy kot skubią trawę przy problemach przewodu pokarmowego, tak ja mam wtedy ochotę na śmieciowe, ciężkostrawne żarcie w Macu ;-)
No i dzisiaj poszło ze 4 fiolki krwi na badania. Aż mnie ręka mrowiła przez 3 godziny.

Witam nowe styczniówki :-)

Na lekach się nie znam. W pierwszej ciąży tylko raz Augmentin brałam na infekcję moczową i tyle. Nospa podobno może wpływać na większe ryzyko astmy u dzieci. Ale jak trzeba brać to trzeba.

Miłego wieczoru

Oj tak, w pierwszej ciąży bardzo mi się wzmocniły włosy. Choć poźniej leciały na potegę.
Teraz je podcięłam, bo jednak wypadały. Może się poźniej poprawią jeszcze

Moje piersi dużo przeszły przez karmienie mojego synka cycoholika. Dopiero raptem 2 tygodnie jak przestałam karmić, więc nic a nic piersi nie czuję.
No po wczorajszym bólu żołądka dzisiaj poszłam do McDonalda. Ja się śmieję, że jak pies czy kot skubią trawę przy problemach przewodu pokarmowego, tak ja mam wtedy ochotę na śmieciowe, ciężkostrawne żarcie w Macu ;-)
No i dzisiaj poszło ze 4 fiolki krwi na badania. Aż mnie ręka mrowiła przez 3 godziny.

Na lekach się nie znam. W pierwszej ciąży tylko raz Augmentin brałam na infekcję moczową i tyle. Nospa podobno może wpływać na większe ryzyko astmy u dzieci. Ale jak trzeba brać to trzeba.

Miłego wieczoru

Dokładnie, myślałam że w ciazy to jak najmniej leków a najlepiej wcale... Nawet jak jeszcze w ciazy nie byłam to nie chciałam brać zwykłych przeciwbólowych, bo może akurat już jestem w ciazy, to lepiej dzidzi nie szkodzić...sobie myślałam i wolałam się męczyć ;-)... A tu mi samej przyszło brać luteine, euthyrox, acard i clexane (zastrzyki z heparyny) no i o kwasie foliowym nie wspomnę, bo to juz mus :-)) ale czasem, trzeba bo jak to moja lekarka powiedziała... to nie zaszkodzi, a może pomóc ;-)

reklama

Miłego wieczoru

Haha u mnie to samo :) zmedlilo mnie i nic nie pagaloa. Wszamalam cala pizze i jak reka odjal [emoji23] troche to dziwne, ze tak ciezkie jedzenie pomaga mi na mdlosci no ale co jana to poradze :p

8tc [emoji7]

Do góry