reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Czytam was cały dzien ale ciezko mi sie zebrać do pisania, nie moge sobie znaleść miejsca i pozycji e ktorej nie bede odczuwała pleców dzis [emoji58] i sikam dzis jakby mi ktos piwo dawkował dożylnie [emoji12]

Paraplu ja mam położna na 21 czerwca ale moja tak miła zeby zadzwonic nie była [emoji23]

Co do badań prenatalnych bez wskazań lekarza sama z siebie robic napewno nie bede

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja też miałam za darmo bo pierwsza ciąża stracona. Ciekawe czy teraz mnie gin wyśle czy sam zrobi usg w tych tyg.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewczyny :-) chciałaby dołączyć do Was .
testowałam w piątek i wyszły dwie pokaźne krechy :):biggrin2::biggrin2: dziś byłam na swojej pierwszej wizycie u gin, na usg jest dopiero pęcherzyk 2mm , 9 czerwca kazała przyjść na kolejne USG wtedy już powinno być widac zarodek z tętnem . Z racji na moje poprzednie problemy z utrzymaniem ciąży dostałam Luteinę dopochwowo , biorę też Femibion 1 oraz przepisała mi acard - tak profilaktycznie w razie problemów z krzepnięciem .

U mnie z objawów narazie tkliwe piersi , nieznacznie też się powiększyły . Przed zajściem w ciąże paliłam i niestety nie odrzuciło mnie a wręcz przeciwnie gdybym mogła to odpalałabym jednego od drugiego i mam nieziemską ochotę na piwo hahah co jest bardzo dziwne bo ja alko w ogóle nie preferuję . Narazie ograniczyłam papierosy do minimum bo nie potrafiłam tak odrazu rzucić ale jest lepiej stopniowo codziennie zmniejszam ilość i mam nadzieję że niedługo nie będę w ogóle palić . A no i przestałam całkowicie pić kawkę - właściwie to po tym się kapnęłam że mogę być w ciąży , tak uwielbiana przez mnie kawa przestałą mieć jakikolwiek smak

Gratuluję Wam i trzymam kciuki za każdą z Was abyśmy wszytskie dotrwały do stycznia 2017 !!!:)

Hej Magdziocha,tyle już siedzimy na forum ze zapominam ze jeszcze mogą być dziewczyny które dopiero dowiedzą się ze będą z nami rodzic w styczniu:-Dco do papierosow rozumiem Cię doskonale,parę stron wcześniej marudziłysmy jak trudno z fajkami się rozstać.Dobrze ze ograniczasz.zazdroszczę dziewczynom które odrzuca od palenia,mnie skręca jak w pracy wychodza na papierosa,tez bym poszła.:eek:

Czytam was cały dzien ale ciezko mi sie zebrać do pisania, nie moge sobie znaleść miejsca i pozycji e ktorej nie bede odczuwała pleców dzis [emoji58] i sikam dzis jakby mi ktos piwo dawkował dożylnie [emoji12]

Paraplu ja mam położna na 21 czerwca ale moja tak miła zeby zadzwonic nie była [emoji23]

Co do badań prenatalnych bez wskazań lekarza sama z siebie robic napewno nie bede

Hehe no moja tez sama z siebie nie zadzwonila :p rozmawialam z nia przez telefon jak sie do niej rejestrowalam :p

Jeju jak ja sie ciesze, ze nie pale :) tak mnie naszla taka mysl jak czytalam Wasze zmagania z nalogiem.

Magdziocha witaj i gratuluje [emoji5][emoji5][emoji5]

Paraplu mnie umila baba z recepcji wiec nie miałam okazji [emoji6] zobaczymy jaka będzie w czerwcu.

W ogóle zastanawiam sie jak ja die wrobie z badaniami bo 21.06 mam położna a dzien pozniej lecimy do Polski, i nie wiem na jak długo bo musze pozałatwiać wszystkie papiery po zawarciu małżeństwa [emoji15]zastanawiam sie czy jak nie dostanę nowego dowodu to wrócę na ten ze starym nazwiskiem i ewentualnie upowarznie kogos z rodziny do odebrania ? Wie któraś z was jak to wyglada ?

Plecy dalej nie dają mi zyc [emoji58]

Buziam Was i cudownego dnia życzę :)

Badania nieinwazyjne są refundowane po 35 roku. Ostatnio płaciłam, teraz z racji wieku pewnie nie będę.
No i krew ostatnim razem oddawałam przed badaniem usg. Wtedy od razu lekarz naniósł te dane i ryzyko wyszło niskie.

Miłego dnia

Badania nieinwazyjne są refundowane po 35 roku. Ostatnio płaciłam, teraz z racji wieku pewnie nie będę.
No i krew ostatnim razem oddawałam przed badaniem usg. Wtedy od razu lekarz naniósł te dane i ryzyko wyszło niskie.

Miłego dnia
Więc załapiemy się obie z racji wieku [emoji6]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry