aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Jutro o 9:30 mam gina. Trzymajcie za mnie kciuki. liczę na usłyszenie serduszka.
Trzymam kciuki!
Ja lubie kawe rozpuszczalna i z ekspresu. pilam w tamtej ciazy 1-2male rozpuszczalne a teraz kupilam sobie bezkofeinowe smak ten sam a przynajmniej tej kofeiny nie ma no i przestaje mnie do niej ciagnac.
Wtedy w poprzedniej ciazy mialam nadcisnienie i powinnam sie powstrzymac. A teraz juz tydzien temu gin kazal mierzyc cisnienie dwa razy dziennie bo znow za wysokie wychodzi.
A co do dolegliwości nawet za bardzo uciazliwe nie sa. Wczesniej troche mnie mdlilo ale chwilowo. Za to zgaga jest byla powalajaca teraz juz lepiej. No i jeszcze sikac moge co 5 minut ach.. i mam cycki jak balony a bola i sa tak spuchniete jakby zaraz mialy eksplodowac i to w sumie od 2tc.
Super pomysł z Kawą. też lubie, nie codziennie, ale raz na tydzień, dla smaku. Wysokie ciśnienie niestety ogranicza mi możliwości. Na zgagę polecam migdały. Działają cuda.
Witam,
Wygląda na to, że i ja zostanę styczniową mamą. Piątek, 13tego okazał się szczęśliwy - zobaczyłam dwie kreski :-) Wczoraj u lekarza zobaczyliśmy naszą niespełna 3mm kropkę.
Termin chyba 18 stycznia.
To jest moja druga ciąża. Mam ponad rocznego łobuziaka.
W pierwszej ominęły mnie mdłości, zachcianki i humorki. Jak do tej pory też czuje się ok i mam nadzieję, że tak pozostanie (obym nie zapeszyła).
Podobno rower jest ok - ale trzeba uważać ze względu na możliwy upadek.
Ja korzystam ze stacjonarnego, ale patrzę się żeby puls nie skoczył powyżej 140.
GRATULUJĘ! Witam serdecznie.
Dziewczyny pilna pomoc. Co moge brac na zapalenie cewki moczowej?! Czuje, ze mnie cholerstwo znow lapie a chce uniknac brania silnych lekow. Wiem, ze woda z cytryna i zurawina pomagaja. Cos jeszcze?
Zaproponowałabym Ci piwo (które mi zawsze na lekkie infekcje pomaga Niestety jak jest gorzej to tylko furagin działa. (Mam nadzieję że uniknę infekcji w tej ciąży)
Jeśli chcesz dużą dawkę witaminy C to proponuje kupić witaminę C 1000 3 x dziennie. (Myślę że w rozpuszczalnej postaci powinnaś ją znaleźć nawet w holandii) Z naturalnych składników najwięcej vit C ma pietruszka i szpinak. (Ktoś mi kiedyś dawał pomysł na koktajl z pietruszki, czosnku, cytryn i miodu (Ale nie jestem tak odważna) Ale i tak najlepiej do lekarza. W poprzedniej ciąży zapalenie pęcherza zlądowało mnie z przedwczesnymi skurczami w szpitalu.
Mnie dzis gin poinformował o badaniach prenatalnych i komplet takich badan 400 zl,bez krwi samo usg 200 zl czy któraś z Was będzie może robila takie badania?kurczę ceny powalajace
Tutaj mamy te badania za darmo, są oferowane każdemu. (W sensie przezierność i badania z krwi) (A przezierność karkową to normalnie przy zwykłym usg na koniec pierwszego trymestru chyba powini robić (??) A nie jakieś specjalne USG.
Ale oboje z moim A. Stwierdziliśmy że nie ma sensu martwić się na zapas więc z nich zrezygnujemy. I tak wiedza nic nie zmieni.
Jestem po wizycie u położnej. Już zapomniałam jakie te kobiety są przyjazne, spokojne i pozytywne. Normalnie dodają energii na cały dzień. Mam założoną kartę ciąży, pobraną krew i mocz do badań... więc teraz wreszcie OFICJALNIE jestem w ciąży.
Teraz trochę papierologii i dużo czytania.
Walczę z mdłościami cały dzień. Dzisiaj moim ratunkiem są jabłka i deserki ryżowe (żeby uspokoić mój żołądek) Na szczęście jestem w stanie zjeść porządną kolację, chociaż i tak przed snem mnie ssie w żołądku.