reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Pierwsze słyszę o kosmetykach... moim zdaniem żebyśmy przez takie programy tv nie popadały w paranoję.

Ja 26.06.2010 brała cywilny byłam wtedy w 3 msc ciazy a kościelny wzielam po 2 latach jak druga córkę ochrzciłam. Najpierw był ślub a potem chrzciny. I huczne weselicho jak juz mogłam napić się byłam szczupła i zadowolona.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kolorowaMama i mnie ciary przechodzą jak czytam !! Współczuję teraz pójdzie jak z płatka za to ! ;D Takmi się przypomniało ,że dzwoniła do mnie niedawno koleżanka, że jej siostra zażyczyła sobie cesarkę w prywatnej klinice, wróciła do domu i od razu szwy jej puściły wszystkie ,otworzył jej się brzuch
@marlena:) ale jak byście zmienili tylko datę to pewnie zaliczki by nie przepadły ? jak w tym samym miejscu, ten sam zespół itd.

A ja dzisiaj chodzę jak osa 4 dni bez papierosa i już nie mogę wytrzymać mam taką ochotę palić. ...szkoda ze mnie nie odrzuciło (zapach). W ogóle mi nie przeszkadza a wręcz na odwrót jeszcze bardziej mnie do tego ciągnie przez to ze wiem ze nie mogę. ..maskara straszny dzień

Cześć wszystkim :)
Witam nowe mamusie :) Nie odpowiadam po kolei na kazde bo w pracy niestety jestem jeszcze w soboty..
Wgl przechodze załamanie nerwowe moja rodzina nie ucieszyła się na wieść o dziecku wręcz przeciwnie mają mi za złe.
Normalnie nic tylko płakać naprawdę. Mam wesele w październiku a już jestem w ciąży i pretemsje jak będę wyglądać co ludzie powiedzą że robie rodzinie wstyd, Mam dość nic tylko płakać ...

To nie ich interes. Moi też niezadowoleni bo jestem po rozwodzie (którego nie uznają) I teraz jeste w ciąży z facetem z którym "zdradzam" mojego męża (z którym niestety mam ślub kościelny), nie mamy ślubu nawet cywilnego i nie zamierzamy brać.

Rodzina potrafi czasem dokopać... Moi jeszcze nie wiedzą, powiemy w Dzień Matki [emoji4] a z innej beczki, dziewczyny, też Was często pobolewa podbrzusze? Biorę nospe, ale średnio pomaga...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez dzis boli [emoji58] nie brałam nospy bo jakos wole unikać leków zanim nie zobacze lekarza na szczęście dzis o 19 mam wizytę wiec starań sie wrzucić na luz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dowiedziałam się coś od learza tutejszego na temat nospy. Nospa jest używana żeby rozluźnić mięśnie szyjki macicy przy porodzie. Mam zabronioną nospę. (Z tutejszego rynku nospa generalnie została wycofana) Jak mnie będzie boleć to mam przyjść po inny rozkurczowy.

Mnie pobolewa ale nie jest źle. Było gorzej w zeszłym tygodniu. A i tak większość bólu okazało się że przez zaparcia.

A ja się dzisiaj obudziłam z mdłościami. Jak wciągnęłam swoją owsiankę z jogurtem to przez godzinę się zastanawiałam czy zostanie czy nie.
Miał być spokojny weekend a od rana mieliśmy Landlorda który przyjechał wymienić kuchenkę, budowlańca który kończy niedokończoną sprawę w kuchni, i musieliśmy przestawić szafę bo jutro przyjeżdża nowa z Ikei. A to dopiero 12ta.

weronika87 no ja tez juz nie pale pare dni ale mnie to odrzuca, nawet jak ile ulica i ktos pali km ode mnie to juz czuje ten dym i nie dobrze sie robi... :/ dobrze ze tak sie stalo bo,ciezko by bylo i u mnie z tym... wytrwalosci :)

Anuśkaa tez bym tak chciała. ... w pierwszej ciąży od razu rzuciłam a w drugiej całą paliła a teraz mam zamiar rzucić ale ciężko idzie siedzę w chacie i zastanawiam się gdzie mogę mieć jeszcze jakieś papierosy pochowane bo juz nie kupuje. ..straszne..

Anuśkaa tez bym tak chciała. ... w pierwszej ciąży od razu rzuciłam a w drugiej całą paliła a teraz mam zamiar rzucić ale ciężko idzie siedzę w chacie i zastanawiam się gdzie mogę mieć jeszcze jakieś papierosy pochowane bo juz nie kupuje. ..straszne..

u mnie mija dzisiaj 2 tygodnie jak nie palę...i w te chwili jest już ok :happy: ale pierwsze 3 dni były najgorsze...zwłaszcza, że moje koleżanki w pracy palą ... w tej chwili to dym mnie jakoś nie rusza...ani nie ciągnie ani odrzuca ...

Weronika87 ja rzuciłam fajki w pierwszej ciazy bo wymiotowałam i juz nie tknęłam taki uraz mi został [emoji23]

Aniay no wlasnie ja tak słyszałam, ze nospa potrafi narobić czasami wiecej szkody niż pożytku, masz dzis wesoły dzien w takim razie ale ja od rana tez chodzę sprzątam, piorę, prasuje, przeglądam szafy [emoji23] i zjadłam juz tyle ze ho ho
W ogóle ja to sie zastanawiam jak mój Landlord zareaguje na wieść o dziecku bo jest fanatykiem zeby mu nic nie zniszczyć a z drugiej strony ma tak w nosie, ze nawet jak chcemy cos sami na swój koszt zrobic to jest na nie [emoji15]

Ankamaz było minęło jakos staram sie brać sobie tego do siebie bo bym zwariowała bo ma byc to bedzie ;) jeden przeżyłam to i drugi przeżyje a moze bedzie lżejszy ;)

Weronika87 i wlasnie tak chcemy zrobic ślub ze chrzcinami chce sie napić i bawic na swoim weselu [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ty anuśkaa w którym tyg jesteś no ja dopiero 4 może 5 wiec mam cicha nadzieje ze odrzuci mnie aczkolwiek w poprzednich ciążach nie odrzuciło

W pierwszej ciazy przyznam sie tez palilam i nic mi nie przeszkadzalo a teraz masakra... jestem w 8tyg i to tez od jakis paru dni dopiero mam... wiec sie ciesze

Do góry