reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aha apropos jedzenia to ja zamiast mieć ochotę na warzywa czy owoce to ciągle bym frytki i big maca mogła jeść:/a normalnie to rzadko jadam,nie wiem skąd takie smaki mi w głowie. Musze uważać bo w poprzedniej ciąży 20kg przytyłam i co dopiero zrzuciłam a tu od nowa.
Na mdłości mi pomagały migdały i cola w małych ilościach.

reklama
No i tu jest tez problem bo wcale nie mam apetytu...:dry: ogolnie jak tez o jedzeniu pomysle, zreszta kazdy zapach mi okropnie przeszkadza... mam nadzieje ze niedlugo to minie bo nie wytrzymam tak dlugo:(

Ja mam tak samo na wszytsko mnie odrzuca nic nie jem ... pomaga mi troche herbata z imbirem ale minimalnie i chleb z ketchupem i biszkopty :)

Ja zucam palenie w 6 tygodniu zrobiło mi się niedobrze po papierosach i mnie odrzuca więc mam spokoj zawsze sobie powtarzałam zuce ja bede w ciązy i sie udaje jak na razie .

co do terminu wesela niestety mój nie rozumie przeniesienia wesela nawet ppo terminie po urodzeniu on już nie chce więcej czekac tak stwierdził.

Co do cery ... mam tyle pryszczy na twarzy ze zaczynam wyglądac jak dalmatyńczyk. Cera straszna naprawdę pryszcz na pryszczu cała wykropkowana i tłusta...

Hejo :)
Ja po pracy juz!!! Juhu! ide spac, a co! :D

Kurcze Wy tak piszecie o mdlosciach i najrozniejszych objawach a u mnie w tej chwili oprocz bolesnych piersi i czasem pobolewania/klucia w podbrzuszu to nic wiecej mi nie dolega! I nie wiem czy martwic sie czy cieszyc :/

Marlena bardzo mi przykro z powodu reakcji rodziny. Nigdy nie zrozumiem takiej reakcji.
My slubu nie mamy i nie planujemy na chwile obecna. Tak czy siak i tak w gre wchodzi tylko cywilny bo my niewierzacy :)
Takze konserwatywna czesc rodziny pewnie bedzie oburzona a juz padna jak powiemy, ze nie chrzcimy :D
Na szczescie najblizsza rodzina w sporej mierze to ateisci, bezwyznaniowcy, antyklerykalowie itp. takze mamy ulatwiona sprawe :)

Aha apropos jedzenia to ja zamiast mieć ochotę na warzywa czy owoce to ciągle bym frytki i big maca mogła jeść:/a normalnie to rzadko jadam,nie wiem skąd takie smaki mi w głowie. Musze uważać bo w poprzedniej ciąży 20kg przytyłam i co dopiero zrzuciłam a tu od nowa.
Na mdłości mi pomagały migdały i cola w małych ilościach.

ja pierwszą ciąże miałam ciągnięcie na frytki z MCD.

Co do mdłości, to mi pomagały biszkopty i banany, a jedyne co mogłam jeść to danio albo chleb z białym serem. Poszukajcie, może coś znajdziecie co wam podpasuje. Wiem że niektóre dziewczyny krakersy noszą ze sobą.

@Paraplu, jeszcze wcześnie, jeszcze może Cię dopaść. ;)

Ja na cerę nie narzekam (narazie) tylko niestety ciąża wybitnie mój hirsutyzm pogarsza więc teraz bez maszynki ani rusz.

Hejo :)
Ja po pracy juz!!! Juhu! ide spac, a co! :D

Kurcze Wy tak piszecie o mdlosciach i najrozniejszych objawach a u mnie w tej chwili oprocz bolesnych piersi i czasem pobolewania/klucia w podbrzuszu to nic wiecej mi nie dolega! I nie wiem czy martwic sie czy cieszyc :/

Marlena bardzo mi przykro z powodu reakcji rodziny. Nigdy nie zrozumiem takiej reakcji.
My slubu nie mamy i nie planujemy na chwile obecna. Tak czy siak i tak w gre wchodzi tylko cywilny bo my niewierzacy :)
Takze konserwatywna czesc rodziny pewnie bedzie oburzona a juz padna jak powiemy, ze nie chrzcimy :D
Na szczescie najblizsza rodzina w sporej mierze to ateisci, bezwyznaniowcy, antyklerykalowie itp. takze mamy ulatwiona sprawe :)

rodziny są różne ja swojej nigdy nie zrozumie ale teraz tworze swoją i nie mam zamiaru w przyszłości popełnia tych samych błędów...

Dzisiaj przyszedł mi smak na jajecznice z boczkiem kiedy ja sobie zrobiłam to nie potrafiłam jej zjeśc

Ja nie mam jeszcze mdlosci a w poprzednich ciazach juz byly..moze mnie omina tym razem. Bylabym wdzieczna.
W poprzedniej pomagala mi pomidorowa :) tez mnie ciagnelo do maca wtedy. Troche jadlam. Teraz mam problem z glowy bo od niecalego roku jestem na diecie bezglutenowej.

Teraz z objawow mam lekko bolace cycki. Wieczna ochota na sen i pobolewania w podbrUsza. I wywalilo mi brzuch. Mam wzdecie i nie moge go wciagnac.

Ja nie mam jeszcze mdlosci a w poprzednich ciazach juz byly..moze mnie omina tym razem. Bylabym wdzieczna.
W poprzedniej pomagala mi pomidorowa :) tez mnie ciagnelo do maca wtedy. Troche jadlam. Teraz mam problem z glowy bo od niecalego roku jestem na diecie bezglutenowej.

Teraz z objawow mam lekko bolace cycki. Wieczna ochota na sen i pobolewania w podbrUsza. I wywalilo mi brzuch. Mam wzdecie i nie moge go wciagnac.

O matko, TAK, to wzdęcie sprawia że wyglądam jak zaawansowana ciąża >< Masakra. A co to będzie potem :p

reklama
Do góry