Myśmy też planowali po ślubie ale tak wyszło a wesele juz zaplanowane prawie z rocznym wyprzedzeniem terminu nie da się przenieść na wcześnieji zostaje dalej październik sama troche się boję bo to będzie już prawie 7 miesiąc a to ślub konkordatowy ..
A może przenieść termin na później ? po narodzinach ? a teraz np. cywilniak . Nie ze względu na innych, ale ze względu na Ciebie. 7 miesiąc mi osobiście już było ciężko .. duży brzuch, opuchlizna,nos taki kartofel , że masakra, a wiadomo,że w tym dniu chciałoby się wyglądać najpiękniej bo do tych zdjęć się wraca często w życiu
a z drugiej strony znam dziewczyny,które do 6 m-ca nosiły normalne spodnie i ani nie było za bardzo widać, ani one nie czuły się źle. Szkoda, że tak zareagowali, ale moi by identycznie,mama by poruszyła niebo i ziemię,żeby jak najszybciej mnie ohajtać, żeby nie było widać brzucha .
@kolorowaMama matko, poród miałaś koszmarny !! ja cesarkę miałam nagle, doszłam bardzo szybko do siebie, ale ja przez kilka dni nie miałam synka przy sobie,bo leżał w inkubatorze na innym oddziale, jedzenie podane, pokój jednoosobowy a mąż mógł być u mnie ile chciał
Ja pierwszy porób przeżyłam bardzo,że sama nie rodziłam tylko cesarkę, ale teraz nawet się nie zastanawiam, chcę cesarkę ,przede wszystkim dlatego, że mam ogromny problem z hemoroidami. Poza tym nie ma co planować, ja chodziłam do szkoły rodzenia, uczyłam się oddychać, plany porodu pisałam, a tu 33 tydz. i kompletnie niespodziewanie cesarka
Dziewczyny,wczoraj bodajże, oglądałam Pytanie na Śniadanie i było jakich kosmetyków nie wolno używać w ciąży, no i ogółem żadnych ;p makijażu lepiej nie, paznokcie nie itd. To mi jakoś nie robi problemu,bo za bardzo się nie maluję, ale teraz w ciąży moja cera wygląda okropnie i przed wyjściem nakładałam trochę podkładu, no ia do twarzy używam płynu micelarnego i kremu redblocker , co wy o tym sądzicie? nie chcę zgłubieć, wprowadziłyście jakieś zmiany w kosmetykach ?
Ja jeszcze w pierwszej ciąży brałam gorące dosłownie kąpiele ;p w połowie ciąży jak niechcący położna się dowiedziała to się dostało mi za to, kompletnie o tym nie wiedziałam