reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja bałam się ryzyka pęknięcia macicy. Koleżanka rodziła po cc i nie wspomina tego dobrze. Przeciętna w trakcie cc macica jest słabsza i przez to poród cięższy. Mój gin mówił, że ryzyko powikłań jest większe niż przy cc.

Napisane na D2403 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wlasnie tego sie boje bo mojej mamie pękła macica wspomnienia ma traumatyczne, a z drugiej strony ja swoje cc i dochodzenie do siebie wspominam tragicznie [emoji58] nie wiem jaka decyzje podjąć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marlenko najważniejsze żebyście Ty i Twoj partner byli szczęśliwi reszta świta moze potrzebuje czasu, ja tez wychodzę za maz w przyszłym miesiącu, wyjęłam wkładkę zeby zajść w ciaze po ślubie bo mówil lekarz, ze macica potrzebuje 3 cyklów zeby wróciła owulacja itd a ja zaszłam tydzien po wyjęciu no i uważam, ze tak miało byc i tyle ;) u mnie tez było oburzenie bo odłożyliśmy ślub kościelny na następny rok a teraz bierzemy tylko cywilny i to w uk pol rodziny ma focha [emoji12]

Marlenko najważniejsze żebyście Ty i Twoj partner byli szczęśliwi reszta świta moze potrzebuje czasu, ja tez wychodzę za maz w przyszłym miesiącu, wyjęłam wkładkę zeby zajść w ciaze po ślubie bo mówil lekarz, ze macica potrzebuje 3 cyklów zeby wróciła owulacja itd a ja zaszłam tydzien po wyjęciu no i uważam, ze tak miało byc i tyle ;) u mnie tez było oburzenie bo odłożyliśmy ślub kościelny na następny rok a teraz bierzemy tylko cywilny i to w uk pol rodziny ma focha [emoji12]

Myśmy też planowali po ślubie ale tak wyszło a wesele juz zaplanowane prawie z rocznym wyprzedzeniem terminu nie da się przenieść na wcześnieji zostaje dalej październik sama troche się boję bo to będzie już prawie 7 miesiąc a to ślub konkordatowy ..

Rodzina potrafi czasem dokopać... Moi jeszcze nie wiedzą, powiemy w Dzień Matki [emoji4] a z innej beczki, dziewczyny, też Was często pobolewa podbrzusze? Biorę nospe, ale średnio pomaga...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez dzis boli [emoji58] nie brałam nospy bo jakos wole unikać leków zanim nie zobacze lekarza na szczęście dzis o 19 mam wizytę wiec starań sie wrzucić na luz

Myśmy też planowali po ślubie ale tak wyszło a wesele juz zaplanowane prawie z rocznym wyprzedzeniem terminu nie da się przenieść na wcześnieji zostaje dalej październik sama troche się boję bo to będzie już prawie 7 miesiąc a to ślub konkordatowy ..
A może przenieść termin na później ? po narodzinach ? a teraz np. cywilniak . Nie ze względu na innych, ale ze względu na Ciebie. 7 miesiąc mi osobiście już było ciężko .. duży brzuch, opuchlizna,nos taki kartofel , że masakra, a wiadomo,że w tym dniu chciałoby się wyglądać najpiękniej bo do tych zdjęć się wraca często w życiu :) a z drugiej strony znam dziewczyny,które do 6 m-ca nosiły normalne spodnie i ani nie było za bardzo widać, ani one nie czuły się źle. Szkoda, że tak zareagowali, ale moi by identycznie,mama by poruszyła niebo i ziemię,żeby jak najszybciej mnie ohajtać, żeby nie było widać brzucha .

@kolorowaMama matko, poród miałaś koszmarny !! ja cesarkę miałam nagle, doszłam bardzo szybko do siebie, ale ja przez kilka dni nie miałam synka przy sobie,bo leżał w inkubatorze na innym oddziale, jedzenie podane, pokój jednoosobowy a mąż mógł być u mnie ile chciał

Ja pierwszy porób przeżyłam bardzo,że sama nie rodziłam tylko cesarkę, ale teraz nawet się nie zastanawiam, chcę cesarkę ,przede wszystkim dlatego, że mam ogromny problem z hemoroidami. Poza tym nie ma co planować, ja chodziłam do szkoły rodzenia, uczyłam się oddychać, plany porodu pisałam, a tu 33 tydz. i kompletnie niespodziewanie cesarka

Dziewczyny,wczoraj bodajże, oglądałam Pytanie na Śniadanie i było jakich kosmetyków nie wolno używać w ciąży, no i ogółem żadnych ;p makijażu lepiej nie, paznokcie nie itd. To mi jakoś nie robi problemu,bo za bardzo się nie maluję, ale teraz w ciąży moja cera wygląda okropnie i przed wyjściem nakładałam trochę podkładu, no ia do twarzy używam płynu micelarnego i kremu redblocker , co wy o tym sądzicie? nie chcę zgłubieć, wprowadziłyście jakieś zmiany w kosmetykach ?
Ja jeszcze w pierwszej ciąży brałam gorące dosłownie kąpiele ;p w połowie ciąży jak niechcący położna się dowiedziała to się dostało mi za to, kompletnie o tym nie wiedziałam

Ankamaz ja dokładnie z tego powodu przełożyłam ślubu bo mijaliśmy ślubować we wrześniu i bierzemy za mc cywila a za rok zrobimy kościelny razem ze chrzcinami maluszka :)

Ja po cesarce miałam jeszcze kilka przygód nie zrastala mi sie rana, puściły dwa szwy i zaczął przez skórce wychodzić szew którym była szyta macica łącznie przygody ciągnęły sie dobre 4 mc po porodzi i do dzis zmagam sie z guzkiem jest to albo zle wyczyszczony krwiak ktory sie zrobił albo endometrioza

Ja maluje sie zazwyczaj w weekendy tylko na paznokciach mam lakier hybrydowy zawsze i staram sie nie popaść w to zeby sie zaniedbać bede teraz dbać o siebie tak samo :)

Ostatnia edycja:
reklama
Moj nie chce przenieść slubu bo twierdzi że wszystkie zaliczki przepadna i że jak się teraz nie hajtniemy to bedziemy odkladac na pozniej i pozniej az w koncu powiemy ze nie ma kasy i sie nie hajtniemy. Wiec sama nwm czy mam olac rodzine i patrzec tylko na siebie ..

Kurde jak opowiadacie o tych porodach to az mi ciarki przechodzą.. nigdy nie rodziłam i chyba tego najbardziej się boję'

Do góry