reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja bałam się ryzyka pęknięcia macicy. Koleżanka rodziła po cc i nie wspomina tego dobrze. Przeciętna w trakcie cc macica jest słabsza i przez to poród cięższy. Mój gin mówił, że ryzyko powikłań jest większe niż przy cc.

Napisane na D2403 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wlasnie tego sie boje bo mojej mamie pękła macica wspomnienia ma traumatyczne, a z drugiej strony ja swoje cc i dochodzenie do siebie wspominam tragicznie [emoji58] nie wiem jaka decyzje podjąć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marlenko najważniejsze żebyście Ty i Twoj partner byli szczęśliwi reszta świta moze potrzebuje czasu, ja tez wychodzę za maz w przyszłym miesiącu, wyjęłam wkładkę zeby zajść w ciaze po ślubie bo mówil lekarz, ze macica potrzebuje 3 cyklów zeby wróciła owulacja itd a ja zaszłam tydzien po wyjęciu no i uważam, ze tak miało byc i tyle ;) u mnie tez było oburzenie bo odłożyliśmy ślub kościelny na następny rok a teraz bierzemy tylko cywilny i to w uk pol rodziny ma focha [emoji12]

Marlenko najważniejsze żebyście Ty i Twoj partner byli szczęśliwi reszta świta moze potrzebuje czasu, ja tez wychodzę za maz w przyszłym miesiącu, wyjęłam wkładkę zeby zajść w ciaze po ślubie bo mówil lekarz, ze macica potrzebuje 3 cyklów zeby wróciła owulacja itd a ja zaszłam tydzien po wyjęciu no i uważam, ze tak miało byc i tyle ;) u mnie tez było oburzenie bo odłożyliśmy ślub kościelny na następny rok a teraz bierzemy tylko cywilny i to w uk pol rodziny ma focha [emoji12]

Myśmy też planowali po ślubie ale tak wyszło a wesele juz zaplanowane prawie z rocznym wyprzedzeniem terminu nie da się przenieść na wcześnieji zostaje dalej październik sama troche się boję bo to będzie już prawie 7 miesiąc a to ślub konkordatowy ..

Rodzina potrafi czasem dokopać... Moi jeszcze nie wiedzą, powiemy w Dzień Matki [emoji4] a z innej beczki, dziewczyny, też Was często pobolewa podbrzusze? Biorę nospe, ale średnio pomaga...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez dzis boli [emoji58] nie brałam nospy bo jakos wole unikać leków zanim nie zobacze lekarza na szczęście dzis o 19 mam wizytę wiec starań sie wrzucić na luz

Myśmy też planowali po ślubie ale tak wyszło a wesele juz zaplanowane prawie z rocznym wyprzedzeniem terminu nie da się przenieść na wcześnieji zostaje dalej październik sama troche się boję bo to będzie już prawie 7 miesiąc a to ślub konkordatowy ..
A może przenieść termin na później ? po narodzinach ? a teraz np. cywilniak . Nie ze względu na innych, ale ze względu na Ciebie. 7 miesiąc mi osobiście już było ciężko .. duży brzuch, opuchlizna,nos taki kartofel , że masakra, a wiadomo,że w tym dniu chciałoby się wyglądać najpiękniej bo do tych zdjęć się wraca często w życiu :) a z drugiej strony znam dziewczyny,które do 6 m-ca nosiły normalne spodnie i ani nie było za bardzo widać, ani one nie czuły się źle. Szkoda, że tak zareagowali, ale moi by identycznie,mama by poruszyła niebo i ziemię,żeby jak najszybciej mnie ohajtać, żeby nie było widać brzucha .

@kolorowaMama matko, poród miałaś koszmarny !! ja cesarkę miałam nagle, doszłam bardzo szybko do siebie, ale ja przez kilka dni nie miałam synka przy sobie,bo leżał w inkubatorze na innym oddziale, jedzenie podane, pokój jednoosobowy a mąż mógł być u mnie ile chciał

Ja pierwszy porób przeżyłam bardzo,że sama nie rodziłam tylko cesarkę, ale teraz nawet się nie zastanawiam, chcę cesarkę ,przede wszystkim dlatego, że mam ogromny problem z hemoroidami. Poza tym nie ma co planować, ja chodziłam do szkoły rodzenia, uczyłam się oddychać, plany porodu pisałam, a tu 33 tydz. i kompletnie niespodziewanie cesarka

Dziewczyny,wczoraj bodajże, oglądałam Pytanie na Śniadanie i było jakich kosmetyków nie wolno używać w ciąży, no i ogółem żadnych ;p makijażu lepiej nie, paznokcie nie itd. To mi jakoś nie robi problemu,bo za bardzo się nie maluję, ale teraz w ciąży moja cera wygląda okropnie i przed wyjściem nakładałam trochę podkładu, no ia do twarzy używam płynu micelarnego i kremu redblocker , co wy o tym sądzicie? nie chcę zgłubieć, wprowadziłyście jakieś zmiany w kosmetykach ?
Ja jeszcze w pierwszej ciąży brałam gorące dosłownie kąpiele ;p w połowie ciąży jak niechcący położna się dowiedziała to się dostało mi za to, kompletnie o tym nie wiedziałam

Ankamaz ja dokładnie z tego powodu przełożyłam ślubu bo mijaliśmy ślubować we wrześniu i bierzemy za mc cywila a za rok zrobimy kościelny razem ze chrzcinami maluszka :)

Ja po cesarce miałam jeszcze kilka przygód nie zrastala mi sie rana, puściły dwa szwy i zaczął przez skórce wychodzić szew którym była szyta macica łącznie przygody ciągnęły sie dobre 4 mc po porodzi i do dzis zmagam sie z guzkiem jest to albo zle wyczyszczony krwiak ktory sie zrobił albo endometrioza

Ja maluje sie zazwyczaj w weekendy tylko na paznokciach mam lakier hybrydowy zawsze i staram sie nie popaść w to zeby sie zaniedbać bede teraz dbać o siebie tak samo :)

Ostatnia edycja:
reklama
Moj nie chce przenieść slubu bo twierdzi że wszystkie zaliczki przepadna i że jak się teraz nie hajtniemy to bedziemy odkladac na pozniej i pozniej az w koncu powiemy ze nie ma kasy i sie nie hajtniemy. Wiec sama nwm czy mam olac rodzine i patrzec tylko na siebie ..

Kurde jak opowiadacie o tych porodach to az mi ciarki przechodzą.. nigdy nie rodziłam i chyba tego najbardziej się boję'

Do góry