reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja brałam tardyferon, sorbifer. Teraz póki co mam w normie hemoglobinę, ale biorę Prenatal, a tam jest żelazo.

Shaer, jak tam,plamisz jeszcze? Daj znać...

Wizytujacym jutro i połówkowym powodzenia :-)

Mnie swędzenie brzucha minęło, masło Body Shop rewelacja, odstawilam oliwke. Dzięki za poradę :-) nie swędzi, brzuch przestał się spinac :-)

reklama
Bardzo Wam dziękuję
Myślę,ze zanim przyzwyczaje się do tego wszystkiego minie parę dni, ale z godziny na godzinę coraz bardziej to do mnie dociera.
Starszy syn ma prawie 7 lat,młodszy 4,5

Według moich obliczeń termin powinien przypadać na końcówkę stycznia.

Ja też mam nadzieję,ze to dziewczynka

Dostałam zlecenie na wszystkie badania,a tym hiv ,toksoplazmoza,glukoza z krwii itd, będę je robić w piątek a we wtorek wyniki będą już u lekarza i mam wizytę.Zobaczymy co mi powie.

A na to 3d chce iść bo,do wtorku chyba osiwieje,a nie chce mieć poczucia,ze mogłam zrobić coś więcej a nie zrobiłam.

O tych badaniach genetycznych zaraz poczytam,to było by bardzo dobre rozwiązanie.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa,i życzę Wam miłego i spokojnego popołudnia ☺
Gratuluje, wszystko bedzie dobrze. Teraz trzeba zaczac dbac o siebie i zebrac mysli:) a z jakiego miasta jestes? Bo jak z Wawy i jestes taka niecierpliwa to na kobielskiej 19 robia usg 18-22tc jest to juz polowkowe za 110zl. Bardzo fajny lekarz to robi i wszystko opowiada ze szczegółami.
Oj wlasnie taki mi sie marzy, wlasnie zeby mielił, ale czy nas nie bedzie budził [emoji33] jak Maz bedzie ranotobil kawe i taki zeby robił mleko a nie ze musze sama pienić w garnuszku, sama nie wiem
Powoli juz ochłonęłam, ale moze jednak sie skusimy

A jaka chustę kupiłaś??? Ja musze poczytać i tez jakas wybrac ufff

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tkana, bawelniana, skosnokrzyzowa, nowa za 120zl wpisz w allegro Womar chusta i wyskoczy kilka tego sprzedawcy.
Witam nowa mame

Ja sie cos zle czuje od godziny. Mam dusznosci i podplamiam. Polwkowe mam 30.08.

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze musze jeszcze mlodemu wyprawke do pkola przyszykowac...

No i mamy info o kontrakcie :)
Oj, zeby tylko plamienie nie bylo powazne, dbaj o siebie. Ciesze sie, ze z kontraktem wyszlo korzystnie dla Ciebie, obyscie szybko sie przeprowadzili.
U mnie hemoglobina tez spadła do 10.6 także pewnie żelazo przepisze [emoji20] Dam jutro znać co i jak [emoji2] a to ja jestem pierwsza na polowkowe czy juz któraś była? [emoji5]
No ja bylam w zeszly czwartek na polowkowym w sumie przez przypadek. A na nfz mam 15.09 to juz bedzie troche po czasie ale moj gin powiedzial, ze nie szkodzi, bo to z czwartku wlasnie wyszlo bardzo dobrze.
Mnie bada na każdej wizycie czyli co 3-4 tygodnie.

No coz.. Szczecina nie podpisal poki co, powiedzial ze... mamusia ma mu zalatwic etat w jednostce w Walczu (paskudna dziura) bo to lacznosc a nie zmech. Wtedy do tesciow mielibysmy z 30 km.
Akurat na tyle blisko, ze moze sobie do nich wracac.

Plamie nadal,nie jakos mocno

No coz.. Szczecina nie podpisal poki co, powiedzial ze... mamusia ma mu zalatwic etat w jednostce w Walczu (paskudna dziura) bo to lacznosc a nie zmech. Wtedy do tesciow mielibysmy z 30 km.
Akurat na tyle blisko, ze moze sobie do nich wracac.

Plamie nadal,nie jakos mocno
to czemu on patrzy tylko na siebie. załamka znowu cie w dziurze zostawi jakiejś bo bisko mamusia która nawet pomóc ptz dziecach nie potrafi. Kurde z tym plamieniem to nie fajnie, a boli cie cos? To jest brązowe czy czerwone plamienie? Dzwigałas cos? odpoczywaj Shaer. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

reklama
@Czoperka używane- zbyt duże ryzyko jak dla mnie jednak.

@maryqska pojemnik to dodatkowy element o ktory trzeba dbać ale lepsze to niz ręczne spienianie mleka ;)

No to z myciem juz dam rade
A jak to jest z dbaniem o taki ekspres w sensie co ile porządnie wyczyścić??
I jakiej firmy Ty polecasz???

Do góry