reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No coz.. Szczecina nie podpisal poki co, powiedzial ze... mamusia ma mu zalatwic etat w jednostce w Walczu (paskudna dziura) bo to lacznosc a nie zmech. Wtedy do tesciow mielibysmy z 30 km.
Akurat na tyle blisko, ze moze sobie do nich wracac.

Plamie nadal,nie jakos mocno

O matko to on woli mieszkać z Mamusia czy z Żona ??? To Ty sama zostaniesz z dzieciakami w tej dziurze
Yyyy
Chyba bym sie postawiła

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wyniki mam dobre ale co jakiś czas robię sobie taką 2 tygodniową lub nawet miesięczną kurację pokrzywą. Świetnie działa na włosy, na nerki i ma mnóstwo cennych składników. Smak całkiem lubię choć trochę pachnie yyyy... sianem :D Piję raz dziennie. Mam swoją, tzn zbieramy z mamą na wiosnę i suszymy :) To samo z bzem czarnym który jest dla mnie numerem jeden na przeziębienia. A kupić można nawet herbatki ekspresowe z pokrzywy w niektórych marketach, choć nigdy nie wiadomo co tam wrzucono do tych torebek. Suszone zioła można kupić w sklepach zielarskich lub przez internet. Co do aptek to mam wątpliwości, ostatnio panuje wielkie zastraszanie ziołami, bo gdy zioła działają to przemysł farmaceutyczny cierpi ;)
Dlatego gdy w pierwszej ciąży wyszły mi bakterie w moczu i lekarz przepisał mi suplement na to, to gdy przeczytałam skład to się podśmiałam. Ekstrakt z pokrzywy i ekstrakt z żurawiny. Ulotkę wyrzuciłam, zaparzyłam sobie herbatkę z pokrzywy i zagryzłam ją garścią żurawiny. Świat stanął na głowie.

Ostatnia edycja:
A u mnie sie okazało ze Maz wyjeżdża na 3 tyg
Do rze ze jest Teściu bo bym musiała z pracy zrezygnować
Nie nawidzę Jego pracy ze względu na wyjazdy ale to jedyna okazja zarobić wiecej kasy i odłożyć na zimę

Ja w ciąży zrezygnowałam z pokrzywy, bo jest bardzo moczopędna, musiałabym chyba cały czas chodzić w pampersie ;)
Narobiłyście mi smaka i dzisiaj pierwszy raz od maja napiłam się kawy :D

A tak mi sie chce płakać
Teściu jest tak długo a my nigdzie nie byliśmy [emoji25][emoji25][emoji25][emoji25] a tera wyjeżdża i wraca dopiero jak Tata jego wylatuje

Czoperka, pokrzywa zrywana wczesna wiosna i ususzona jest najlepsza[emoji7] tez tak robię :)
Ostatnio widziałam tez suszona
pokrzywę w sklepie z herbatami na wagę [emoji106]

reklama
Do góry