reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No coz.. Szczecina nie podpisal poki co, powiedzial ze... mamusia ma mu zalatwic etat w jednostce w Walczu (paskudna dziura) bo to lacznosc a nie zmech. Wtedy do tesciow mielibysmy z 30 km.
Akurat na tyle blisko, ze moze sobie do nich wracac.

Plamie nadal,nie jakos mocno

O matko to on woli mieszkać z Mamusia czy z Żona ??? To Ty sama zostaniesz z dzieciakami w tej dziurze
Yyyy
Chyba bym sie postawiła

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wyniki mam dobre ale co jakiś czas robię sobie taką 2 tygodniową lub nawet miesięczną kurację pokrzywą. Świetnie działa na włosy, na nerki i ma mnóstwo cennych składników. Smak całkiem lubię choć trochę pachnie yyyy... sianem :D Piję raz dziennie. Mam swoją, tzn zbieramy z mamą na wiosnę i suszymy :) To samo z bzem czarnym który jest dla mnie numerem jeden na przeziębienia. A kupić można nawet herbatki ekspresowe z pokrzywy w niektórych marketach, choć nigdy nie wiadomo co tam wrzucono do tych torebek. Suszone zioła można kupić w sklepach zielarskich lub przez internet. Co do aptek to mam wątpliwości, ostatnio panuje wielkie zastraszanie ziołami, bo gdy zioła działają to przemysł farmaceutyczny cierpi ;)
Dlatego gdy w pierwszej ciąży wyszły mi bakterie w moczu i lekarz przepisał mi suplement na to, to gdy przeczytałam skład to się podśmiałam. Ekstrakt z pokrzywy i ekstrakt z żurawiny. Ulotkę wyrzuciłam, zaparzyłam sobie herbatkę z pokrzywy i zagryzłam ją garścią żurawiny. Świat stanął na głowie.

Ostatnia edycja:
A u mnie sie okazało ze Maz wyjeżdża na 3 tyg
Do rze ze jest Teściu bo bym musiała z pracy zrezygnować
Nie nawidzę Jego pracy ze względu na wyjazdy ale to jedyna okazja zarobić wiecej kasy i odłożyć na zimę

Ja w ciąży zrezygnowałam z pokrzywy, bo jest bardzo moczopędna, musiałabym chyba cały czas chodzić w pampersie ;)
Narobiłyście mi smaka i dzisiaj pierwszy raz od maja napiłam się kawy :D

A tak mi sie chce płakać
Teściu jest tak długo a my nigdzie nie byliśmy [emoji25][emoji25][emoji25][emoji25] a tera wyjeżdża i wraca dopiero jak Tata jego wylatuje

Czoperka, pokrzywa zrywana wczesna wiosna i ususzona jest najlepsza[emoji7] tez tak robię :)
Ostatnio widziałam tez suszona
pokrzywę w sklepie z herbatami na wagę [emoji106]

reklama
Do góry