reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzięki Dziewczyny...
Wczoraj na tym usg(nawet nie spojrzałam na monitor,wpatrywalam się w lekarza) powiedział,ze wszystko jest w porządku i żebym się nie denerwowales.Szkoda,ze się nie da:no:
W piątek jadę zrobić wszystkie badania i chce dorwać jakiegoś lekarza który mi zrobi prywtnie udg 3d a we wtorek mam kontrolę i założy mi kartę ciąży...
Boję się masakrycznie..W poprzednich ciazach wiedziałam już koło 6 tyg a tutaj...
Martwi mnie,ze nie czuję ruchów, przy 3 dziecku powinnam odczuwać dosyć wcześnie...chociaż może wcześniej coś mi tam bulgotalo tylko nie myślałam,ze to dziecko.
Dziewczyny a jak jest u Was z ruchami w 18/19 tygodniu?bardzo czuć?

reklama
HappyBabyMama dzięki ☺
Mam nadzieję,ze poprzedniego gin,już nigdy więcej nie zobaczę,bo chyba bym go...
Co najlepsze,mąż jest za granicą,wraca za 1,5 tyg,trzy razy do mnie dzwonił, bo myślał,ze się z niego nabijam...prawie się poklocilismy,dopiero jak sie rozplakalam to mi uwierzył
Robiła któraś z Was te usg 3d?jeżeli coś by było nie tak,to wykaże? Bo na normalnym usg niby wszystko ok,ale tamto jest czulsze prawda?

Mamusia Toja super historia normalnie jak z filmu czy z ksiązki jeden plus jest taki że ta ciąża ci szybko zleci zamias trwaću ciebie 9 miesięcy bedzie raptem 5.
Pozdrawianm i głowa do góry bedzie ok

@MamusiaToJa wow! Naprawdę niezła historia ! Ja też myślałam, że tylko w TV takie historie :)
Co do ruchów, to ja mam ponad 19 tydzień i nie czuję nic konkretnego .. to moja druga ciąża

Dzięki Dziewczyny...
Wczoraj na tym usg(nawet nie spojrzałam na monitor,wpatrywalam się w lekarza) powiedział,ze wszystko jest w porządku i żebym się nie denerwowales.Szkoda,ze się nie da:no:
W piątek jadę zrobić wszystkie badania i chce dorwać jakiegoś lekarza który mi zrobi prywtnie udg 3d a we wtorek mam kontrolę i założy mi kartę ciąży...
Boję się masakrycznie..W poprzednich ciazach wiedziałam już koło 6 tyg a tutaj...
Martwi mnie,ze nie czuję ruchów, przy 3 dziecku powinnam odczuwać dosyć wcześnie...chociaż może wcześniej coś mi tam bulgotalo tylko nie myślałam,ze to dziecko.
Dziewczyny a jak jest u Was z ruchami w 18/19 tygodniu?bardzo czuć?
hej gratuluję :)nie martw się wszystko będzie dobrze.ja miałam pomiary robione na 2d lekarz, nie przełączal na 3d mimo że jest taka opcja bo nie było potrzeby.mysle że jak lekarz zobaczył że to ciąża o której nie wiedziałaś to sprawdził to co najważniejsze od razu.co do ruchów u mnie 21 tydzień drugiej ciąży i czuje lekkie smyranie od 17tyg ale gdyby nie świadomość ciąży raczej nie zwróciłabym na to uwagi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

hej gratuluję :)nie martw się wszystko będzie dobrze.ja miałam pomiary robione na 2d lekarz, nie przełączal na 3d mimo że jest taka opcja bo nie było potrzeby.mysle że jak lekarz zobaczył że to ciąża o której nie wiedziałaś to sprawdził to co najważniejsze od razu.co do ruchów u mnie 21 tydzień drugiej ciąży i czuje lekkie smyranie od 17tyg ale gdyby nie świadomość ciąży raczej nie zwróciłabym na to uwagi.

Przy okazji mnie też pocieszyłaś z tymi ruchami :):):) aż się uśmiechnęłam do monitora :)

Hej dziewczyny,

No @MamusiaToJa że tak powiem you made my day tą historią! :) witamy wśród nas :) zrób sobie badania i głowa do góry :) też czytałam że jeśli alkohol ma zaszkodzić w pierwszych miesiącach to po całości, że tak powiem, a jeśli dzidziuś się ładnie rozwija to nie ma co się martwić :) I ruchami też się nie martw! Ja w drugiej ciąży czułam później niż w pierwszej, mimo że jestem szczupła. Pierwsze poczułam właśnie w 18/19 tc ale bardzo delikatnie i nieregularnie. I gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży to nie zwróciłabym na to uwagi.

Mój synuś bije rekordy spania. Wczorajsza drzemka trwała 3 h, a w nocy spał bite 12,5 h bez ani jedenej pobudki!! Chyba wie, kochany, że tata wyjechał i trzeba ciężarnej mamusi dać odpocząć hehe ;)

Dziś na obiad smażę rybkę. Miłego dnia :)

Hej dziewczyny,

No @MamusiaToJa że tak powiem you made my day tą historią! :) witamy wśród nas :) zrób sobie badania i głowa do góry :) też czytałam że jeśli alkohol ma zaszkodzić w pierwszych miesiącach to po całości, że tak powiem, a jeśli dzidziuś się ładnie rozwija to nie ma co się martwić :) I ruchami też się nie martw! Ja w drugiej ciąży czułam później niż w pierwszej, mimo że jestem szczupła. Pierwsze poczułam właśnie w 18/19 tc ale bardzo delikatnie i nieregularnie. I gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży to nie zwróciłabym na to uwagi.

Mój synuś bije rekordy spania. Wczorajsza drzemka trwała 3 h, a w nocy spał bite 12,5 h bez ani jedenej pobudki!! Chyba wie, kochany, że tata wyjechał i trzeba ciężarnej mamusi dać odpocząć hehe ;)

Dziś na obiad smażę rybkę. Miłego dnia :)
jak Ty to robisz z tym spaniem że syn tak śpi :) u mnie jest katastrofa niestety... w dzień jest ciężko żeby zasnął a w nocy to pobudki co 3h i ciągle się rzuca.

Cześć wam.
Ja dziś mam kiepski dzień. Rano na badania, 4 uklucia w tym jedno w palec, 2 godz siedzenia w laboratorium. masakra z tą glukoza, oby wyszło dobrze bo lubię jeść wszystko.
Ja też nic nie jem i nie pije przed badaniem.
A ile ciężarnych było to szok, chyba szykuje się dodatni przyrost naturalny.:-)
Nagotowalam fasolki po bretońsku i od wczoraj czaje się na nią. Żeby w nocy nic mi nie było, może troszkę skubne.
@MamusiaToJa moja mama była kiedyś w takiej sytuacji ale tak jak dziewczyny piszą, skoro lekarz widziałby ze coś jest nie tak zareagowały od razu.
@marlena:) jak Ty dajesz radę pracować...
Eh... brak weny, wy juz wyprawki szykujecie, ja czekam twierdząc że mam czas.

reklama
@MamusiaToJa nie musisz robic 3d zeby widziec czy wszystko ok zapisz sie poprostu na badanie prenatalne za jakies dwa tygodnie. Wiesz takie szczegółowe genetyczne gdzie sprawdza serduszko, części ciała, powierza główkę itp. Ja mysle ze jak udało ci sie zajść w ciąże bez okresu, i utrzymać ja bez wiedzy ze w niej jestes to musi byc wszystko dobrze. Tylko szybko rzucaj papierosy no i postaraj sie zrobic badanie krwi zeby zobaczyc czy dzidziusiowi nic nie brakuje co sobie pobiera od ciebie :) A mężowi sie nie dziwie ze nie wierzył ale na pewno bedzie szczęśliwy :) Fajnie trzeci bobasek was czeka cieszcie sie:) Moze do dwóch synów dołączy córeczka. A duża roznica wieku bedzie miedzy dziećmi?
Dziewczyny ja sie o 12 położyłam na drzemkę i wlasnie wstałam ha ha:) z małym przebudzeniem chyba po 13. Dobrze ze obiad z wczoraj :)
Czoperka rybka na obiad w ciazy rewelacyjna sprawa.

Do góry