reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@MartynaM ja nie wiem kiedy to się stało i czemu... wymęczył mnie przez rok kiepskim spaniem i pobudkami na cycka w nocy nawet co 1,5 h a po roku i odstawieniu odpuścił. Sama nie mogę się nadziwić :eek: W dodatku sam zasypia, a gdy się obudzi po drzemce, to sobie znajdzie na półce książeczkę i potrafi z 15 min przeleżeć w łóżeczku i oglądać. Oczywiście zdarzają się gorsze noce, ale ogólnie doceniam :)

Aha, i teraz też śpi już trzecią godzinę.

reklama
@MamusiaToJa badz dobrej mysli za chwile zrobią połówkowe i na pewno sie uspokoisz, ze wszystko jest ok, ja o pierwszej ciazy dowiedziałam sie jakos w 13-14 tc i córka jest okazem zdrowia

Co do ruchów pewnie nie zwracałas uwagi na pewno lada dzien poczujesz [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny!

@MamusiaToJa, gratulacje dzidzi:) na pewno wszystko bedzie dobrze, Twój bobas bedzie zdrowy i silny, tylko teraz musisz juz o siebie dbać:)

Ja dzis mam śpiączkę... Nie wiem czy to przez pogodę czy co ale nic mi sie nie chce... Do pracy chodzić mi sie juz nie chce... Całe szczęście we wrześniu czeka nas jeszcze urlop wiec juz dni odliczam [emoji5]

@Bridget Jones ja zapisałam się na połówkowe 4d do innego lekarza niż chodzę, bardziej ze względu na to, że to b. dobry specjalista. Ale obejrzeć dzidzię w 4d będzie fajnie:)
@katem86 jestem w szoku jak słyszę o tej opiece medycznej. A kto robi usg jeśli nie widzisz się po nim z lekarzem? Ja zastanawiam się też nad moim lekarzem, chodzę do niego prywatnie i co prawda mam usg co miesiąc , ale ginekologicznie badał mnie tylko raz! Powiedziałam, że pobolewa mnie brzuch i stwierdził, że musimy sprawdzić czy jest ok. Dziewczyny jak jest tymi badaniami u Was? Samo usg wystarczy?
@kolorowaMama super , że z wyniki są dobre:)
@Danutka24 no ja też osiągnęłam ten moment;)
@MamusiaToJa historia naprawdę niesamowita;) Gratuluję ! Myślę, że skoro lekarz powiedział Ci, że wszystko jest ok to możesz się tego trzymać i przestać się denerwować. U mnie jest 18 tydz. i ruchy są bardzo delikatne, w pierwszej ciąży czułam je wcześniej i mocniej. Zacznij się cieszyć!!!

Ja wczoraj wybrałam się na zakupy, kupiłam sobie parę ciążowych ciuchów, jestem strasznie zadowolona. Ale całodniowe bieganie po sklepach odbiło się niestety, bolał mnie brzuch wieczorem i w nocy. Postanowiłam dziś odpocząć, ale słabo mi to idzie, bo ciągle coś do zrobienia.
Kurcze Wy już robicie zakupy dla maluchów, a ja zupełnie w lesie. Nawet wczoraj nie spojrzałam w kierunku półek z ciuszkami dla dzieci. Ciągle wydaje mi się, że mam dużo czasu.

Idealka dziekuje ze pytasz[emoji4]
Tak dobrze sie czuje, brzuch sie nie spnia nie twardnieje co czesto sie po zalozeniu szwu jest mozliwe, biore duzo lekow, jestem ciekawa tej wizyty...
Jutro przed wizyty wyskoczr do sklepu na chwile i zastanawiam sie czy moge cos kupic juz sybkowi bo mega znizke mam ehhh...
Tak odpoczywam, M o mnie dba, staram sie puki nie musze tak chodzic...pozniej bede musiala sie sama ogarnac z posilkami itd.. ..
No dzieciaczki potrafia juz pokazac porzadne kopniaczki a jak zjadlas taka bombe kaloryczna to wiesz hihi
Wiesz co do spinania sie macicy i klucia to warto szyjke kontrolowac przez usg, mam nadzieje ze nic tam sie u Ciebie nie dzieje, i masz racje nic nie czulam:/

MamusiaToJa ale jaja i gratuluje i powiem Tobie przynajmiej bezstresowo to przeszlas[emoji4]
Ale fakt teraz sie martwisz i mam nadzieje ze niebedziesz miala powodow;)

Bardzo Wam dziękuję
Myślę,ze zanim przyzwyczaje się do tego wszystkiego minie parę dni, ale z godziny na godzinę coraz bardziej to do mnie dociera.
Starszy syn ma prawie 7 lat,młodszy 4,5

Według moich obliczeń termin powinien przypadać na końcówkę stycznia.

Ja też mam nadzieję,ze to dziewczynka

Dostałam zlecenie na wszystkie badania,a tym hiv ,toksoplazmoza,glukoza z krwii itd, będę je robić w piątek a we wtorek wyniki będą już u lekarza i mam wizytę.Zobaczymy co mi powie.

A na to 3d chce iść bo,do wtorku chyba osiwieje,a nie chce mieć poczucia,ze mogłam zrobić coś więcej a nie zrobiłam.

O tych badaniach genetycznych zaraz poczytam,to było by bardzo dobre rozwiązanie.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa,i życzę Wam miłego i spokojnego popołudnia ☺

Julia super ze wychodzi oszczędzanie [emoji4] koniecznie dawaj znac po wizycie! Wszytko na pewno bedzie dobrze ! Ja uważam, ze mozna ciuszki kupować jak ma sie na to ochotę. Nie wierze w żadne zapeszanie, czy tez przesądy [emoji4]

MamusiaToJa powodzonka na badaniach !

A ja z ciuszkami, to mam wymarzoną sytuację. Mam siostrę, która jest totalną zakupoholiczką i ma świra na punkcie mody a półtora roku temu urodził jej sie synek. Będę miała całą masę fajnych ciuszków dla bobasa, bo jego malutkim kuzynie. Ja sama pewnie nie kupowałabym takich i tylu rzeczy [emoji4]

Cześć wam.
Ja dziś mam kiepski dzień. Rano na badania, 4 uklucia w tym jedno w palec, 2 godz siedzenia w laboratorium. masakra z tą glukoza, oby wyszło dobrze bo lubię jeść wszystko.
Ja też nic nie jem i nie pije przed badaniem.
A ile ciężarnych było to szok, chyba szykuje się dodatni przyrost naturalny.:-)
Nagotowalam fasolki po bretońsku i od wczoraj czaje się na nią. Żeby w nocy nic mi nie było, może troszkę skubne.
@MamusiaToJa moja mama była kiedyś w takiej sytuacji ale tak jak dziewczyny piszą, skoro lekarz widziałby ze coś jest nie tak zareagowały od razu.
@marlena:) jak Ty dajesz radę pracować...
Eh... brak weny, wy juz wyprawki szykujecie, ja czekam twierdząc że mam czas.

Jakoś muszę :) zostało mi połtora miesiąca .. ale nie powiem bardzo cięzko plecy i nogi dają o sobie bardzo wieczorem wczoraj az łezkę z bólu uroniłam...

reklama
@MamusiaToJa Jaka piekna historia ! Jak w filmie ! Uwielbiam takie historie ... Jeśli lekarz powiedział że jest dobrze to sie nie martw na zapas :) Powodzonka na tych wszystkich badaniach oczywiście Witam Cię na styczniówkach 2017 :)

co do ruchów to u mnie pojawiły sie początek 18 tygodnia (pierwsza ciąza) :) Teraz już 21tyg i czuje mocno :p

Do góry