reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Wiesz ze przed badaniami krwi nie powinno sie jesc 12 godzin przed badaniem:) wlasnie ja jutro rano tez ide na mocz i morfologię i od 19 sie mecze i nic nie jem a mam taka ochotę aaaaa.
Danutka na pewno wyjdą dobre wyniki.
Dobranoc
Wiem, ale mnie bardzo szybko spada glukoza we krwi na czczo, mogę niedojechac na badanie [emoji28] niewiele poza tym to zmieni w parametrach.

reklama
Dzień dobry,

Ja już w drodze do pracy...

O ile kojarzę to 12-14 godzin jest przy badaniu cholesterolu. Czy przy zwykłej morfologii taka przerwa potrzebna?

Też muszę krew i mocz zdobić. Pewnie zostawię sobie na piątek.

Co do zdjeć 4d w pierwszej ciąży nie miałam. Była próba 3d przy okazji badań 2 i 3 trym ale maluch się buntował i nie pozował. Miał na przykład rączkę blisko twarzy i wtedy z 3d du.a.

Miłego dnia

oj tak z ekspresow to na pewno @KIKI83 zrobi Ci @maryqska tutorial ;) ja tylko oddam swoje trzy grosze, ze dla mnie ekspres w domu to urzadzenie pierwszoplanowe, przy moim (I gosci) zamilowaniu do codziennej kawy musi byc naprawde dobry. computer, telewizor, czy zmywarka malo mnie interesuja. ale ekspres musi byc the best : )

ja przed bad zwyklymi mocz/krew nie jem 10 h wczesniej, dluzej chyba bym nie dala rady ;) Wlasnie w pt sie wybieram rano..

@KIKI83 to czekam w wolnej chwili napisz
Jak dzis sie nakręciłam to sie juz poddałam bo Maz mi przypomniał ze mamy kończyć nasz dol, ścianę działowa dywan elektrykę cała i juz sie poddałam, aż sie poryczalam
A jak mu powiedziałam, ze On pali i wydaje na papierosy to ki powiedział, ze to jest jego odskocznia, a ja mu mowię, fajnie masz bo ja takiej nie mam
A On jakbyś sie tyle nie denerwowała i nie krzyczała to moze by rzucił
Ech nie skomentuje tego
;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Widzisz betina wakacji nie mieliśmy porządnych odkad sie znamy
Ciagle cos
I stwierdziłam ze wydam na ekspres dobry to po paru latach suma na rok wychodzi nijaka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry,
Ja juz po badaniach, nawet nie zemdlałam ;) Dowiedziałam sie natomiast ze powinnam przed badaniem wypić kilka kubeczków wody. No pierwsze slysze bo ja sie starałam zawsze absolutnie nic nie pic a tu prosze człowiek sie całe życie uczy. Tak wiec powinno sie nie jesCE nic 10-12 h przed a przed samym badaniem kilka minut wczesniej wypić wodę. Pewnie to krew rozrzedza, albo cos.
Co u was moje drogie?
Maryqska to moze ten maz nie jest taki straszny ;)

@HappyBabyMama racje, mnie keidys podczas pobierania krwi pielegniark apowiedziala to samo, czyli ze trzeb apic duzo, bo jak nie to krew nie chce leciec. a ja mialam wtedy chyba z 6 czy 7 fiolek do wypelnienia, a krew poleciala tylko do polowy pierwszej ;)

reklama
ja nigdy nie patrzyłam z zegarkiem w ręku ile nie jem przed badaniem ale nie jem w nocy i rano więc według mnie jest ok.nie sadze żeby kanapka o 21 zmieniłam cos znacząco w wynikach. jeśli chodzi o wodę to mi często mówią o piciu wody bo mam gęsta krew i nie chce lecieć ale to mi mówi zawsze ta baba co pobierać nie umie i ja się tym nie przejmuje bo jakoś każdy inny pobiera bez problemu.

ktoś dziś ma wizytę?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry