reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Wiesz ze przed badaniami krwi nie powinno sie jesc 12 godzin przed badaniem:) wlasnie ja jutro rano tez ide na mocz i morfologię i od 19 sie mecze i nic nie jem a mam taka ochotę aaaaa.
Danutka na pewno wyjdą dobre wyniki.
Dobranoc
Wiem, ale mnie bardzo szybko spada glukoza we krwi na czczo, mogę niedojechac na badanie [emoji28] niewiele poza tym to zmieni w parametrach.

reklama
Dzień dobry,

Ja już w drodze do pracy...

O ile kojarzę to 12-14 godzin jest przy badaniu cholesterolu. Czy przy zwykłej morfologii taka przerwa potrzebna?

Też muszę krew i mocz zdobić. Pewnie zostawię sobie na piątek.

Co do zdjeć 4d w pierwszej ciąży nie miałam. Była próba 3d przy okazji badań 2 i 3 trym ale maluch się buntował i nie pozował. Miał na przykład rączkę blisko twarzy i wtedy z 3d du.a.

Miłego dnia

oj tak z ekspresow to na pewno @KIKI83 zrobi Ci @maryqska tutorial ;) ja tylko oddam swoje trzy grosze, ze dla mnie ekspres w domu to urzadzenie pierwszoplanowe, przy moim (I gosci) zamilowaniu do codziennej kawy musi byc naprawde dobry. computer, telewizor, czy zmywarka malo mnie interesuja. ale ekspres musi byc the best : )

ja przed bad zwyklymi mocz/krew nie jem 10 h wczesniej, dluzej chyba bym nie dala rady ;) Wlasnie w pt sie wybieram rano..

@KIKI83 to czekam w wolnej chwili napisz
Jak dzis sie nakręciłam to sie juz poddałam bo Maz mi przypomniał ze mamy kończyć nasz dol, ścianę działowa dywan elektrykę cała i juz sie poddałam, aż sie poryczalam
A jak mu powiedziałam, ze On pali i wydaje na papierosy to ki powiedział, ze to jest jego odskocznia, a ja mu mowię, fajnie masz bo ja takiej nie mam
A On jakbyś sie tyle nie denerwowała i nie krzyczała to moze by rzucił
Ech nie skomentuje tego
;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Widzisz betina wakacji nie mieliśmy porządnych odkad sie znamy
Ciagle cos
I stwierdziłam ze wydam na ekspres dobry to po paru latach suma na rok wychodzi nijaka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry,
Ja juz po badaniach, nawet nie zemdlałam ;) Dowiedziałam sie natomiast ze powinnam przed badaniem wypić kilka kubeczków wody. No pierwsze slysze bo ja sie starałam zawsze absolutnie nic nie pic a tu prosze człowiek sie całe życie uczy. Tak wiec powinno sie nie jesCE nic 10-12 h przed a przed samym badaniem kilka minut wczesniej wypić wodę. Pewnie to krew rozrzedza, albo cos.
Co u was moje drogie?
Maryqska to moze ten maz nie jest taki straszny ;)

@HappyBabyMama racje, mnie keidys podczas pobierania krwi pielegniark apowiedziala to samo, czyli ze trzeb apic duzo, bo jak nie to krew nie chce leciec. a ja mialam wtedy chyba z 6 czy 7 fiolek do wypelnienia, a krew poleciala tylko do polowy pierwszej ;)

reklama
ja nigdy nie patrzyłam z zegarkiem w ręku ile nie jem przed badaniem ale nie jem w nocy i rano więc według mnie jest ok.nie sadze żeby kanapka o 21 zmieniłam cos znacząco w wynikach. jeśli chodzi o wodę to mi często mówią o piciu wody bo mam gęsta krew i nie chce lecieć ale to mi mówi zawsze ta baba co pobierać nie umie i ja się tym nie przejmuje bo jakoś każdy inny pobiera bez problemu.

ktoś dziś ma wizytę?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry