reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Moja dzisiejsza wizyta to był istny koszmar. Lekarz nie dość, że się spóźnił pół godziny, to jeszcze się wymądrzał jakby co najmniej był profesorem. Wypytywał mnie o wyniki USG z 12 tyg., czy wiem co jakiś schemat oznacza, a co inny. Pytał się ile zapłaciłam za to USG (!) i czy ja w ogóle wiem za co zapłaciłam. Z wielką łaską wypisał mi zwolnienie, ale tylko na dwa tygodnie, bo marudził coś o kontrolach z ZUSu. No ale dobrze, że w ogóle wypisał. Już nie mogę się doczekać, aż wróci moja lekarka z urlopu.

@idealka moje połówkowe dopiero na początku października:( Celuje w 22 tydzień, bo w przypadku poprzednich ciąż to biegłam napalona w 19tyg. i lekarz narzekał, że za wcześnie. Także zaciskam zęby i odliczam dni.

reklama
Ja podobno tez mam łożysko na przedniej ścianie ale od przedwczoraj czułam wyraźne kopniaki ktore byłam w stanie policzyć a dzis znowu cisza, ale cały dzien w ruchu moze teraz sie maluch ruszy jak sie położyłam ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno jak chodzimy to lulamy do snu. A dziecko aktywne jest jak śpimy. No i może pozycję zmieniło.

Olivia gratuluje wizyty...a to faktycznie lekarz niezbyt mily;/;/
A maly byl strasznie niecierpliwy heh, ile ma latek?
Moja dzis byla tez ze mna i powiem Tobie ze po dwoch minutach juz pytala kiedy zobaczy, a jak przyszedl ten moment bardziej atrakcyjniejsze dla niej bylo krecenie sie na krzesle obrotowym hihi[emoji6]
Chyba bym poszla na konsultacje do innego lekarza;)

Maryqska
Hmmm lekarka kazala sie oszczedzac...jednak to ponad 300km drogi ....
Za duzo mam strat by narazac malego...
Podjelismy decyzje ze zostajemy w domu, poki jest M bedzie mi duzo pomagal a ja bede lezec, bo pozniej sama zostane...
Lekarka mowila ze na urlop mozna jechac za rok...

Lindia ale mialas misje ze sokiem[emoji4]

Weronika gratuluje synusia;)
Macie juz imie? Ja nawet jeszcze z M nierozmawialam heh

Moja dzidzia wazy 200g ale niewiem ile mierzy heh

BabyWow pokaz na odpowiednim watku cuda ktore zakupilas;)
Jaki rozmiar na lato kupowalas?

KolorowaMama ja przymierzam sie rowniez do nie szczepienia... albo przynajmmiej odwlekac to w czasie ...
Mam nadzieje ze sie ulozy!
Dzis dostalam tabletki do ssania Lutenie jakie to jest bleeee ..dobrze ze niemusialam brac jak mialam mdlosci heh!
Jutro kolo 12 mam byc w szpitalu i lekarka pobierze mi wymaz do zabiegu, wiec znow od rana w aucie spedze czas heh...
Maly co chwile mnie kopie ze juz nawet detektora niemusze uzywac[emoji4]

Shariotka to ty tez trafilas na kretyna??! Porazka!

MiMeMi u mnie juz kopniaczki zaczynaja niebyc takie fajne;)

Witam nowe kolezanki;)

Olivia gratuluje wizyty...a to faktycznie lekarz niezbyt mily;/;/
A maly byl strasznie niecierpliwy heh, ile ma latek?
Moja dzis byla tez ze mna i powiem Tobie ze po dwoch minutach juz pytala kiedy zobaczy, a jak przyszedl ten moment bardziej atrakcyjniejsze dla niej bylo krecenie sie na krzesle obrotowym hihi[emoji6]
Chyba bym poszla na konsultacje do innego lekarza;)

Maryqska
Hmmm lekarka kazala sie oszczedzac...jednak to ponad 300km drogi ....
Za duzo mam strat by narazac malego...
Podjelismy decyzje ze zostajemy w domu, poki jest M bedzie mi duzo pomagal a ja bede lezec, bo pozniej sama zostane...
Lekarka mowila ze na urlop mozna jechac za rok...

Lindia ale mialas misje ze sokiem[emoji4]

Weronika gratuluje synusia;)
Macie juz imie? Ja nawet jeszcze z M nierozmawialam heh

Moja dzidzia wazy 200g ale niewiem ile mierzy heh

BabyWow pokaz na odpowiednim watku cuda ktore zakupilas;)
Jaki rozmiar na lato kupowalas?

KolorowaMama ja przymierzam sie rowniez do nie szczepienia... albo przynajmmiej odwlekac to w czasie ...
Mam nadzieje ze sie ulozy!
Dzis dostalam tabletki do ssania Lutenie jakie to jest bleeee ..dobrze ze niemusialam brac jak mialam mdlosci heh!
Jutro kolo 12 mam byc w szpitalu i lekarka pobierze mi wymaz do zabiegu, wiec znow od rana w aucie spedze czas heh...
Maly co chwile mnie kopie ze juz nawet detektora niemusze uzywac[emoji4]

Shariotka to ty tez trafilas na kretyna??! Porazka!

MiMeMi u mnie juz kopniaczki zaczynaja niebyc takie fajne;)

Witam nowe kolezanki;)
Tak mamy imię juz od 12 lat dla synka Julek [emoji5] mając dwie córeczki w końcu będzie syn jakoś dalej nie mogę się przestawić i nastawić na to...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny [emoji6] a ja muszę się pochwalić. Dzisiaj zrobiłam pierwsze zakupy dla Gabrysi [emoji1] kupiłam jej sukienki na lato [emoji23] Bo kurcze taka promocja ze żal nie brać. Wejdzcie na sklep 5.10.15 i promocje do 80 % Jeszcze jakieś 10 h trwają. Gorzej jak się okaże że to Gabrys, bo potwierdzić ma płeć za tydzień [emoji2] hihi Gratuluję dziewczyny udanych wizyt [emoji8]

Pozazdrościłam i też się skusiłam na zakup:) Kupiłam dwie sukienusie, najwyżej jak się nie potwierdzi płeć to komuś oddam. Ostatnio w ogóle szał wyprzedaży. W H&M ciuszki po dychu. Moja szwagierka kupuje po takich promocjach, a potem sprzedaje po znajomych z zyskiem i biznes się kręci :D

Olivka
Masakra taka wizyta. Moja ginekolog tez jakas super nie jest. A taktu w niej zero. A i tak najlepsza w mojej miescinie, dlatego na prenatalne, polowkowe wysyla mnie do Poznania.M am 30.08 bo tamtejszy lekarz powiedzial ze lepiej pozniej niz za wczesnie.
Krew bede miala w tej ciazy badana dopiero drugi raz. Mocz tez w 20 - 21 tyg.
Mojego syna na USG nie wpuscila, powiedziala, ze to nie przedszkole i albo zorganizuje mu opieke albo mnie nie przyjmie (siedzial wtedy w duzyrce pielegniarek bo sie balam go zostawic samego na szpitalnym korytarzu)
Lekarz w Poznaniu w ogole nie ma zadnych problemow. Powiedzial, ze jak mam zyczenie moge wziac cala rodzine, tylko zastrzega, ze chce miec widocznosc i miejsce do manewrowania. I ze z doswiadczenia wie, ze dzieci sie nudza. Moj synek jednak bardzo chce ogladac dzidzie.

Wczoraj bylismy w zoo i parku linowym. Zakonczylo sie rozbitym czolem. Ale mimo ran i sincow mlode szczesliwe. Umylo sie i padlo.

KolorowaMama
Ja od przewczoraj wieczorem nienczulam ruchow w ciagu dnia tylko kilka i wieczorem te duzo mniej, ale jednak ruchy byly wiec sie pocieszam ze bibas tylko zmienil pozycje. Z Maksem bylonpodobnie, a przed porodem modlilam sie, zeby jne kopal jak jem (bo zaraz wracalo) a sile mial jak diabli.

Witam nowe mamy
Ale produkujecie dziewczyny....
Z zakupami czekam do polowkowego az potwierdza mi plec. Ale i tak wiekszosc zdecydowana rzeczy mam po synku :)

I ja się witam z rana.U nas wszystko ok szukam jakiegoś zajęcia na jesień i zime żeby nie zwariować ale nie umiem na szydełku ani na drutach.Doradzcie coś? Ruchy czuje ale też nieregularne.,byliśmy u znajomych na grilu i oni starają się tak długo o dzidziusia że jak sie dowiedzieli że jestem w ciąży to tak im się przykro zrobiło a mi głupio.Gratulowali ale tak trochę przez zęby Boże żeby im się też udało.

I ja się witam z rana.U nas wszystko ok szukam jakiegoś zajęcia na jesień i zime żeby nie zwariować ale nie umiem na szydełku ani na drutach.Doradzcie coś?

Ja się czasami bawię w decoupage, ale ostatnio jakoś nie mam czasu. Postanowiłam też powtórzyć sobie angielski. Nadrabiam zaległe książki i filmy. Eksperymentuję w kuchni.
@nutka13 Najlepiej znaleźć coś, co będzie Ci sprawiało przyjemność. Coś co lubisz robić, albo zawsze chciałaś robić ale brakowało czasu. Może jest coś takiego?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny wizytuje ktos dzisiaj?
Mam dylemat mieliśmy jechac na wakacje do Hiszpani ale chyba zrezygnujemy bo znowu tam zika panuje, i ataków sie boimy i w samolotach pełno chorych ludzi i chyba nie bede ryzykować tylko pojedziemy do Chorwacji ale przeraża mnie to siedzenie w samochodzie. Kuzwa nie wiem co zrobic. Ja ogólnie lubie jezdzic ale teraz w ciazy trochę mnie jazda denerwuje. Zrobilibyśmy w Wiedniu postój i nockę i dalej ale to duzo godzin i tak. Hmmmm mam zagwozdkę:)
Padłam wczoraj jak zabita :)
Miłego dnia

Do góry