reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witam z rana.

Nutka,może haftowane? Krzyżykowy haft nie jest trudny,są gotowe zestawy z kanwą drukowaną. Polecam [emoji7]

U mnie stres. Wczoraj jak zakładałam luteinę, poczułam swoją szyjke,miękka [emoji27]
Moja lekarka wspominała, że miękka, ale długa i zamknięta, więc mam dalej brać ta luteine (bo już jej trochę marudzilam). No ale jak ją sama poczułam,to się nakręciłam... Na dodatek brzuch mi się spinał cały dzień,mimo,że starałam się leżeć.
Wizyta za trzy tygodnie.
Chyba melisa będzie w użyciu [emoji6]
Z drugiej strony ufam lekarce,prowadziła moją pierwszą ciążę i nie miałam zastrzeżeń,no może oprócz zbyt długiego wywoływania porodu, ale cc zarobiła mi cacy. I przychodziła do mnie potem na salę.

Musiałam się Wam wyzalic... I z sensem też chyba koniec,teraz już się boję,zwłaszcza po tych bólach rozpierajacych po...

Gratuluję udanych wizyt :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z rana :)

@HappyBabyMama z postojem moze nie bedzie tak zle a przynajmniej nie bedziesz sie stresować bo co to za wakacje w strachu i pod stresem czy czegos nie złapiesz

Przebudziłam sie jak B wychodził do pracy i znowu mam zatkany nos :/ grrr ... Maluszka wczoraj nie czułam :( wiec dzis bede wyczekiwać bardzoooo jak sie nie uda to chyba zadz na early pregnant i narobie afery moze sprawdza i bede spokojna.

Miłego dni życzę :*

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@olivka85 @shariotka współczuję Wam wizyt. Tylko sie nastresowałyście przez głupich lekarzy. Oby następne wizyty były bardziej przyjemne.
@MartynaM jeśli dobrze pamiętam to test obciążenia glukozą robi się między 24 a 28 tyg ale mogę się mylić.
Co do ruchów to ja przedwczoraj nie czułam malucha przez cały dzień ale wczoraj maleństwo kopało mnie od rana i dziś też się ładnie przywitało :) dziecko gdy jesteśmy w ruchu sobie po prostu śpi bo jest kołysany do snu :) dlatego też dzieci lubią być noszone później na rękach :)

Witam kochane za zaraz sie szykuje do szpitala...

HappyBabyMama no to rzeczywiscje masz problem co wybrac ...
My juz z wyjazdu zrezygnowalismy nad morze, maly jest wazniejszy .
Corce za to prezent obiecalismy i wyjazd do Auqaparku w Poznaniu;) M z nia pojedzie.

Shaer powiedz mi gdzie masz skierowanie do jakiej poradni na polowkowe?

KolorowaMama mega wspolczuje zatkanego nosa...co chwile cos cie bierze:/

Milego dnia i kciuki za dzisiejsze wizytujace[emoji4][emoji4]

Jutro mam mozliwosc iscia na normalne usg zaplace 110zl i bede miala jak nalezy zrobione. Gdy tam zadzwonilam lekarz od razu powoedzial, ze bedziemy robic dopochwowo i przez brzuch. co o tym myslicie? Chyba pojde, nie mam nic do stracenia
Na pewno sobie humor poprawisz. USG lepsze niż słodycze :)

Dopiero teraz dojechałam będzie chłopak...zdrowy jak rydz..większy o 2 tyg waży 202g
Gratuluje, ja nie mam jeszcze potwierdzonej płci :(

Cześć Dziewczyny
emoji6.png
a ja muszę się pochwalić. Dzisiaj zrobiłam pierwsze zakupy dla Gabrysi
emoji1.png
kupiłam jej sukienki na lato
emoji23.png
Bo kurcze taka promocja ze żal nie brać. Wejdzcie na sklep 5.10.15 i promocje do 80 % Jeszcze jakieś 10 h trwają. Gorzej jak się okaże że to Gabrys, bo potwierdzić ma płeć za tydzień
emoji2.png
hihi Gratuluję dziewczyny udanych wizyt
emoji8.png
Hej ,wrzuc na forum wyprawkowe. Chetnie pooglądam.

Ja podobno tez mam łożysko na przedniej ścianie ale od przedwczoraj czułam wyraźne kopniaki ktore byłam w stanie policzyć a dzis znowu cisza, ale cały dzien w ruchu moze teraz sie maluch ruszy jak sie położyłam ;)
Ja dopiero wczoraj doczytałam ze mam łożysko na przedniej scianie i wysoko. Ruchy czuje codziennie. A kopniaka dostałam wczoraj jednego bo się maluch szczekającego psa przestraszył. Mamy yorka i on szczeka za każdym razem jak sąsiedzi chodza po klatce. Masakra. Boje się że jak malec się urodzi to pies go będzie stale wybudzał ze snu :(. Teraz przy jego szczekaniu za każdym razem czuje w brzuchu fikołki :(

U nas wszystko ok szukam jakiegoś zajęcia na jesień i zime żeby nie zwariować ale nie umiem na szydełku ani na drutach.Doradzcie coś?
A może maszyna do szycia, nie potrzeba specjalnych umiejetnosci. A można samemu podusie uszyc, zaslony. Ja chyba uszyje imie z materiału ,takie ozdobne na sciane.

@MartynaM jeśli dobrze pamiętam to test obciążenia glukozą robi się między 24 a 28 tyg ale mogę się mylić.
Ja mam skierowanie na glukozę pod koniec sierpnia, będzie to 22 tydzień. Wczoraj dzwoniłam do kliniki czy nie zaszla pomylka w dacie do badania prenatalnego. Bo wszędzie pisza ze od 19-22 , a mi przypada 24. Ale okazuje się ze tak ma być :) Badanko będzie 16 września.

Witam kochane za zaraz sie szykuje do szpitala...

HappyBabyMama no to rzeczywiscje masz problem co wybrac ...
My juz z wyjazdu zrezygnowalismy nad morze, maly jest wazniejszy .
Corce za to prezent obiecalismy i wyjazd do Auqaparku w Poznaniu;) M z nia pojedzie.

Shaer powiedz mi gdzie masz skierowanie do jakiej poradni na polowkowe?

KolorowaMama mega wspolczuje zatkanego nosa...co chwile cos cie bierze:/

Milego dnia i kciuki za dzisiejsze wizytujace[emoji4][emoji4]
Oby szybko poszlo w tym szpitalu, zeby nie trzymali bez potrzeby :)
Na pewno sobie humor poprawisz. USG lepsze niż słodycze :)

Gratuluje, ja nie mam jeszcze potwierdzonej płci :(

Hej ,wrzuc na forum wyprawkowe. Chetnie pooglądam.

Ja dopiero wczoraj doczytałam ze mam łożysko na przedniej scianie i wysoko. Ruchy czuje codziennie. A kopniaka dostałam wczoraj jednego bo się maluch szczekającego psa przestraszył. Mamy yorka i on szczeka za każdym razem jak sąsiedzi chodza po klatce. Masakra. Boje się że jak malec się urodzi to pies go będzie stale wybudzał ze snu :(. Teraz przy jego szczekaniu za każdym razem czuje w brzuchu fikołki :(

A może maszyna do szycia, nie potrzeba specjalnych umiejetnosci. A można samemu podusie uszyc, zaslony. Ja chyba uszyje imie z materiału ,takie ozdobne na sciane.

Ja mam skierowanie na glukozę pod koniec sierpnia, będzie to 22 tydzień. Wczoraj dzwoniłam do kliniki czy nie zaszla pomylka w dacie do badania prenatalnego. Bo wszędzie pisza ze od 19-22 , a mi przypada 24. Ale okazuje się ze tak ma być :) Badanko będzie 16 września.
Ale sie usmialam :)
Psem sie nie denerwuj, na poczatku moj synek na kazdy dźwięk jak spal podnosil raczki do gory, jakby sie przestraszyl, z czasem dziecko przyzwyczaja sie do odglosow w domu.

reklama
witam z rana!
wczoraj maz po raz pierwszy poczul wyrazne mocne kopniaki jak przylozyl reke do brzucha. bardzo sie ucieszyl bo juz od kilku dni wyczekiwal. wchodzimy w kolejny fajny etap ciazy : )
szukalam fajnych sesji fotograf ciazowo rodzinnych I chyba cala trojka (a raczej czworka ; ) ) zrobimy sobie taka w pazdzierniku.
@HappyBabyMama zazdroszcze dylematow wakacyjnych ;) Ja zawsze jak moge to wybieram samolot bo jest po prostu wygodniejszy I podroz trwa dluzej. Czesto latam I jeszcze zadnych zarazkow z samolotu nie przynioslam, wiec ja byc Ci polecala 2h samolotem, bo jednak siedzenie w aucie przez tyle godzin mysle ze jest mocno meczace I wcale nie lepsze dla dzidziusia
@julia0903 powodzenia dzisiaj w szpitalu. oby poszlo szybko I sprawnie
@Anula0000 dobrze pamietam, ze Ty dzisiaj czekasz na wyniki amnio?

Przypomnialyscie mi o wspanialym badaniu glukozy... bleee. pewnie przy najblizszej wizycie dostane skierowanie I we wrzesniu bede sie delektowac glukoza ;)

Maz dba o mnie tak ze nie moge narzekac. Choc ciagle pracuje na full time to jak wracam do domu to obiad zrobiony, posprzatane, synek ogarniety. Gdybym siedziala w domu pewnie az takiej taryfy ulgowej bym nie miala ;-)

Do góry