reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@brzusio tak na dole mnie boli na środku i w sumie nie to że boli tylko czuje nacisk albo jakbym miala cos dużego uciskajacego w bruchu. Fakt że brzuch zaczał mi rosnąc ostatnio wiec może bobas rośnie i ja to tak odczuwam. Czasem cos czuję w okolicach pachwin ale to juz bardziej kłucie niz nacisk. Odpoczywam dzisiaj.
@Czoperka mniam
Jeszcze dwie wizytujace się nie zameldowały :)

reklama
A
Acha:)kiedy macie ta wizyte?trzymam kciuki bedzie ok:)
Gdzieś w połowie września muszę się umówić.

@MiMeMi rozumiem :) a nie ma opcji przynosić coś ze stołówki dla malucha? Też kiedyś marzyłam o Termomixie ale poczytałam opinie i mi się odechaciało. Ponoć nic specjalnego, robi to samo co mikser i garnek, a kosztuje majątek ;)

Ze stołówki to raczej dziecku nic nie podam. Sama muszę bardzo uważać co jeść, żeby mi nic nie zaszkodziło. Pewnie jak pójdę na l4 zacznę coś gotować. Mama mi ze starszakiem pomoże.
Termomix to jednak drogi gadżet. Jakby mi się kurzył w kuchni to by mnie trafiło.
Z gadżetów to mam odkurzacz Roombę i jestem zadowolona. Jak ktoś ma dużo podłóg do odkurzania i mało zagracone to fajna sprawa.

Miłego wieczoru.

Widzę, że przybyło kilka nowych mamusi, witam ciepło :)

Pozwolicie, że chwilkę wam pomarudzę ;) obudziłam się dzisiaj z bólem w dole podbrzusza i w krzyżach. Czułam się jakbym miała okres i w dodatku miałam kłócie i takie dziwne uczucie w pochwie, jakby lada moment miało ki coś pocieknąć. Nie jestem panikarą, ale troszkę się zaniepokoiłam. Na szczęście po jakiejś godzinie mi przeszło. Myślicie , że powinno mnie to martwić?

Dzisiaj mialam mega smaka na sok winogronowy. Uznałam, że co tam zachcianki nie jest jakaś szczególnie dziwna, więc wybrałam się z moim W w ramach spaceru do sklepu. W pierwszym okazało się, że nie ma soku , ale jest napój w butelce. Uznałam, że to nie to samo bo pewnie jest trochę inny w smaku i poszliśmy dalej szukać. Obeszliśmy niemal całą naszą dzielnich, odwiedziliśmy dziewięć sklepów w tym Dino i biedronke i w żadnym nie było soku winogronowego. W końcu mój luby musiał lecieć do pierwszego po napój :D

Wionka ale ina na ostatniej wizycie niemierzyla wiec niewiemy czy sie skraca....:/
Masz racje dmuchac na zimne...
Narazie nie napina mi sie brzuch, szyjka zamknieta to tyle dobrego;)

HappyBaby Mama kochana jak sie tak martwisz skontaktuj sie z ginem, albo jedz na IP tam cie przebadaja...

reklama
Juz sie melduje.
Musialam isc z synem. Tak mnie ten dzieciak wkurzyl, ze wiecej na pewno z nim nie pojde. Siedział w koncu lezanki na krzesle i caly czas kolpal w nią, ciagnal mnie za nogi i gadal kiedy idziemy. Przez to chyba lekarz byl nie w sosie.
Dzis mam 19+2tc powiedzial, ze za wczesnie przyszlam na badanie, a ja mu mowie, ze glownie przyszlam na kontrole po tym krwiaku a za 2 tyg bede miec prenatalne. Nawet chyba nie przeczytal co mialam na skoerowaniu napisane. Nic za bardzo gadac nie chcial laskawie tylko czasem cos odpowiedział, na moje pyt o krawiaka powiedzial, ze przy szyjce nic nie widzi, ale dalej tak po prawej stronie pepka jak mial glowice byla jakas zmiana, pokazal ja na ekranie. W opisie nie ma o niej ani slowa. Gdy zapytalam o plec on do mnie, ze teraz sie tym nie zajmuje bo mierzy co innego. Gdy zapytalam o szyjke powiedzial, ze to tylko dopochwowo, bo inaczej nie widac, ale nie chcial mi zrobic, tylko zerknal przez brzuch powiedzial, ze szyjka 5.2cm. W opisie wszystko jest napisane "prawidlowo", mozg prawidlowo, nerki prawidlowo itd... AFI prawidlowe zamiast okreslic cyfra, bo w poprzedniej ciazy mialam problem z tymi wodami. Zdjecia lozyska dal tak niewyrazne, ze nawet moj gin nic nie zobaczy a o to mu chodzilo najbardziej. Jedynie o sercu mam napisane do kontroli za 2 tyg. Na koniec zapytalam jeszcze raz o plec stwierdzil, ze dziecko lezy posladkowo.
Wyszlam stamtad zla jak cholera.
Jutro mam mozliwosc iscia na normalne usg zaplace 110zl i bede miala jak nalezy zrobione. Gdy tam zadzwonilam lekarz od razu powoedzial, ze bedziemy robic dopochwowo i przez brzuch. co o tym myslicie? Chyba pojde, nie mam nic do stracenia

Edit. Dziecko wazy 312g mierzy 17.2cm

Do góry