reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@julia0903 gratuluje synka! a z ta szyjka to musisz sie tylko oszczedzac. na pewno wszystko bedzie dobrze. moje znajome tez mialy ten szew zakladany to jeszcze na koniec przenosily ciaze o dwa tyg ;)
@brzusio gratuluje coreczki. a badanie serduszka to pewnie tylko dla formalnosci bo wszystko musi byc dobrze!

ja jeszcze 1,5 tyg do polowkowego. na szczescie czas szybko zapiernicza wiec zleci raz dwa

reklama
MiMeMi, mój Adaś od jakiegoś czasu je już to co my. Staram się zdrowo gotować. Także zupy je normalnie z kawalkami warzyw, makaron penne uwielbia z różnymi sosami, naleśniki wcina sam ręką, placuszki różne, ziemniaki z rybką itp. Na śniadanie je owsiankę na mleku w owocami i żurawiną. Nic mu już nie miksuję ani nie rozgniatam. Z kiszonym ogórkiem też sobie poradzi :D Jabłko gryzie, brzoskiwnię, śliwkę. Zębów dużo nie ma bo dwa na dole i cztery na górze, ale jakoś sobie radzi :p A jak coś jest zbyt twarde lub trudne do pogryzienia to wypluwa.

Danutka ja tuż pod pępkiem.

Julia, nosek do góry, krótka szyjka to jeszcze nie tragedia :)

brzusio to pójdziesz raz jeszce i bedzie wszytsko dobrze. Jak nie wyszły niepraidłowośi to niema sie co martwic.
Jezu ja tonic nie wim ani gdzie mam łożysko ani jaka długa szyjke skąd wy macie te info? Ja chyba lekarza zmienię
jesli lekarz nic nie mowi tzn ze wszystko jest ok.mi o lozysku nic w pierwszej ciazy nie mowil teraz tak no bo jest na przedniej scianie i trzeba obserwowac.tym razem nic o szyjce nie mowil mi bo jest dluga sama dopytalam bo miałam z nia problem w pierwszej ciazy. miałam pessar w pierwszej ciąży zakładany bo mój lekarz akurat uważa że to lepsze.urodzilam miesiąc przed terminem ale znam przypadki że dziewczyny przenosily ciaze. ja tylko pamiętam że każdy mówił co innego ja leżałam płackim od 22tyf bo tak mi kazali w szpitalu i urodziłam wczesniej a znajoma miała rozwarcie chyba z 3 miesiące przed terminem małe bo małe ale było śmigala córkę na rękach ciągle nosiła a urodziła w terminie.takze nie ma reguły.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane niestety mam tez mniej dobre wiesci, otoz moja szyjka jest troche za krotka:(
Cale szczescie zamknieta i twarda ale zeby juz mnie zabezpieczyc bede miec zakladany szew ehhh...
Całe szczęście ze lekarz to wykryl, bo porod przedwczesny to tragedia. Nie martw się na pewno będzie dobrze i dziadkowie z dzieciątkiem tez sobie poradzą :).

Witajcie kochane ha po wizycie córcia została córcia:)wszystkie narządy prawidłowe
Super, serduszko na pewno tez będzie prawidłowo zbudowane :)

Kochanw dziekuje za pocieszenie;)

Martyna a czym sie rozni Pesser od szwu?

Brzusio gratuluje wizyty[emoji4] i coreczki;)

Mamy wyjazd nad morze w piatek i chyba zrezygnujemy jednak...

Kochanw dziekuje za pocieszenie;)

Martyna a czym sie rozni Pesser od szwu?

Brzusio gratuluje wizyty[emoji4] i coreczki;)

Mamy wyjazd nad morze w piatek i chyba zrezygnujemy jednak...
pessar to taki krążek gumowy zakładany na szyjke a szew to nie wiem na czym dokładnie polega bo u mnie znajome jak miały to też raczej ten pessar podobno od zakładania szwu się odchodzi ale to chyba zależy od lekarza.kazdy ma swoje zdanie i wybiera to co uważa za lepsze.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@shariotka powodzenia na wizycie! może uda się jednak usg zaliczyć ale mi jedną wizytę przed połówkowym nie udało się. Tak się napaliłam, ze zobaczę bobasa, siostra ze mną poszła taka podekscytowana a tam tylko słuchanie serduszka było. Ale pewnie niedługo połówkowe??

@julia0903 gratuluję zdrowego chłopczyka :) kiedy masz zakładany ten szew? musisz na siebie uważać kochana!

@brzusio jest i dziewczynka na naszym forum, choć w mniejszości! gratuluję zdrowej dziewczynki! Najgorzej to martwić się na zapas, bez żadnych podstaw. Wszystko będzie dobrze!

reklama
@Danutka24 ja powoli zaczynam odczuwać ruchy kilka cm poniżej pępka. Ale ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie przez to w innych okolicach nie czuję.

@brzusio nie denerwuj się przedwcześnie. Nas też czeka wizyta u kardiologa. Ale jestem dobrej myśli. Moja gin powiedziała, ze najwcześniej ok 22 tyg badać (wtedy podobno jakieś procesy się kończą i lepiej badać). A Twoja wizyta już połówkowa była? Gratuluję córeczki.
Tak to połówkowe.a dlaczego macie wizytę kardiologiczna?

Do góry