reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@ela2016 no niepokojące te bóle. Piszesz, że przypominają okresowe, a obejmują tylko brzuch, czy krzyż i jajniki? Całe szczęście, że masz tą wizytę. A próbowałaś NoSpę?

@HappyBabyMama jak tam Twój brzusio? już odpoczął po przejedzeniu? Ty już w pracy czy jeszcze wolne?

reklama
brzusio to pójdziesz raz jeszce i bedzie wszytsko dobrze. Jak nie wyszły niepraidłowośi to niema sie co martwic.
Jezu ja tonic nie wim ani gdzie mam łożysko ani jaka długa szyjke skąd wy macie te info? Ja chyba lekarza zmienię
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze staram się nie dopuszczać innej myśli.może ci lekarz nic na ten temat nie mówił bo jest wszystko w porządku:)

Moja bratowa miała szew zakładany. Po ściągnięciu mówili jej, że pewnie zaraz urodzi a ona dwa tygodnie jeszcze czekała na poród.
Grunt to szybko zareagować i będzie dobrze

@Czoperka u nas problem jest taki, ze ja obiadów nie gotuję. Jemy z m w stołówce przy pracy. Babcia jak przychodzi to zupkę ugotuje.
W sumie już kiedyś miałam szczere chęci gotować, ale jak przychodziłam po pracy do domu późno to sił nie miałam na gotowanie. A jak m prosiłam o pomoc to mówił, ze możemy jeść poza domem i nie oczekuje ode mnie, ze będę obiady gotować. Ostatnio powiedział, ze dużo znajomych chwali sobie termomix i mi taki gadżet kupi. To mu powiedziałam, ze pod warunkiem jak co drugi raz on będzie gotował ;-) i temat się skończył ;-) Bo podobno urządzenie fajne, ale pod warunkiem, że się je używa.....

@HappyBabyMama, ja długość szyjki z papierów ciążowych wyczytuję. Po każdej wizycie mam wydruk - nie ma tam wiele informacji, ale podstawowe są - zalecenia, dł szyjki, wiek ciąży itd. A o łożysku doczytałam z prenatalnych 1 trym. Bo długo nie odczuwałam ruchów. A tam napisane trofoblast na przedniej ścianie i ta ściana mnie zainteresowała. Wrzuciłam w Google trofoblast i już wiedziałam, że to o łożysko chodzi. Na następnej wizycie dopytałam się mojej gin. Możesz na następnej wizycie podpytać lekarza jak tam Twoja szyjka. Myślę, że warto zapytać się. Lekarze są niestety różni.

@julia0903 ze szwem będzie bezpieczniej, no i musisz się oszczędzać, gratuluję syna!
@brzusio mnie też mówiono, że najlepiej robić połówkowe ok 22 tyg.bo wtedy wszystkie narządy są już dobrze rozwinięte i można je dokładnie zbadać, więc u Ciebie pewnie trochę za wcześnie , nie ma się co martwić.
Ja ruchy malucha czuję nisko, pod pępkiem ale jeszcze delikatne i baaardzo nieregularnie.
A widzisz @MiMeMi :)spojrzałam sobie na wyniki usg i tam mam napisane " kosmówka ściana tylna" więc się dowiedziałam, że mam tak umiejscowione łożysko:p
U mnie podobno ma być dziewczynka, chociaż jeszcze nie chcę się za bardzo nastawiać, bo wiem , że pomyłki się zdarzają. Bardzo bym się cieszyła gdyby tak zostało:-D

witam nowe mamuśki! opowiadajcie, jak przebieg ciąży? Znacie płci?
U mnie 1 trymestr mdłości teraz troszkę lepiej ale nie mam tyle energii co w pierwszej ciąży i wtedy nie miałam prawie brzucha a teraz już jest i do tego czuje się taka napompowana co w 1 ciąży też nie odczuwałam ale to pewnie już wiek . Od poniedziałku ruszam na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży bo aż boję się co będzie dalej niby 3 kg na plusie a czuję się jak słoń. Płeć jeszcze nie znana

@idealka no właśnie boli mnei ten brzuch. Na dole ta dziwnie nie kłuje ale tak jakby mi cos ciążyło w brzuchu kurde nie wiem i słabo sie dzis czuje troche. Jestem na L4 raczej do pracy wróce dopiero po macierzynskim. Nie wiem może to skurcze ale to pierwsza ciaza wiec nie wiem jak rozpoznac. Brzuch mam miekki, ale czuje taki nacisk wlasnie ciezar jakis no trudno to opisac. Siedze w domu dzis nigdzie sie nie ruszam nawet do sklepu po jedzeie nie ide rozmrozilam miesko na obiad i zupke zrobie. Moze sie przeforsowalam w ten dlugi weekend, a wczoraj nosilam troche ciasne spodnie :( Mam nadzieje ze to nie bobasek tam daje znaki ze cos mu nie tak. Ja bedzie trwalo tak to napisze do mojej pani doktor. Wzielam wlasnie magnez.

@MiMeMi ja mam tylko jeden wydruk z usg z genetycznego i nie mam takich info tam chyba. Mam nadzieje ze jak nic nie mowia to jest ok. Na połówkowym na pewno o to zapytam ale to dopiro za ponad miesiac.

@idealka no właśnie boli mnei ten brzuch. Na dole ta dziwnie nie kłuje ale tak jakby mi cos ciążyło w brzuchu kurde nie wiem i słabo sie dzis czuje troche. Jestem na L4 raczej do pracy wróce dopiero po macierzynskim. Nie wiem może to skurcze ale to pierwsza ciaza wiec nie wiem jak rozpoznac. Brzuch mam miekki, ale czuje taki nacisk wlasnie ciezar jakis no trudno to opisac. Siedze w domu dzis nigdzie sie nie ruszam nawet do sklepu po jedzeie nie ide rozmrozilam miesko na obiad i zupke zrobie. Moze sie przeforsowalam w ten dlugi weekend, a wczoraj nosilam troche ciasne spodnie :( Mam nadzieje ze to nie bobasek tam daje znaki ze cos mu nie tak. Ja bedzie trwalo tak to napisze do mojej pani doktor. Wzielam wlasnie magnez.

@MiMeMi ja mam tylko jeden wydruk z usg z genetycznego i nie mam takich info tam chyba. Mam nadzieje ze jak nic nie mowia to jest ok. Na połówkowym na pewno o to zapytam ale to dopiro za ponad miesiac.
Pytaj o wszystko lekarza od tego jest, zeby odpowiedziec. A jak masz watpliwosci idz prywatnie na usg.
Duzo odpoczywaj jak brzuch miekki, to dobrze. Nospa powinna pomoc. Ja z synem mialam takie bole jak na okres ze umieralam pomagala nospa właśnie i duzo lezenia.

reklama
Do góry