reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witajcie :)
Ja byłam w tym tygodniu i serduszko bije :)7 tydzień i 4 dzień :) nie mam mdłości, bardzo dobrze się czuję. Do którego miesiąca zamierzacie pracować? Ja mam pracę chodząco stojąca i w czerwcu zaczynamy wyprzedaże, to będzie 11 tc, obawiam się o swoje zdrowie i zdrowie malucha. Mam wizytę 7.06 i zamierzam pogadać z ginem o zwolnieniu ;)kolorowamama super ze wszystko gra :)
Ja juz jestemna zwolnieniu... :)

reklama
Aha apropos jedzenia to ja zamiast mieć ochotę na warzywa czy owoce to ciągle bym frytki i big maca mogła jeść:/a normalnie to rzadko jadam,nie wiem skąd takie smaki mi w głowie. Musze uważać bo w poprzedniej ciąży 20kg przytyłam i co dopiero zrzuciłam a tu od nowa.
Na mdłości mi pomagały migdały i cola w małych ilościach.
oo ja prawie 30kg i mialam mdłości,a przechodziły jak zjadałam właśnie fast foody ,masakra, tylko,że ja z tych co i bez ciąży fast foody je:(

O matko, TAK, to wzdęcie sprawia że wyglądam jak zaawansowana ciąża >< Masakra. A co to będzie potem :p
midzisiaj siostrzeniec się pyta (6 lat) czy będę miała dzidziusia,ja przytaknęłam,a on, że właśnie widzi większy brzuch :szok: ja oprócz wzdętego brzucha, 2kg przytyłam już :eek:

Hej ja juz po :) wszystko wyglada dobrze, szyjka zamknięta, z usg 5+3, serduszko mowila ze na spokojnie za 3tyg, to jeszcze nie zarodek ale mowila ze wszystko wyglada ok i zeby sie nie stresować dostałam zwolnienie z pracy poki co ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ooo super wieści ! Teraz sobie odpoczniesz od pracy,a przede wszystkim od tego palanta menedżera !!

Rozumiem Was wszystkie dziewczyny które macie mdłości.ja kolejny okropny dzień miałam mdlosci i w dodatku jeszcze wymiotuje.zadne migdaly,imbir mi nie pomaga!jestem wykończona tym.pocieszcie ze kiedys przejdzie

Kolorowamama, ja byłam wczoraj na wizycie i u mnie też nie było jeszcze ani zarodka ani serduszka. Lecę teraz w piątek na kolejne usg, ale mi też lekarz powiedział, że to za wcześnie i nie ma się czym martwić. Wczoraj miałam 5t i 2 dzień.

Pisze z luzka, po calym dniu roboty paskudny tepy ból mnie złapał I musialam sie polozyc, na cale szczescie pomoglo, normalnie sie przestraszylam.

Ciesze sie kazda pozytywna wizyta u ginka z ktorej zdajecie relacje. Nie przestaje sie usmiechac.

reklama
Super kolorowa ze na wizycie wszystko ok:laugh2:
Brzusio wymioty przejdą,z reguły trzyma pierwszy trymestr i ustępuje.Drugi trymestr wgl jest spoko bo najmniej uciążliwy,mdłości znikają,libido wraca,brzuch jeszcze ma umiarkowany rozmiar,pełny luzik:)

Do góry