reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry,
katem86 mój synek też miał minimalną postać spodziectwa, ale już po wszystkim. Brałaś w ciąży duphaston?
Kiki też się wybieramy z dziewczynami na ten film, bo słyszałam dużo pozytywnych opini. Wczoraj byłam z mężem na Bournie part 3, ale też było fajnie.
Marlena ja dużo rzeczy dla synka kupowałam w kolorach szary/czerwony, bo są mega uniwersalne.
U nas różnica wieku powinna wynieść 20mcy. Z synkiem udało się za pierwszym razem i z Helenką także. Po roczku odstawilam do od piersi i w najbliższym cyklu się udało, chociaż chciałam trochę odpocząć ;) Marzyłam o mohito, ale niestety trochę z tym poczekam.
Dużo dziewczyn z naszego forum chciało na początku jedno po drugim, ale rzeczywistość zmieniła ich plany.
Też dziś podglądam Helenką i nie mogę się doczekać.

reklama
Ja codziennie w pracy i wieczorem staram się was nadrobić ale ciężko się połapać ;) co do różnicy wieku u nas będzie 3 lata i trochę , jednak żałuję że szybciej się nie zdecydowalismy ale po 1 dziecku które nie ukrywam było wpadka człowiek chciał trochę się ustatkowac jednak że ja jedynaczka całe życie i mój mąż też a zawsze chciałam mieć rodzeństwo to nie mogłabym mojego Jasia zostawić samego :)

Cześć dziewczyny. Ale piszecie. ...
Marlena powodzenia na wizycie. Ja jutro robię drugie podejście na NFZ może zrobi w końcu usg bo u mojej gin mam dopiero 31 października. U mnie też już 19 tc.
Nutka ach jak ci zazdroszczę wypadu do uniejowa widziałam ostatnio też ddtvn. Boski relaks
U nas różnica będzie prawie 7 lat. Z antkiem i Michałem udało się za drugim cyklem.
Było o snach erotycznych .mi się dzisiaj śniło że brał mnie tańczący w magic Mike u channing tatum. Omg to jedyny facet z którym bym zgrzeszyla gdyby tylko okiem mrugnl [emoji16]w realu to gorzej wychodzi bo moje libido też jest na levelu minus 100.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

marlena kciuki za wizyte, oby byla owocna : )
ja za pierwszym razem kupilam czerwony wozek wlasnie zeby byl uniwersalny bo jeszcze nie znalismy plci wtedy ; )
juz go zdazylismy sprzedac wiec I tak trzeba cos nowego wybrac, choc teraz taka lekka spacerowke tez mamy czerwona ;)
jeszcze dwa dni I dlugi weekend!
chyba pojedziemy gdzies nad wode. oj spa bym nie pogardzila teraz. nutka zazdroszcze wypadu Waszego dzisiejszego :)

aa no i moj maluszek daje juz coraz czesciej i coraz bardziej smialo o sobie znac :)

@idealka ze staraniem się o drugie nie ma reguły. U nas o pierwsze dwa lata i wylądowaliśmy w klinice. A o drugie to w sumie nie wiem, może ze 3 cykle. Na luzie zupełnie bo starania o pierwsze nie nastrajały optymistycznie o drugie. A gdzieś słyszałam, że ze względu na hormony to pierwsze pół roku od pierwszej @ to większa szansa.
Ja przy karmieniu to nie miałam @ chyba z 9 czy 10 miesięcy.
@marlena:) kciuki za wizytę
@olivka85 nawet mi nie mów o fastfoodach. My wczoraj wpadliśmy po drodze od lekarza do Maca (aż się m śmiał że niezły obiad rocznicowy). A wieczorem mega ból żołądka. Czułam się żołądkowo jakbym była na kacu. Przeszło dopiero po dwóch godzinach, wodzie gazowanej bo nawet żadnych leków nie miałam w domu. Mój m się śmieje, że zawsze narzekam, że mam problemy żołądkowe ale jakoś nigdy nic mi nie jest (nawet grypy żołądkowej, chociaż m miał dwa razy a mnie nie ruszyło). I wczoraj był przykład jakbym się czuła jakbym nie zwracała uwagi na co jem :-(

Ja po porodzie cierpiałam na bardzo cienką śluzówkę i każde zbliżenie oznaczało mega ból. Dopiero jak na wizycie u gin powiedziałam to dostałam globulki na odbudowę (takie co to po menopauzie dają ;-)) i było dużo lepiej. Także tym razem od razu będę wiedziała co z tym zrobić.

@HappyBabyMama nawet mi nie żartuj ze mało postów. Moje dziecko za dużo bajek przez to ogląda ;-) Jak wrócę po urlopie do pracy to będzie problem żeby Was doczytać.

U nas różnica wieku będzie prawie 2 lata. Ale dużo gorzej znoszę ciążę. Niby nie miałam mdłości ale też nie mam sił od początku :-(

U nas różnica będzie prawie 2 lata i 4 miesięce :) o drugiego malucha staraliśmy się 5 cykli. Pewnie byłoby szybciej ale pierwszy okres po porodzie dostalam dopiero po 15 miesiącach :D

my z synkiem zaszlismy w pierwszym cyklu zaraz po okresie i w sumie raz wystarczył bo później już stwierdziliśmy że może jednak poczekamy a tu bach niespodzianka udało się tak szybko :) aktualna ciaza nie była zupełnie planowana. między nami było bardzo źle. ciągle kłótnie rozstania i tak w kółko no i jedno z godzen zaowocowała właśnie aktualnym brzuszkiem ;) nie zabezpieczalismy się jakoś mocno ale bardzo uwazalismy zresztą ja karmilam jeszcze więc o tabletkach nie było mowy no i będzie drugi syn ;) w sumie my nawet nie myśleliśmy o drugim bo pierwszy rok synka nas wykończyl ale teraz sadze ze tak było nam pisane i nie wiem czy się bym zdecydowała tak świadomie na kolejne dziecko po przejściach z pierwszą ciąża.zapewne bym to odkładala w nieskończoność. moi znajomi długo starali się o dziecko pierwsze.2nieudane in vitro.za trzecim razem się udało. a teraz po niecałych dwóch latach będzie syn poczety naturalnie bez specjalnych starań :)

Marlena czerwony wózek też uważam że dla obu płci dobry.moj bratanek w takim jeździł. kciuki za wizytę :)

no i co do libido to ja mam teraz na mega minusie.w pierwszej ciąży też tak było. po ciąży był dramat.dopiero wizyty u psychologa to trochę unormowaly. boję się że teraz znów się tak skończy.

reklama
U nas różnica będzie prawie 2 lata i 4 miesięce :) o drugiego malucha staraliśmy się 5 cykli. Pewnie byłoby szybciej ale pierwszy okres po porodzie dostalam dopiero po 15 miesiącach :D
to faktycznie długo bez okresu ja dostalam po 4 miesiącach od porodu a karmilam syna 15miesiecy.a tak liczyłam że uda mi się długo pani cioteczki nie oglądać ;)

Do góry