reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry,
katem86 mój synek też miał minimalną postać spodziectwa, ale już po wszystkim. Brałaś w ciąży duphaston?
Kiki też się wybieramy z dziewczynami na ten film, bo słyszałam dużo pozytywnych opini. Wczoraj byłam z mężem na Bournie part 3, ale też było fajnie.
Marlena ja dużo rzeczy dla synka kupowałam w kolorach szary/czerwony, bo są mega uniwersalne.
U nas różnica wieku powinna wynieść 20mcy. Z synkiem udało się za pierwszym razem i z Helenką także. Po roczku odstawilam do od piersi i w najbliższym cyklu się udało, chociaż chciałam trochę odpocząć ;) Marzyłam o mohito, ale niestety trochę z tym poczekam.
Dużo dziewczyn z naszego forum chciało na początku jedno po drugim, ale rzeczywistość zmieniła ich plany.
Też dziś podglądam Helenką i nie mogę się doczekać.

reklama
Ja codziennie w pracy i wieczorem staram się was nadrobić ale ciężko się połapać ;) co do różnicy wieku u nas będzie 3 lata i trochę , jednak żałuję że szybciej się nie zdecydowalismy ale po 1 dziecku które nie ukrywam było wpadka człowiek chciał trochę się ustatkowac jednak że ja jedynaczka całe życie i mój mąż też a zawsze chciałam mieć rodzeństwo to nie mogłabym mojego Jasia zostawić samego :)

Cześć dziewczyny. Ale piszecie. ...
Marlena powodzenia na wizycie. Ja jutro robię drugie podejście na NFZ może zrobi w końcu usg bo u mojej gin mam dopiero 31 października. U mnie też już 19 tc.
Nutka ach jak ci zazdroszczę wypadu do uniejowa widziałam ostatnio też ddtvn. Boski relaks
U nas różnica będzie prawie 7 lat. Z antkiem i Michałem udało się za drugim cyklem.
Było o snach erotycznych .mi się dzisiaj śniło że brał mnie tańczący w magic Mike u channing tatum. Omg to jedyny facet z którym bym zgrzeszyla gdyby tylko okiem mrugnl [emoji16]w realu to gorzej wychodzi bo moje libido też jest na levelu minus 100.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

marlena kciuki za wizyte, oby byla owocna : )
ja za pierwszym razem kupilam czerwony wozek wlasnie zeby byl uniwersalny bo jeszcze nie znalismy plci wtedy ; )
juz go zdazylismy sprzedac wiec I tak trzeba cos nowego wybrac, choc teraz taka lekka spacerowke tez mamy czerwona ;)
jeszcze dwa dni I dlugi weekend!
chyba pojedziemy gdzies nad wode. oj spa bym nie pogardzila teraz. nutka zazdroszcze wypadu Waszego dzisiejszego :)

aa no i moj maluszek daje juz coraz czesciej i coraz bardziej smialo o sobie znac :)

@idealka ze staraniem się o drugie nie ma reguły. U nas o pierwsze dwa lata i wylądowaliśmy w klinice. A o drugie to w sumie nie wiem, może ze 3 cykle. Na luzie zupełnie bo starania o pierwsze nie nastrajały optymistycznie o drugie. A gdzieś słyszałam, że ze względu na hormony to pierwsze pół roku od pierwszej @ to większa szansa.
Ja przy karmieniu to nie miałam @ chyba z 9 czy 10 miesięcy.
@marlena:) kciuki za wizytę
@olivka85 nawet mi nie mów o fastfoodach. My wczoraj wpadliśmy po drodze od lekarza do Maca (aż się m śmiał że niezły obiad rocznicowy). A wieczorem mega ból żołądka. Czułam się żołądkowo jakbym była na kacu. Przeszło dopiero po dwóch godzinach, wodzie gazowanej bo nawet żadnych leków nie miałam w domu. Mój m się śmieje, że zawsze narzekam, że mam problemy żołądkowe ale jakoś nigdy nic mi nie jest (nawet grypy żołądkowej, chociaż m miał dwa razy a mnie nie ruszyło). I wczoraj był przykład jakbym się czuła jakbym nie zwracała uwagi na co jem :-(

Ja po porodzie cierpiałam na bardzo cienką śluzówkę i każde zbliżenie oznaczało mega ból. Dopiero jak na wizycie u gin powiedziałam to dostałam globulki na odbudowę (takie co to po menopauzie dają ;-)) i było dużo lepiej. Także tym razem od razu będę wiedziała co z tym zrobić.

@HappyBabyMama nawet mi nie żartuj ze mało postów. Moje dziecko za dużo bajek przez to ogląda ;-) Jak wrócę po urlopie do pracy to będzie problem żeby Was doczytać.

U nas różnica wieku będzie prawie 2 lata. Ale dużo gorzej znoszę ciążę. Niby nie miałam mdłości ale też nie mam sił od początku :-(

U nas różnica będzie prawie 2 lata i 4 miesięce :) o drugiego malucha staraliśmy się 5 cykli. Pewnie byłoby szybciej ale pierwszy okres po porodzie dostalam dopiero po 15 miesiącach :D

my z synkiem zaszlismy w pierwszym cyklu zaraz po okresie i w sumie raz wystarczył bo później już stwierdziliśmy że może jednak poczekamy a tu bach niespodzianka udało się tak szybko :) aktualna ciaza nie była zupełnie planowana. między nami było bardzo źle. ciągle kłótnie rozstania i tak w kółko no i jedno z godzen zaowocowała właśnie aktualnym brzuszkiem ;) nie zabezpieczalismy się jakoś mocno ale bardzo uwazalismy zresztą ja karmilam jeszcze więc o tabletkach nie było mowy no i będzie drugi syn ;) w sumie my nawet nie myśleliśmy o drugim bo pierwszy rok synka nas wykończyl ale teraz sadze ze tak było nam pisane i nie wiem czy się bym zdecydowała tak świadomie na kolejne dziecko po przejściach z pierwszą ciąża.zapewne bym to odkładala w nieskończoność. moi znajomi długo starali się o dziecko pierwsze.2nieudane in vitro.za trzecim razem się udało. a teraz po niecałych dwóch latach będzie syn poczety naturalnie bez specjalnych starań :)

Marlena czerwony wózek też uważam że dla obu płci dobry.moj bratanek w takim jeździł. kciuki za wizytę :)

no i co do libido to ja mam teraz na mega minusie.w pierwszej ciąży też tak było. po ciąży był dramat.dopiero wizyty u psychologa to trochę unormowaly. boję się że teraz znów się tak skończy.

reklama
U nas różnica będzie prawie 2 lata i 4 miesięce :) o drugiego malucha staraliśmy się 5 cykli. Pewnie byłoby szybciej ale pierwszy okres po porodzie dostalam dopiero po 15 miesiącach :D
to faktycznie długo bez okresu ja dostalam po 4 miesiącach od porodu a karmilam syna 15miesiecy.a tak liczyłam że uda mi się długo pani cioteczki nie oglądać ;)

Do góry