reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
U mnie niecałe 3lata i jak patrzę na mojego syna - wulkan energii, to powatpiewam :)

Moja koleżanka pierwsze dziecko rodziła czerwiec 2015,z drugim termin identyczny tylko rok później :) ale przenosiła trochę i urodziny będą oddzielnie :) nie mogła uwierzyć, karmila piersią :) poszła do ginekologa pytać o okres a tu taka niespodzianka :)

ja planuje od razu drugie dziecko ale zobaczymy jak będzie. Chcialaym się starac o drugie jak pierwsze bedzie mialo nie caly rok

Mam taki sam plan ale zobaczymy, czy szczęście dopisze. Moja siostra z pierwszym miała "złoty strzał" , pierwszy seks starania o bobasa zaowocował moim siostrzeńcem a o drugie starają sie juz 10 miesięcy i echo ..
No ale jestem dobrej myśli [emoji4]
Pozdrowienia stycznióweczki ze Swieradowa, pogoda paskudna. Wszyscy jakos dają radę dzięki %% a ja siedzę o wodzie i herbacie [emoji52] No ale jutro wycieczka do Czech i tam sobie pojem. Cos czuję, że znowu przybiorę na wadze [emoji4]

Płuczę nos buteleczką Sinus Rinse ale i tak wciąż smaram..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@malina4444 ja sie naczytałam o opryszczce i z tego co pisza szkodliwa jest dla płodu jeżeli pojawiła sie w ciazy po raz pierwszy a jeżeli bywała wcześniej to nie, mam nadzieje ze to prawda bo mam juz drugi raz w ciazy :/

Zapchany nos tez mnie meczy i pieką oczy :/

@idealka u mnie teraz pierwszy strzał, mówili ze sobie poczekam bo wyjęłam wkładkę anty a ja jak wymodzi z wyliczeń zaszłam 3 dni po wyjęciu :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pod osłoną nocy, zwierzę się wam, że mi te hormony poprzewracały w głowie ;) ja ostatnio ciągle myślę o innym mężczyźnie haha no gorzej niż nastolatka :errr: ale zaraz trzeci chłop w domu będzie to może wybije mi takie ronansidla z głowy :laugh2:

No wreszcie doczytalam do konca. Moj maz przed 4 rano zaczal sie krecic herbate sobie robic, nazarl sie na noc kebaba i mu bokiem wyszlo. oczywiście przy tym musial sie nagadac i mnie obudzil, ale ja juz nie usnelam.
Jestesmy na mazurach, pogoda srednia. Mi sie tu bardzo podoba, moglabym nie wracac do domu. Klimat tez mi sluzy, upaly mnie wykanczaly, a tu sporo chodzimy i dobrze sie czuje. Chociaz wczoraj i mnie zadyszka dopadla.
@kolorowaMama mialas pecha z ta polozna. Ja swoja a nawet dwie mam super. Fzwonie kiedy chce, a w razie co albo daje mi do telefonu mojego gina albo drugiego, ktorego tez znam i dlugo do niego chodzilam. Piesek super tez mi sie z Idefixem skojarzyl.
@Anula0000 oby chlop juz zszedl na dobra drogę na stale:)

Za tydzien mam usg, ale zwykle jeszcze. Tak mysle, ze po nim zaczne juz ogarniac na powaznie ta wyprawke, trzeba sie wreszcie wziac za robotę; )

hej dziewczyny :)

witam was z rana:)
noc paskudna za goraco w domu a na dworze leje jak scebra od wczoraj wieczora.

niestety zatkany nos strasznie mnie meczy do tego kichanie i katar tragedia. kupilam sobie sztyft do nosa i wacham wiec minimalna ulga.

dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie dzisiaj bo mam wizyte na 19:00 i nie moge sie juz doczekac kiedy zobacze moja kruszynke i chce wiedziec kto u mnie moeszka to juz 19 tydzien :) a tak wgl mam upatrzony wozek powiedzcie mi czerwony moze byc i dla chlopca i dla dziewczynki prawda ? bo chce odkupic uzywany 3 w 1 z fotelikiem i nosodelkiem

My dzisiaj z m podglądaliśmy córcię. Wszystko dobrze. Szyjka długa, blizna ok, dziecko wielkościowo adekwatne do wieku ciąży. Niestety więcej wymiarów nie widziałam bo akurat w tym gabinecie nie ma dużego ekranu tv przy usg. Ale narządy żeńskie już widać ;-) Łożysko na przedniej ścianie. Podobno za tydzień mogę poczuć ruchy, choć łożysko wytłumia. No i jak do tej pory tak słabo się czuję to może być tak już do końca ciąży. Magii 2 trym (czyli energii itd) u mnie brak....

ciesze sie, cudne wiesci :)

reklama
Do góry