reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

ja chyba też przestanę bo załamka. MMiała tak któras z was że w sumie z dnia na dzień miałyście różnicę w wielkości brzucha?
tak u mnie tak było że nagle wyskoczył ale teraz widzę że się zatrzymał.czasem nawet mam wrażenie że zmalał ale ja to nie wiem czemu nie czuję się jak na ciaze tylko jak przejedzona.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja chyba też przestanę bo załamka. MMiała tak któras z was że w sumie z dnia na dzień miałyście różnicę w wielkości brzucha?
Zależy co zjadłam na obiad, to wieczorem potrafiła być spora różnica...

Moje Maleństwo wzięło się dziś konkretniej do kopania, co mnie bardzo uspokoilo i ucieszylo [emoji7] [emoji7]

W sumie tak.sobie myślę,czy chce wogole znać płeć dziecka... U nas jakoś naciskają ja dziewczynkę, bo w rodzinie męża sami chłopcy,plus oczywiście nasz. Jak siostra męża urodziła drugiego syna, to oczywiście nie obyło się bez hasła,że szkoda,że nie dziewczynka. A mnie jest zupełnie obojętne. Nie po to przez pół roku staraliśmy się z mężem, już na głowę dostawałam,że może coś ze mną nie tak,by teraz ktoś mi robił wyrzuty, albo coś. Dziecko to dziecko. Chcę by było zdrowe i to będzie moje największe szczęście dać synowi rodzeństwo,a rodzina niech spada na drzewo... Jakiś nerw po mnie chodzi - sory [emoji28]

Gratuluję pogodzenia się z mężem,Anula :-)

U mnie bywa ostatnio różnie, jakieś drobne niesnaski,a mąż obraza na cały świat. Czasem ma zagrania jak dziecko, a może jest też w ciąży po prostu [emoji6]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@yoan.m ja rodziłam 7 lat temu w miejskim opinie były super a ja trafiłam na rzeźnika wcześniej opisywałam tu swoj porod nie wiem czy nadrabialas posty ale ja juz nie chce tego szpitala widziec

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kiki gratuluję wizyty i cierpliwości. Do kolejnego usg szybko zleci.
Nutka dobry pomysł na rozmowę z koleżanka. U nas w domu nie ma kompa. Ja i mąż korzystamy że smartfonow Antosia ma tableta i PlayStation . W playke gra rzadko tera latem to wcale a jak już to tylko w piłkę nożna czasem wyścigi. Na tablecie najchętniej ogląda bajki i słucha muzyki albo w coś pogra ale bardzo to kontrolujemy. Gry są dostosowanie do wieku noo poza maincraftem w którego gra całe jego kuzyn ostro i on też się zaraził. Moje dziecko nie ma teraz czasu na gry teraz to tylko rower i piłka nożna.gorzej zima i jesienią. ....
Leżę już w łóżku i zaraz zasne musiałam spożytkować mój nadmiar energii i pojechalam do teściowej. Zerwałyśmy i obrałysmy wiadro boku narwalysmy wiadro fasoli i ogórków trochę. Wszystko bez nawozu i takie pachnące.do tego przytargalam jeszcze kg pierogów z mięsem i jagodami.pycha

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM ja tam ważę się sama, rano, bez ubrań. Taka waga jak dla mnie jest referencyjna.

@HappyBabyMama mi chyba w 16 tyg brzuchol wylazł. Zrobiłam zdjęcie, wrzuciłam na wątek brzuszkowy a dwa dni poźniej był dużo większy i taki został.

@Anula0000 to moj wpis spóźniony był. Dobrze, że się dogadaliście.

A i jeszcze przypomniałam sobie
Mi w nocy często ręka cierpnie. Śpię na boku. Jeszcze nie zwracam uwagi na którym, bo ma to znaczenie przy większej macicy.

@idealka to trzymam kciuki za te 3,5 kg szczęścia i poród bez nacinania :-)
Ja też taki sobie wymarzyłam pierwszy.

Jak już wcześniej pisałam: pierworodny 4,41 kg i 56 cm. Wody zaczęły mi się sączyć dokładnie w terminie wpisanym do karty ciąży.
Co do terminów, to z om plus z usg pierwszego trymestru są najbardziej referencyjne. Poźniej dzieciaczki rozwijają się w różnym tempie i też wielkość różni się przy urodzeniu.

A jak zastanawiacie się jak dużego dziecka mniej więcej się spodziewać to popatrzcie jak duże dzieci rodziły Wasze matki, babki i ciotki. Wielkość idzie raczej po linii żeńskiej. U mnie przez większość ciąży gin mówiła najpierw średnie 3 kg, poźniej średnie 3,5 kg. Na 1,5 tyg przed porodem powiedziała, że dziecko raczej duże jednak będzie. A u mnie w rodzinie dzieci minimum 3600 ważyły a i też przekraczały 4 kg (wujek, kuzyn, brat)

Wiesz mi tak dzisiaj ten brzuch wyskoczył, aż sie dziwacznie czuje, bo wczoraj w koszula nocna była dobra a dzisiaj jest opięta- pewnie gdyby nie to nawet bym nie zwróciła na to uwagi

reklama
Hej dziewczyny, ledwo udało mi się nadrobić [emoji4] jedziemy w góry i dZis mam przystanek u rodziców, oj nie ma to jak w domu [emoji173]️ od jutra urlop [emoji4]

Kiki super ze z maleństwem wszystko w porządku. Szybko ćwiczy Twoją cierpliwość hihi jakos ten czas szybko w ciąży mi leci, mam nadzieję, ze do połówkowego Tobie tez migusiem [emoji4] 3 mamy kciuki za brzoskwinkę [emoji171]

Kolorowa mega wkurzająca położna. Tak się zastanawiam, czy w ogóle był jakis sens tego spotkania, cokolwiek zrobiła lub pomogła?

MiMeMi miło widzieć Cię spowrotem [emoji4] powodzenia jutro na wizycie, obyś miała okazje zobaczyć jak najwiecej &

Marcje jutro trzymamy kciuki [emoji4] spodziewamy się samych dobrych wieści !

Anula miło słyszeć, ze z tatuśkiem poprawa!

"Słodkich" snów bez rzygajacych Hitlerow, zdrad i terrorystów [emoji23]

Ps. HappyBaby nie daj się zastraszyć lekarce ( to chyba terrorystka z Twojego snu- bo to Ty miałaś sen o terrorystach?!) z jej uwagami o wadze! Na pewno wszystko jest w porządku. A jesli sie martwisz podaj dokładnie liczby i przeliczymy, jak to księgowe, w kalkulatorze wagi ciążowej [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry