reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Pije sobie kawe bezkofeinowa, bo dzis wyjątkowoglowa nie boli. Wlaczylam dziecku bajke, zeby polezec. Trudno moze mozg mu sie nie zlasuje od tego.

Moj maz ciagle by spal, jak syn byl niemowlakiem w nocy moglam skakac po nim, dziecko ryczec, a on nawet sie nie poruszyl. Wiec nie spodziewam sie, ze nagle zacznie wstawac tym razem w nocy.

Mi gin powiedzial, ze polowkowe zrobimy w 22 tc, bo teraz w 18 troche za wcześnie.

Moj syn dlugo nie mowil, robilam z nim wszystko, metoda krakowka, latalam po logopedach, mial ORM ( opozniony rozwoj mpwy) od maluszka czytalam mu ksiazeczki, same rozwijające zabawy itp. Intelektualnie byl bardzo rozwiniety, na migi umial pokazac wszystko. Dopiero jak poszedl do punktu przedszkolnego na 3 h dziennie, zobaczyl, ze dzieci nic nie rozumieja co on chce, nie mogl sie bawic z nimi, po malu zaczal mowic. Tak wiec akurat to bylo dobrym rozwiazaniem, zeby go wyslac, jak mial 2lata i 9mcy. Rozwinal sie glownie spolecznie.

A ze mna jest zle psychicznie. Juz polowa ciazy, a ja dalej mam zly nastroj, nie umiem sie cieszyc z tego malca, jestem tym wszystkim zmeczona. Przywiozlam te ubrania po synu, ledwo zmusilam sie, zeby zobaczyc ile jest pozolknietych i nadaje sie na smietnik. Wkurza mnie wszystko, to ze mam porabana sytuacje w domu i to ze przeprowadzimy sie dopiero w przyszlym roku. Proboje czytac ta ksiazke, ale optymizm tej autorki mnie denerwuje, ale musze cos robic sie jakos przelamac, bo porod mnie zastanie, a ja nic nie bede miec przygotowane. Wiem, ze chcielismy tego dziecka, ale jakos bez sensu wszystko sie uklada. Chcialabym tak na zapas sie nie przejmowac, ale nic na to nie poradze.

@MartynaM nie wiem skad ludziom sie bierze takie glupie myslenie odnosnie plci dziecka… co to zmienia czy chlopak czy dziewczyna… nie mam pojecia

@marlena:) w 19 tc mozesz spokojnie miec juz polowkowe wiec moze akurat Ci zrobia usg

@olivka85 glowa do gory, mam nadzieje ze niedlugo zaleje Cie fala optymizmu, czasami tak wlasnie przychodzi nieoczekiwanie ; )

Ja dzis pyszna kawke w pracy wypilam, pierwsza od baardzo dawna I czuje sie super!

olivka85 postaraj sie nabrac dystansu d wszystkiego. Skoro nie możesz zmienić mieszkania i innych rzeczy to polub je chwilowo bedzie ci łatwiej. Może masz mało witamin tez i to powoduje u cibie ciągle zmeczeie smutek i przykre uczucia. Moze na słonku posiedź, zjedź czekolade. Naprawdę zawsze może byc gorzej wiec trzeba sie cieszyc z tego co sie ma. :) głowa do góry Oliwka. Pijesz sobie kawke dziecko przy bajce postaraj sie zrelaksowac. Ja mialam wczoraj taki smutek nagły i wsystko do dupy mi sie wydawało. Spacer pomógł :) A zmaluszka się ciesz bo to szczęście a on to podobo czuje jakie ty masz nastroje. Czasem w zyciu robi sie beznadziejie ale mozna siedziec i sie zamartwiac az mozna sie pochorować, albo mozna postarac się polubic, zaakceptowac i przestac rozmyslac i zycie staje sie łatwiejsze. :) Zycze miłego dzionka i całuje

Witam się przy kawie i tościku :D

Martyna to zależy o jakim rozwoju mówimy. Myślę że dziecko w kontaktach z innymi dziećmi rozwija się przede wszystkim społecznie. Natomiast takie rzeczy jak mowa, pisanie, czytanie (później) myślę że lepiej może rozwijać dziecko przebywające z mamą, która poświęca mu dużo czasu (choć to pewnie nie reguła). Dlatego moim zdaniem najlepiej zachować równowagę :)

Biettersweet ja będę mieć 31 sierpnia czyli pod koniec 21 tc.

Shaer, widzisz a moja babcia twierdzi że najlepiej mieć samych chłopaków, bo z dziewczynami to tylko problemy, zwłaszcza okresie dorastania ;)

Nutka, ja mam zrobić badanie krwi i moczu na połówkowe, ale myślę że każdy lekarz robi po swojemu.
Moja babcia też zawsze mówiła że baby są gorsze, wredne, nie lubiła lekarzy kobiet itd. :) i chyba rzuciła klątwę bo jak już wspominałam moja mama spodziewa się 7wnuka i tylko jedna wnuczka która od grzecznej dziewczynki daleko odbija :p
Czoperka moja babcia znów cały wczorajszy dzień mówiła mi że trzeba mieć córkę więc kiedy trzecie? jednocześnie dodała że faceci mają łatwiejsze życie ;)

a babka właśnie ze zlobka mnie wczoraj wkurzyla bo pyta jaka plec i mówię że drugi chłopak a ona do mnie oooo jaka szkoda...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja o tym że 'szkoda że drugi syn' słyszę praktycznie od drugiej osoby, ale ktoras powiedziała tutaj że dwóch braci to siła nie do przebicia i tak teraz odpowiadam :)

@olivka85 ja z dziecka cieszę się ale z brzucha, z ciąży.. Mam ciężkie przeżycia po pierwszej i to nie jest mój ulubiony stan, wręcz chciałabym być po wszystkim, mimo że czuję się dobrze.. Brzuchem nie świece, wręcz go chowam.. Głupie to jest, ale to siedzi jakoś w środku

@ankamaz dokladnie, jak sobie pomysle jaka fajna wiez moze ze soba miec dwoch braci, na cale zycie, jeden za drugim bedzie stawal w kazdej trudnej sytuacji - juz to widze I buzia mi sie cieszy : )
nie mowiac juz o tym jak oboje beda dbac zawsze o swoja najwazniejsza kobiete czyli mame : )
oczywiscie jesli tata I dobrze pokaze jak sie to robi

Ja mam połówkowe 5 września czyli połowa 20 tyg jakiś bedzie wtedy.
We wtorek mam tez wizytę u ginekologa, może mi zrobi usg i może potwierdzi płeć na 100%, ale nie wiem. Na prenatalnych wyszło, ze na 80% chłopak:)

Co do spania na brzuchu, to często śpię czy leżę wlasnie na brzuchu, śle często tez na lewym boku wlasnie. Jakoś tak mi wygodnie.

Czoperka, bloga chce kulinarnego. Uwielbiam gotować i dużo gotuje i wymyślam, wiec znajomi mnie namówili bym założyła. Jak już bedzie dzislac wszystko, to Wam podeśle link;)

Miłego dnia[emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@Marcje ja tez mam 05 wrezesnia, to bedzie u mnir 21 tydzien

reklama
Mamy z Uk łączcie sie w bólu od ponad 1,5h siedzę w councilu tylko po to zeby zgłosić im zmianę adresu [emoji57] o litości na ta instytucje [emoji849][emoji849][emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry