reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witam[emoji4]

Gratuluje wizyt w wczorajszyxh[emoji4] oj bedzie chyba przewaga chlopcow! Ja dowiem sie moze na kolejnej wizycie, to bedzie skonczony 17 tc, wstepnie lekarka mowila ze wyglada jej na chlopca!

Bittersweet ja jeszcze niemam terminu ale sadze ze 21 tc, bede miala

Askl25 pierwszy raz slysze ze jest test z moczu na plec hehe, no i taki tani niejest...raczej nieskusilabym sie na niego[emoji4]

Kto dzis wizytuje?;)

reklama
ja mam wizytę na przyszły piątek to będzie 18tyg i 3dni i sądzę że jeszcze nie zrobi mi polowkowego chociaż nie wiem sama.musze iść po zwolnienie to zobaczymy co postanowi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Wizytaj jutro. Moze poznam plec. Niby wszyscy mowia mi ze dziewczynka. A ja jakos nie mysle o tym. Z jednej strony po synku wszystko mam wiec wygodniej i taniej, z drugiej mlody tak daje mi popalic ostatnio, ze nie wyobrazam sobie drugiego takiego. Polowkowe 30 sierpniaw PreMediCare na Druzbickiego W Poznaniu

Hej kochane!
@Bridget Jones trzymam mocno kciuki za wizytę! @askl25 co to nie wymyślą teraz :D
:D ciekawe na jakiej podstawie to wykrywa płeć...:p jakby było tańsze to z ciekawości bym wypróbowała zobaczyć czy wiarygodny wynik :laugh2:
Co do spania na brzuchu czy prawym boku. Oczywiście że lepszy jest lewy bok że względu na krazenie... Ale naprawdę nic się nie stanie jak ciężarna pośpi na prawym czy na brzuchu... Aby było jej wygodnie i dobrze się czuła. PrzyjdZie czas ze już nie da rady na brzuchu. Ja zamierzam sobie kupić ten rogal do spania.

@MartynaM wierze ze Twoj synek ma frajde ze zlobka, kazde dziecko jest inne, a w dodatku jesli jestes slaba I zle sie czujesz to jasna sprawa ze te kilka godz jak masz wolnego w ciagu dnia to tylko na plus

@HappyBabyMama to juz wiadomo kto ma dyzury nocne przy maluszku ; )

@bittersweet 20-21 tc

@Bridget Jones kciuki zacisniete za wizyte!

@marlena polowkowe to drugie dokladne bad usg (tak jak genetyczne w pierwszym trymestrze) gdzie wszystko dokladnie sie sprawdza, mierzy I zazwyczaj trwa dluzej niz zwykle usg. A czesto jak dobre sprzet to jeszcze Ci zrobia zdjecie 3d na pamiatke albo filmic ; )

@Shaer dziewczynka nie gwarantuje spokojnego wychowania, znam nie jedna taka ktora mozna porownac z harpaganem ;)

Witam się przy kawie i tościku :D

Martyna to zależy o jakim rozwoju mówimy. Myślę że dziecko w kontaktach z innymi dziećmi rozwija się przede wszystkim społecznie. Natomiast takie rzeczy jak mowa, pisanie, czytanie (później) myślę że lepiej może rozwijać dziecko przebywające z mamą, która poświęca mu dużo czasu (choć to pewnie nie reguła). Dlatego moim zdaniem najlepiej zachować równowagę :)

Biettersweet ja będę mieć 31 sierpnia czyli pod koniec 21 tc.

Shaer, widzisz a moja babcia twierdzi że najlepiej mieć samych chłopaków, bo z dziewczynami to tylko problemy, zwłaszcza okresie dorastania ;)

Nutka, ja mam zrobić badanie krwi i moczu na połówkowe, ale myślę że każdy lekarz robi po swojemu.

Bridget Jones trzymam kciuki .
Ja następną wizytę mam 27 sierpnia więc wtedy bedę 18tydz i 5 dni więc wtedy dopiero dostanę skierowanie na połówkowe usg wiec myślę że z 10 września gdzieś nie wcześniej.
Dziewczyny na połówkowym badaniu krwi już nie pobierają tylko samo usg?

Czoperka moja babcia znów cały wczorajszy dzień mówiła mi że trzeba mieć córkę więc kiedy trzecie? jednocześnie dodała że faceci mają łatwiejsze życie ;)

a babka właśnie ze zlobka mnie wczoraj wkurzyla bo pyta jaka plec i mówię że drugi chłopak a ona do mnie oooo jaka szkoda...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam połówkowe 5 września czyli połowa 20 tyg jakiś bedzie wtedy.
We wtorek mam tez wizytę u ginekologa, może mi zrobi usg i może potwierdzi płeć na 100%, ale nie wiem. Na prenatalnych wyszło, ze na 80% chłopak:)

Co do spania na brzuchu, to często śpię czy leżę wlasnie na brzuchu, śle często tez na lewym boku wlasnie. Jakoś tak mi wygodnie.

Czoperka, bloga chce kulinarnego. Uwielbiam gotować i dużo gotuje i wymyślam, wiec znajomi mnie namówili bym założyła. Jak już bedzie dzislac wszystko, to Wam podeśle link;)

Miłego dnia[emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@MartynaM wierze ze Twoj synek ma frajde ze zlobka, kazde dziecko jest inne, a w dodatku jesli jestes slaba I zle sie czujesz to jasna sprawa ze te kilka godz jak masz wolnego w ciagu dnia to tylko na plus

@HappyBabyMama to juz wiadomo kto ma dyzury nocne przy maluszku ; )

@bittersweet 20-21 tc

@Bridget Jones kciuki zacisniete za wizyte!

@marlena polowkowe to drugie dokladne bad usg (tak jak genetyczne w pierwszym trymestrze) gdzie wszystko dokladnie sie sprawdza, mierzy I zazwyczaj trwa dluzej niz zwykle usg. A czesto jak dobre sprzet to jeszcze Ci zrobia zdjecie 3d na pamiatke albo filmic ; )

@Shaer dziewczynka nie gwarantuje spokojnego wychowania, znam nie jedna taka ktora mozna porownac z harpaganem ;)

A to takie połówkowe może byc np bez mojej wiedzy ? Bo ja teraz wityte mam w 19 tygodniu a nastepne dopiero w koło 24 tyg więc myślisz ze bede miała teraz ? Bo ja mam wizyty ustalone juz do końca az do grudnia konca

Do góry