reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A u mnie w rodzinie jest tak ze daty się powtarzają ja urodziłam się w ten sam dzień co moja babcia moja kuzynka co moja mama moja mama co jej teściowa moja teściowa ten sam dzień miesiąc rok co mój tata moja pierwsza córka w ten dzień co mój dziadek ma imieniny druga córka w Dzień Kobiet a teraz mam termin na 26 a pewnie urodze 25 w ten sam dzień co pierwsza córka

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehehe bo to fajna z was rodzinka [emoji106][emoji5] kazdy dostał jakis prezent w postaci maleństwa na swoje święto [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja swoją pierwszą ciążę przynosiłam 10 dni,aż w końcu po różnych metodach ( niezbyt przyjemnych) odbyło się CC... Teraz mam termin na 19 stycznia, może zabieg mi zrobią 15, w urodziny mojego taty? Choć wolałabym urodzić jeszcze w tym roku, była by różnica trzech lat pomiędzy dziećmi, a nie czterech [emoji6]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Danutka haha. No faktyczniel

Ja sie ciesze ze dziecko bedzie z poczatku roku. Wydaje mi sie ze mu wtedy latwiej w szkole

Danutka haha. No faktyczniel

Ja sie ciesze ze dziecko bedzie z poczatku roku. Wydaje mi sie ze mu wtedy latwiej w szkole

Lubie byc z konca roku :) kiedy wiekszosc moich kolezanek ma juz 28 na karku ja mam nadal 27 :) kiedy one beda miec juz 29 urodziny ja sie bede dopiero przyzwyczajac do tego, ze mam 28 :D

EDIT:
Ooo matko dopadl mnie jeden z siedmiu grzechow glownych - obzarstwo :D Zaraz pekne. Przesadzilam grubo z zarciem (bo jedzeniem tego nazwac nie moge :D ).

Ostatnia edycja:
Danutka ja swoją pierwsza córę tez przenosiłam 11 dni [emoji6] porod wywolywany tzw cuda, wianki prawie 20h po czym cc bo rozwarcie 0,5 cm i zanik tętna u małej, 6h po cc operacja bo lekarz nie zamknął naczyń krwionośnych w 3 dobie sie ocknelam i dowiedziałam, ze mam córcię, w domu po po 10 dniach, przy wypisie ze szpitala hemoglobina 3,7 i waga 42 kg [emoji19] [emoji15] generalnie stwierdziłam, ze musiałam trafić na rzeźnika bo to sie w głowie nie mieści

Danutka ja swoją pierwsza córę tez przenosiłam 11 dni [emoji6] porod wywolywany tzw cuda, wianki prawie 20h po czym cc bo rozwarcie 0,5 cm i zanik tętna u małej, 6h po cc operacja bo lekarz nie zamknął naczyń krwionośnych w 3 dobie sie ocknelam i dowiedziałam, ze mam córcię, w domu po po 10 dniach, przy wypisie ze szpitala hemoglobina 3,7 i waga 42 kg [emoji19] [emoji15] generalnie stwierdziłam, ze musiałam trafić na rzeźnika bo to sie w głowie nie mieści

I wypisali Cie z taka hemoglobina?!

I wypisali Cie z taka hemoglobina?!

No wyobraź sobie ze tak a wypisują od 10 o ile dobrze pamietam, miałam krwiaka w wielkości ciążowego brzucha, położna która przyszła do domu powiedziała, ze wypisali mnie bo uciekały im pieniądze bo zapłaciłam za pokój rodziny 500 zł ale standardowo przy cc trzymają 7 dni ja i tak byłam 10 wiec juz byli stratni i generalnie, ze jest położna 40 lat i ze w życiu nie widziała takiego czegos od ramion do kolan cała czarna byłam tak die ta krew rozlała pod skóra, wszyscy mówili idz do sadu ale wiesz z lekarzami ciezko wygrać a ja nie miałam na to siły

Kolorowa yo rzeczywiście nieciekawie. .choć ja swój pierwszy poród tez nie najlepiej wspominam. .
A co do pracy to ja planuje pracować do października na pewno.

reklama
Ja popracuje do końca sierpnia. To nie ciekawe mialyscie porody ja moje jeżeli chodzi o opiekę to super sam poród tez przebiegał ok gdyby nie to ze córka urodziła się z rozszczepem wargi a na prenatalnych badaniach lekarz nic nie zauważył..o to była dla mnie trauma przy kolejnej ciąży ale wszystko było dobrze więc mam nadzieję że w tej tez będzie dobrze okaże się dopiero 22 czerwca jak pójdę czy w ogóle zaimplantowal się zarodek

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry