reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Szkołę rodzenia polecam, ale nie ma co za wcześnie pójść. Chyba najlepiej jak się kończy 1-1,5 miesiąca przed porodem.

Dziewczyny, a nie boicie się grzybów jeść? Ja tak lubię zbierać grzyby, ale ze względu na kleszcze zrezygnowałam w ciąży (jakby mi się borelioza przytrafiła to bierze się silne antybiotyki 3 tygodnie). No i grzyby znam, ale robię pass na czas ciąży i karmienia.

Dobry pomysł na mrożenie jedzenia na czas po porodzie. Ja na diecie nie byłam, ale jednak kapustę i fasolę darowałam sobie na wszelki wypadek. Czyli bigos, gołąbki u mnie odpadały.

To może ze zdjęciami przenieść się na zamknięty? Niby twarzy nie pokazuję ale generalnie nie lubię umieszczać zdjeć w Internecie.
Fb nie używam. W pracy powiedziałam niedawno bo po przyjściu z urlopu w sumie nie musiałabym już mowić ;-) Jak wrzucałam zdjęcie pod koniec 15 tyg to brzuch jakoś mniejszy był. W 16 tyg dużo bardziej widoczny już

reklama
Ale dziś mi dokucza ból głowy... :-( cieszyłam się,że się ochlodzi,a tu masz...

Na Fb siedzę cicho, jakoś ciąża jest dla mnie zbyt intymna. Moja. Z Fb głównie mam pociechę, kiedy mogę się doksztalcic z szydelkowania, bo siedzą tam bardzo miłe i uzdolnione kobiety :-) a ja mam nałóg pt. szydełko... ;-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Danutka
Ooooo a co dziergasz. podziel sie bo szydelko to moj nalog!

I fb tez mi sluzy glownie do tego. U nas o ciazy wiedza tylko rodzina i bliscy znajomi/przyjaciele na fb nie wrzucam info. Moze jak sie urodzi.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a powiedzcie mi... chwalilyscie sie juz znajomym i wogole otoczeniu? Jakies posty na fb? Zdjecia z usg? Mnie tak korci zeby caly swiat cieszyl sie ze mna ale nie wiem czy nie za wczesnie.... od dzis 14 tydzien

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
Katem ja bliskim znajomym to powiedziałam od razu w 6 tygodniu tym dalszym powiedziałam troszke pozniej ale tez juz dawno. Co do fb to ja akurat jestem taka ze nie chwale se swoim życiem ale uważam ze trzeba sie chwalic :) i trzeba byc zawsze dobrej myśli :). Ja tylko jak jednej koleżance powiedziałam i ona zaczęła mowić smutnym głosem zazdroszczę ci to wtedy sobie pomyslałam kurdevzeby ona mi jakos źle nie zyczyla z tej zazdrości :) ale to chyba było głupie z mojej strony.

Betina co innego jest pisac co sie jadło na sniadanie a co innego pochwalić sie ciąża! Jak Katem lubi to niech sie chwali ja akurat nie lubie tak ale wiecie ciąża to jest powód do dumy jakby nie było jeszcze w tych czasach gdzie kobietom tak trudno o dzidziusie. Na pewno sie pochwale ze zostałam mama jak urodzę ale to każdy jest inny. Natomiast ja nie znoszę milionów zdjeć czyichś dzieci na fb :) wyrzuciłam nawet kilka znajomych bo codziennie fotka dziecka no nawet na nocniku - na Boga! :)
Witam nowa styczniówke - poopowiadaj cos o sobie.

Dzięki za pomoc z tym isofix, czy jak to tam ;p no my mamy nowy, ale to służbowy samochód, mam wielką nadzieję, że będzie, bo jak powiedziałyście, to się napaliłam strasznie, a mąż jak się dowie o takim wynalazku to się okaka ;p bo zazwyczaj on się męczył z tym zapinaniem pasów ;p

A jeśli chcecie mrozic to wlasnie pierogi,pyzy. Ja tez mroze paszteciki mięsne lub z kapusta+pieczarki, nie wkłada się w nie tyle wysiłku co w pierogi a sa rownie pyszne.

Mięsko już mi się gotuje na pierogi, mam tylko nadzieje ze przy ugniataniu ciasta nie dostane zadyszki :D
W piątek robiłam pierogi z borówką i spociłam się jak świnia przy wałkowaniu ;p masakra ;p a miał być taki szybki prosty obiad ;p

Ja to miałam dzisiaj noc cudów ;p wstałam, zakładam majtki - cisną, stanik - ciśnie, na wagę + 1 kg z rana ;p brzuch też zdecydowanie bardziej widoczny :) Ja bliskim znajomym rodzinie powiedziałam, a reszta niech sama się domyśla ;p jak z kimś dłużej zagadam się spotkam to się chwalę ;)
A mam na fejsie 'koleżankę' co od testu się chwaliła ciążą, aże brzuszek miała już przed ciążą to na zdjęciach od razu prezentowała wraz z dwoma kreskami i tak regularnie - miałam wrażenie , że ona nigdy nie urodzi ;p a jeszcze kilka razy leżała w szpitalu po drodze i za każdym razem myślałam, że to w końcu rozwiązaniu ;p

HappyBabyMama mam takie same podejście ;) Też na pewno wrzucę fotkę po urodzeniu dzidzi :) Duma mnie będzie rozpierać i nie będę mogła się powstrzymać. Ale też nie jestem z tych co wrzucają co chwilę zdjęcia dzieci i mimo, że sama jestem już mamuśką to obce fotki tak częste też mnie wkurzają…

Co do fotelików…my używaliśmy i nadal w sumie używamy fotelków Maxi Cosi. Teraz syn ma 6 lat i jeżdzi już w tym ostatnim. Sprawdziły się wszystkie rewelacyjnie, łatwe w czyszczeniu itd. No i wysoko notowane jeśli chodzi o bezpieczeństwo.

Dziewczyny w sobote dostałam pierwszy prezent dla dzidziusia :) Słodki bodziak w kolorze ecru, wiec nada się i dla chłopca i dla dziewczynki :) Wzruszyłam się, bo to taki namacalny dowód tego, że będzie dzidzia :)

Danutka
Ooooo a co dziergasz. podziel sie bo szydelko to moj nalog!

I fb tez mi sluzy glownie do tego. U nas o ciazy wiedza tylko rodzina i bliscy znajomi/przyjaciele na fb nie wrzucam info. Moze jak sie urodzi.
Ooo..:-) to może jesteśmy razem w jakiejś grupie :-) ja znam tylko podstawy i jak widzę prace niektórych, to wymiękam... Ja zrobiłam parę rzeczy,teraz pracuje nad kloszem do lampy do kuchni. Uwielbiam usiąść na chwilę z szydełkiem i się rozluźnić... Wieczorem wstawię jakieś zdjęcie :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@katem86 ja nie jestem zwolenniczka dzielenia sie swoimi przezyciami w tym co sie zjadlo dzis na sniadanie z polowa swiata na fb, bo z wiekszoscia znajomych na fb nie mam kontaktu na co dzien.
Ci co maja wiedziec bo sa mi bliscy to juz dawno wiedza, ale wszystkim powiedzialam osobiscie : )

@aniay myszlisz ze spokojnie w takim razie mozesz leciec? na zylaki na pewno dostaniesz rajtuzy specjalnie przeciwzakrzepowe. na nadcisnienie to moze jakies lekarstwa..
Ja bede leciec jeszcze w 28/29tc I mam nadzieje ze nic po drodze sie nie wydarzy I bede mogla, bo juz nawet bilety mam :-)
Cisnenie mam pod kontrola, 120/80 zamiast mojego typowego 150/110 wiec jestem zadowolona, a ponczoch nie cierpie ale jak trzeba bedzie to zaloze.
Jak lecisz ryanairem to tez bedziesz zadwiadczenia od lekarza potrezbowac, zobacz sobie w regulaminie.

Do góry