reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja nie chwałę się z uwagi na przejścia. Pierwsza poroniona ciąża podcięła mi skrzydełka i tak teraz byłam bardzo ostrożna. Od początku wiedziała moja najbliższa rodzinka, bo nawet gdybym teraz poroniła, chciałabym żeby siostra i rodzice ze mną w tych trudnych chwilach byli. No i oczywiście psiapsióła [emoji4] z cała reszta czekałam.. Jak skończyłam 3 miesiąc powiedziałam koleżankom w pracy. Całej reszcie dalej nie mówię, wychodzi przy spotkaniu, bo brzuszek już widoczny [emoji4] niektórzy lubią przekazywać takie dobre informacje, bo sprawia im to radość i tak powinno być. Każdy powinien robić, jak ma ochotę, to czy powiemy komuś czy nie, nie ma wpływu na przebieg naszej ciąży [emoji3]

Kiki to super przyjemne dostać juz coś dla bobaska. Ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy i wiem, ze kolekcjonowanie wszystkiego bedzie niesamowitą frajdą.

Witaj Ineska, na kiedy termin? Chłopczyk/dziewczynka? [emoji4]

Narobiliście mi smaka na grzyby na maxa..! Nawet nie wiedziałam, ze juz są. A gdyby tak porządnie się ubrać do lasu, legginsy w skarpety itepe to może nie ma co bać się kleszczy? Teraz i ja będę miała obawy [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej wszystkim :)

U mnie dzisiaj mega brzydka pogoda. Ale jestem w pracy wiec tak mocno tego nie odczuwam chociaz głowa mnie boli i daje sie w znaki.

Co do fotelika nie wypowoadam się lecz patrze co piszecie bo oczywiscie ja to nie mam pojecia w co sie dziecko ubiera a co doppiero fotelik :D I to jeszcze tyle rodzai jest ze maskara :)

U mnie też zaczyna się 18 tydzień :D Za tydzień wizyta i juz nie moge się doczekać widoku bąbla :D

Co do chwalenia się na fb ja raczej nie jestem aktywna. Lubie poogladać jak się ktoś pochwali ale oczywscie bez przesady tez, a ja wrzucę jak się urodzi dopiero :)
Tak wszyscy znojomi ci co mają wiedzieć to wiedza bo byłam bardzo aktywna weekendowo ale ciąża mnie uspokoiła :) Bardzo mnie to cieszy przynajmniej zmądrzałam i nawet mi tego nie brakuje tych wyskoków na miasto. Lepiej mi posiedziec w domu lub isc gdzies w spokojniejsze miejsce :)

MiMeMi tam, gdzie ja będę chciała iść ( do szkoły przyszpitalnej ) mają dwa "turnusy". Jeden kończy się na koniec października a drugi na koniec stycznia. Ja mam termin na 4 styczeń a i tak mam coś wrażenie, ze raczej przed terminem niż po będę rodzic wiec to drugie szkolenie odpada. To na którym będę, kończy się na dwa miesiące przed porodem. Myślisz, ze to moze być za wcześnie?

Ja z pierwszym wrzuciłam na fb fotkę jak sie urodziła
A Ci co mieli wiedzieć to wiedzieli osobiście

Teraz tez nie wrzucam bo sie boje, tak jak idealka pisze, poronienie, strach co bedzie dalej
Nawet bałam sie chwalić
W pierwszej ciazy powiedziałam i po paru dniach poroniłam ;( wiec teraz stwierdziłam ze poczekam

Idealka ja wedlug usg mam termin na 04 ,a 18 tydzień zaczyna mi się w srode. Już sama nie wiem jak te terminy sa liczone. Według @ ginekolog wyliczył mi na 04.01 ale ten na prenatalnych według @ na 31.12

Dziewczyny jesteście może w grupie styczniowych mam na fb? Bo ja jestem.

reklama
Do góry