reklama
Hej dziewczyny! Z wami nie można robić przerw bo później ciężko was nadrobić
@idealka ja mimo drugiego porodu też chcę się wybrać do szkoły rodzenia. Mimo, że już chodziłam ale mi to dużo pomogło. Już pisałam kiedyś, że mieszkam w Warszawie od 2 lat i w ogóle nie znam szpitali tutaj. Niedaleko mam brodnowski i chyba tutaj się zdecyduję. Koszt szkoły rodzenia 450zł. I właśnie też w kierunku zmierzam żeby poznać szpital i personel. I powiem wam, że myślę o wykupieniu prywatnej opieki polożnej. Bo po pierwszym porodzie stwierdzam że warto. Ale nie pamiętam czy Wam opowiadałam.
@idealka ja mimo drugiego porodu też chcę się wybrać do szkoły rodzenia. Mimo, że już chodziłam ale mi to dużo pomogło. Już pisałam kiedyś, że mieszkam w Warszawie od 2 lat i w ogóle nie znam szpitali tutaj. Niedaleko mam brodnowski i chyba tutaj się zdecyduję. Koszt szkoły rodzenia 450zł. I właśnie też w kierunku zmierzam żeby poznać szpital i personel. I powiem wam, że myślę o wykupieniu prywatnej opieki polożnej. Bo po pierwszym porodzie stwierdzam że warto. Ale nie pamiętam czy Wam opowiadałam.
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Cześć dziewczyny. I zaczynamy kolejny tydzień ja 18 tc
Pogoda się skiepscila ale jest rzesko [emoji16]co do fotelików ja przy Antka miałam bez isofixa teraz z i stawiam na maxi cosi ale szukać będę jakiegoś używanego po znajomych żeby mieć pewność że bezwypadkowy.
Ja jedzenia nie może za wiele ale też namiętnie wekuje głównie zupy...na styczeń zrobię jednak zapasy mięsa do zamrozenia żeby w każdej chwili bylo na obiad...
Dziewczyny ja już kilka razy zostałam przepuszcza w kolejce a wczoraj jak czekaliśmy w kolejce za stolikiem i po zamowienie w restauracji podeszła do mnie Pani manager i zaprosiła do złożenia zamówienia poza kolejka [emoji4]nie wiem czy cieszyć się czy płakać. 5 miesiąc a ja mam brzuchol jak w 7.
Miłego dnia idę się szykować i mykam na zakupy bo echo i światło w lodówce po weekendzie.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Pogoda się skiepscila ale jest rzesko [emoji16]co do fotelików ja przy Antka miałam bez isofixa teraz z i stawiam na maxi cosi ale szukać będę jakiegoś używanego po znajomych żeby mieć pewność że bezwypadkowy.
Ja jedzenia nie może za wiele ale też namiętnie wekuje głównie zupy...na styczeń zrobię jednak zapasy mięsa do zamrozenia żeby w każdej chwili bylo na obiad...
Dziewczyny ja już kilka razy zostałam przepuszcza w kolejce a wczoraj jak czekaliśmy w kolejce za stolikiem i po zamowienie w restauracji podeszła do mnie Pani manager i zaprosiła do złożenia zamówienia poza kolejka [emoji4]nie wiem czy cieszyć się czy płakać. 5 miesiąc a ja mam brzuchol jak w 7.
Miłego dnia idę się szykować i mykam na zakupy bo echo i światło w lodówce po weekendzie.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Byliśmy w sobotę na grzybach i wczoraj najadłam się takich duszonych z kwaśna śmietaną aż się bałam że będą niestrawnosci.... I poza tym zaszalałam z ogórkami na zimę... Aż słoików zabrakło ale zrobiłam moje ulubione z tabasco. Może któraś z was ma dobry sprawdzony przepis na ogoreczki? Mogę się też podzielić swoimi mam też fajny na ogórki w ketchupie.
Anula0000
Fanka BB :)
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Zamkniecie tematu bedzie problematyczne, ale jak cos możemy sie przeniesc na zamkniety, a ja poprosze o dopisanie nowych dziewczyn.Idealka ja zdecydowanie wybrała bym szkole tam gdzie chcesz rodzic. Doświadczenia nie mam ale rozpytywalam i wszyscy radzą isc tam gdzie bede rodzic, poznam położne a one mnie. Ale na szkole rodzenia yo u mnie jeszcze czas bo ja planuje pod koniec 6, początek 7 chodzic.
Oliwka87 ale super ze juz 5 miesiąc brawo!
Ja id piątku mam większy - ciążowy brzuszek. Myślałam ze wiecej zjadłam albo cos ale od piątku mam większy cały czas i dzis od samego rana wiec chyba w końcu się pojawił
Jak wroce od teściów to zrobie fotę Moze jak wrzucamy teraz juz duzo fotek na styczniowe brzuszki to dałoby sie zamknąć dla innych nie z naszego forum ten post? Co wy na to?
Do isofix potrzebne sa specjalne mocowania w samochodzie, tak jak dziewczyny pisza nowsze auta maja je w standardzie.Powiedzcie mi o co chodzi z tym isofixem w fotelikach? Ta bazę trzeba dokupic czy w samochodzie jest? W każdym aucie da się to zrobić? Z pierwszym dzieckiem mieliśmy zwykły, ale te zapinanie było męczące
Czasem nie widac ich, sa pomiedzy oparciem a siedzeniem, takie metalowe zagiete prety do ktorych doczepiasz baze.
Aniay kochana widzialam liste i wiesz moze w wolnym czasie wykreslisz osoby ktore sie nieudzielaja?
Tez zastanawiam sie nad szkola rodzenia ale tak jak mowicie troche bezsensu isc do szkoly gdzie niema stycznosci ze szpitalem ktorym rodzisz...
Ja zobacze bo szpital mam oddalony o 50km...musialabym zapytac ile kosztuje taki kurs bo czytalam ze platny jest i co ile...bo jak czesto to niechce mi sie tyle jezdzic, tym bardziej centrum i korki:/
Wiem ze tam oprowadzaja po porodowce[emoji4]
Tez zastanawiam sie nad szkola rodzenia ale tak jak mowicie troche bezsensu isc do szkoly gdzie niema stycznosci ze szpitalem ktorym rodzisz...
Ja zobacze bo szpital mam oddalony o 50km...musialabym zapytac ile kosztuje taki kurs bo czytalam ze platny jest i co ile...bo jak czesto to niechce mi sie tyle jezdzic, tym bardziej centrum i korki:/
Wiem ze tam oprowadzaja po porodowce[emoji4]
Anula0000
Fanka BB :)
Jak myslicie, u mnie dzisiaj 4 dzien po amniopunkcji... Myslicie, ze moge juz zrezygnowac z nudnego lezenia i wziac sie za cos pozytecznego? Wczoraj wieczorem wrocily mi dzieciaki i mam sporo prania i obowiazkow, ktore sie nazbieraly przez ostatnie dni... Te 3 tygodnie czekania na te wyniki mnie dobijaja... Nie wiem jak to przezyje...ech
reklama
nessii
Początkująca w BB
Nessii, tak mi przykro, że tyle nerwów Cię to kosztowało i do tego jeszcze leżenie w szpitalu .. Wrr a teraz, jakie dostałaś zalecenia? Musisz leżeć czy możesz chodzić? Życzę powodzenia
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Idealka widzisz właśnie dostałam trochę sprzeczne zalecenia, mój gin- jak mnie przyjmował do szpitala to mówił że mam normalnie funkcjonować ale oszczędzać się po prostu a przy wypisie to mnie bardzo nastraszył inny lekarz, kazał leżeć, absolutny zakaz jazdy samochodem nawet jako pasażer, zakaz dzwigania pow. 2kg. U mnie syt, jest o tyle niebezpieczna że jeden polip wrasta w łożysko i boją sie że zacznie mi sie odklejać. Staram się wiec jak najwięcej leżeć. Chciałam to skonsultować u innego dobrego specjalisty ale to 50km i boje sie jechać tak daleko autem skoro mi zakazali.
@HappyBabyMama dobrze sie już czuje fizycznie, ale ta ciąża póki co nie cieszy mnie chociaż długo sie staraliśmy o drugie dziecko,czuję się nią taka zmęczona,wiecznie zestresowana, zmartwiona- wymioty, toxo-antybiotyki, polipy i krwawienia-jestem na zwolnieniu od 6 tyg.- ja nie jestem przyzwyczajona w domu siedzieć(tym bardziej że nic nie mogę robić), pracowałam w korporacji bardzo intenstywnie i dużo i czuję że wariuję od tego siedzenia w domu.